Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal voegt duurzame HD-zender toe aan aanbod

  Satellietkijkers kunnen vanaf vandaag via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost in HD-beeldkwaliteit afstemmen op de duurzame zender EarthxTV.
  Jarco Kriek
  17 oktober 2022
  comments 0
  Canal Digitaal voegt duurzame HD-zender toe aan aanbod

  EarthxTV is begonnen met ongecodeerde (FTA) satellietdistributie op de Astra3-satelliet. Het gebruikt hiervoor satellietcapaciteit van Canal+ Luxembourg (M7 Group), dat onderdeel is van de Franse mediareus Canal+. De satellietdistributie is niet alleen bestemd voor satellietkijkers. Het is ook bedoeld als aanvoersignaal voor Europese providers die EarthxTV via eigen netwerken aan abonnees willen leveren. EarthxTV werd onlangs in enkele Europese tv-markten geïntroduceerd. Zo is de zender onder meer in het Verenigd Koninkrijk digitaal in de ether te ontvangen via Freeview en wordt hij ook via provider Sky UK aangeboden.

   

  Duurzaamheid

  EarthxTV is een wereldwijd tv-netwerk dat zich inzet voor het promoten van het milieu en duurzaamheid. Het besteedt aandacht aan mensen, plaatsen, wezens en culturen die onze planeet de moeite waard maken om op te leven. De programmering bestaat uit originele door de zender zelfgemaakte en ingekochte shows met boeiende personages en een dieper begrip van de omgeving, die een breed scala aan onderwerpen verkent, waaronder natuurhelden en natuurbehoud, extreem weer, natuurlijke wonderen, technologie en innovatie, huis en levensstijl, reizen en eten alsmede documentaires en films.

   

  Canal Digitaal

  Alle satellietkijkers met ontvangst van de Astra3-satelliet kunnen naar EarthxTV kijken. Abonnees van Canal Digitaal en TV Vlaanderen vinden de zender in de eigen zenderlijsten van deze provider. Bij Canal Digitaal is de zender te vinden op voorkeuzekanaal 49 en bij TV Vlaanderen op positie 91. Op een later tijdstip komt EarthxTV ook beschikbaar bij enkele OTT-diensten die door Canal+ Luxembourg worden geëxploiteerd. Satellietkijkers die alleen ongecodeerde satellietzenders ontvangen, kunnen EarthxTV vinden op frequentie 12129 MHz, verticaal, symbolrate 29900, FEC 2/3.

  Canal DigitaalTV VlaanderenCanal+Canal+ LuxembourgM6 GroupsatellietongecodeerFTAAstra3SESEarthxTV

  Reacties

 1. TV-TIP Down the Road

  Down the Road
  NPO 3 om 20:25 uur
  Nauwelijks bekomen van het afscheid van thuis, de vliegreis en de eerste Thaise indrukken, heeft Dieter een nieuwe hobbel voor zijn reisgenoten in petto: een fietstocht door Chiang Mai. Terwijl Bob, Ruben en Anne-Sophie vol zelfvertrouwen op hun stalen ros klimmen, is Ellen wat minder positief gestemd. Als de ketting op zo’n honderd meter van het startpunt ook nog eens van haar roze driewieler vliegt, krijgt de normaal gesproken zo vrolijke Ellen een fikse zenuwinzinking.

  TV-TIP Weg van Jou

  Weg van Jou
  RTL 8 om 20:25 uur
  De ambitieuze Evi (Katja Herbers) hoopt op een baan in Rio de Janeiro. Het loopt net anders: haar chef geeft haar de verantwoordelijkheid over een groot project in Terneuzen. De stadse Evi kan maar moeilijk wennen in Zeeland en ze wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Rotterdam. Tot ze schipper Stijn (Maarten Heijmans) ontmoet.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)