Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal versobert aanbod satellietkijker: zenders verdwijnen, anderen gaan van HD naar SD

  Er komt een versobering voor kijkers van Canal Digitaal via de satelliet. De provider bevestigt aan Totaal TV enkele opvallende wijzingen.
  Jarco Kriek
  17 mei 2024
  comments 12
  Canal Digitaal versobert aanbod satellietkijker: zenders verdwijnen, anderen gaan van HD naar SD

  Het lineaire zenderaanbod van Canal Digitaal via de satelliet wordt de komende maanden zowel kwalitatief als kwantitatief beperkt. He† aanbod van lineair via de satelliet te ontvangen zenders wordt gereduceerd, zo bevestigt Ingrid Timmer namens Canal+ Nederland aan Totaal TV. Begin juli verdwijnen namelijk de zenders NPO Politiek en 192 TV van de satelliet. Beide zenders blijven wel beschikbaar voor satellietabonnees van Canal Digitaal, maar kunnen dan alleen nog online via de Interactieve TV-decoder of Canal Digitaal App worden gekeken.

   

  Beeldkwaliteit

  Maar eerder is er al een andere opvallende aanpassing voor Canal Digitaal-satellietabonnees in de maak. Waar providers als Ziggo, KPN, Odido en Delta inzetten op het verbeteren van de beeldkwaliteit van aan abonnees aangeboden tv-zenders doet Canal Digitaal op de satelliet juist het omgekeerde. Medio juni worden namelijk de zenders TravelXP, Dreamworks en Mezzo omgezet van HD naar SD. Ingrid Timmer over de opvallende aankondiging: “Deze wijzigingen voortkomen uit het optimaliseren van het gebruik van door ons gebruikte transponders.”

   

  Huurkosten

  Canal Digitaal maakt gebruik van transponders die bij satellietbedrijf SES wordt gehuurd. Nu het aantal satellietabonnees bij Canal Digitaal al enige jaren onder druk staat, kan de gebruikte bandbreedte niet economisch rendabel geëxploiteerd worden. Hierdoor moet Canal Digitaal in de bandbreedte snijden. Daarnaast is Canal Digitaal na de overname door Canal+ zich in Nederland nog meer dan voorheen gaan richten op het online aanbieden van diensten. Het tv-product wordt bijvoorbeeld bij serviceproviders als Online.nl en Freedom Internet aangeboden. Ook biedt Canal+ in Nederland OTT een streamingdienst waarmee live naar tv-zenders en ook films en series kan worden gekeken.

  Canal DigitaalCanal+ NederlandCanal+satellietzenderaanbodtvtelevisiebeeldkwaliteitAstra3SESbandbreedte

  Reacties