Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Canal Digitaal vernieuwt: nieuwe abonnements-structuur met opnemen in cloud

    Canal Digitaal gooit vanaf 3 december het roer om. De bestaande abonnementen krijgen nieuwe namen en worden met interactief opnemen uitgebreid.
    Jarco Kriek
    20 november 2019
    comments 3
    Canal Digitaal M7 Group
    Foto KMD

    Canal Digitaal is begonnen met het informeren van klanten omtrent de wijziging. Voor een groot deel van de klanten wordt het huidige abonnement zonder extra te betalen met interactief opnemen – het opnemen in de cloud, ook wel cloudPVR genoemd – uitgebreid. Een ander deel van de klanten krijgt te maken met een prijsverhoging, maar krijgt hiervoor interactief opnemen en in veel gevallen ook een uitgebreider zenderaanbod terug. De aanbieder zegt tegen Totaal TV de wijziging door te voeren om het huidige scala van abonnementsvormen te vereenvoudigen en voor iedere abonnee gelijk te trekken.

     

    Einde Basis HD bij Canal Digitaal

    Het op dit moment niet voor nieuwe klanten verkrijgbare Start HD-abonnement krijgt de naam Riant. De prijs van dit abonnement gaat per 1 januari omhoog van €17,45 naar €19,95 per maand. Het zenderaanbod blijft gelijk maar alle klanten kunnen vanaf 3 december wel 20 uur aan programma’s interactief opnemen. Deze programma’s blijven 30 dagen bewaard. Het Riant-abonnement komt in tegenstelling tot het Start HD-abonnement nu ook voor nieuwe klanten beschikbaar. Het Basis HD-abonnement verdwijnt bij Canal Digitaal en wordt samengevoegd met het huidige Familie HD-abonnement dat de naam Rijk krijgt. Huidige abonnees die Familie HD bij de aanbieder kopen, blijven €24,95 per maand betalen. Ze krijgen zonder extra kosten wel de mogelijkheid om 100 uur programma’s interactief op te nemen die gedurende 365 dagen bekeken kunnen worden. Huidige Basis HD-abonnees gaan per maand twee euro meer betalen – abonnementsprijs gaat omhoog van €22,95 naar €24,95 per maand – maar krijgen naast interactief opnemen ook meer zenders - 16 in totaal - door de aanbieder geleverd. Het huidige Entertainment HD-abonnement wordt tot Royaal omgedoopt. De prijs van het abonnement blijft met €34,95 per maand gelijk maar wordt wel uitgebreid met interactief opnemen van 100 uur programma’s die gedurende 365 teruggekeken kunnen worden. Ook de prijs van het Top HD-abonnement blijft met €53,45 per maand gelijk.

     

    Prijsverhoging OTT-abonnement

    Canal Digitaal blijft ook de OTT-abonnementen Vol en Bomvol aanbieden. Ook deze abonnementen krijgen de mogelijkheid om programma’s interactief op te nemen. De abonnementsvorm Vol wordt twee euro per maand duurder en gaat voor nieuwe abonnees per 1 januari €11,95 per maand kosten. Bestaande abonnees gaan deze nieuwe prijs vanaf 1 januari betalen. Bij het Vol-abonnement kan de abonnee 20 uur programma’s opnemen en deze gedurende een periode van 30 dagen terugkijken. De prijs en het zenderaanbod van het abonnement Bomvol blijft gelijk, namelijk €14,95. Wel wordt zonder extra kosten de mogelijkheid voor het opnemen van 100 uur programma’s met terugkijkperiode van 365 dagen toegevoegd. Door het toevoegen van interactief opnemen worden de OTT-abonnementen van Canal Digitaal nog interessanter voor zogenaamde cordcutters.

     

    Interactief opnemen

    Het interactief opnemen is bij Canal Digitaal op meerdere manieren mogelijk. Wie gebruikmaakt van een interactieve tv-decoder kan het opnemen direct met dit apparaat doen. Abonnees die via de satelliet kijken met een eigen HD-satellietontvanger kunnen interactief opnemen als gebruik wordt gemaakt van de Canal Digitaal Live TV App voor tablet en smartphone of de Canal Digitaal Smart TV App voor internettelevisies. De Smart TV App is beschikbaar voor diverse modellen televisies van de fabrikanten LG, Samsung, Vestel en Panasonic.

    Canal DigitaalM7 Groupprijsverhogingabonnementtvtelevisieonlinecordcuttersinteractief opnemencloudcloudPVRzenderaanbodsatellietlineair

    Reacties

  1. TV-TIP UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea

    UEFA Champions League (v): Ajax - Chelsea
    NPO 3 om 18:20 uur
    Terwijl hun mannelijke collega’s bijna over hun eigen voeten struikelen, hebben de Ajax-vrouwen het een stuk beter op de rit. Na een knappe tweede plek in de groepsfase van de Champions League, mogen zij zich gaan bewijzen in de knock-outfase. De tegenstander is er meteen eentje van formaat: Chelsea, de finalist van 2021 en al vier jaar op rij kampioen in eigen land. Weet het team van aanvoerder Sherida Spitse weer potten te breken?

    TV-TIP My Strange Addiction: Still Addicted?

    My Strange Addiction: Still Addicted?
    TLC om 20:30 uur
    Het knagen op wc-papier of kattenhaar, drinken van je eigen urine of slapen met een ronkende föhn naast je hoofd; sommige mensen houden er nogal bizarre gewoontes op na. My Strange Addiction gaat na tien jaar terug naar een aantal van de meest opmerkelijke gevallen van destijds. Heeft Nathaniel bijvoorbeeld nog een relatie met zijn auto? En hoe gaat het met de onsmakelijk lange nagels van Ayanna?

    Interview

    • *

      Joris Linssen

      Out of Office

      In het nieuwe Out of Office volgt Joris Linssen vijf mensen met een burn-out die een half jaar gaan helpen op een zorgboerderij. Heeft hij ooit overwogen om zelf een pauze te nemen en ‘out of office’ te gaan?
      Reacties0 reactie(s)