Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Canal Digitaal vergelijkt zich met Joyne

    Binnen de dynamische Nederlandse mediamarkt is een nieuwe ministrijd losgebarsten. Canal Digitaal en Joyne strijden om de gunst van de satellietkijker. Canal Digitaal maakt nu zelf een vergelijk.
    Jarco Kriek
    29 augustus 2017
    comments 8
    Canal Digitaal vergelijkt zich met Joyne

    Joyne is begin augustus begonnen met de verkoop van abonnementen. Het aanbod is volgens eigen zeggen nog niet compleet. De aanbieder wil in de komende weken meer zenders via de satelliet gaan verspreiden. Deze zouden worden ondergebracht in een nieuwe abonnementsvorm die onder de naam Basis Plus op de markt wordt gebracht. Ook wil Joyne de beeldkwaliteit van HD-zenders verhogen.

     

    Echte vergelijking

    Canal Digitaal stelt op de eigen internetsite dat er door de komst van Joyne echt wat te vergelijken is. De aanbieder doet zelf een vergelijking en kijkt daarbij onder meer naar zenderpakketten, prijzen, het zenderaanbod, interactieve mogelijkheden en service. Dit maakt Canal Digitaal inzichtelijk in tabelvorm. Ook wordt puntsgewijs nadere toelichting gegeven. Uit bestudering van Totaal TV blijkt dat hierbij geen onwaarheden gepubliceerd zijn, maar dat de vergelijking natuurlijk wel vanuit het gezichtsveld van Canal Digitaal gemaakt is. Desondanks kan de vergelijking als nuttig voor de oriënteerde satellietkijker bestempeld worden.


    SES geeft voordelen

    Over het algemeen kan gesteld worden dat Canal Digitaal voor de op een vaste locatie kijkende satellietkijker op dit moment aantrekkelijker dan Joyne is. Dat heeft niet met het eigen zenderaanbod, dat overigens wel verschillend bij beide aanbieders is, maar met de uitzendsatelliet te maken. Met een relatief simpele en goedkope schotelinstallatie kan de Canal Digitaal-abonnee honderden tv- en radiozenders van onder meer Duitse en Britse omroepen die ongecodeerd op de Astra-satellieten van satellietbedrijf SES uitzenden de huiskamer inhalen. Dat kan de Joyne-abonnee natuurlijk ook, maar hiervoor is wel een meer gecompliceerde en dus duurdere schotelinstallatie nodig. Joyne maakt namelijk gebruik van de Eutelsat 9B-satelliet van het Franse satellietbedrijf Eutelsat. De naburige Hotbird-satelliet biedt wel ongecodeerde tv- en radiozenders, maar die zijn veelal van Italiaanse en Arabische afkomst. Minder interessant voor de meeste Nederlandse satellietkijkers dus.

    Canal DigitaalCanalDigitaalM7 GroupJoynesatellietzenderaanbodabonnementonlineSESEutelsatAstra1Astra2Astra3Eutelsat 9BHotbirdongecodeerdFTAfree to airfree-to-airtvtelevisieradio

    Reacties