Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Canal Digitaal voegt duurzame HD-zender toe aan aanbod

  Satellietkijkers kunnen vanaf vandaag via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost in HD-beeldkwaliteit afstemmen op de duurzame zender EarthxTV.
  Jarco Kriek
  17 oktober 2022
  comments 0
  Canal Digitaal voegt duurzame HD-zender toe aan aanbod

  EarthxTV is begonnen met ongecodeerde (FTA) satellietdistributie op de Astra3-satelliet. Het gebruikt hiervoor satellietcapaciteit van Canal+ Luxembourg (M7 Group), dat onderdeel is van de Franse mediareus Canal+. De satellietdistributie is niet alleen bestemd voor satellietkijkers. Het is ook bedoeld als aanvoersignaal voor Europese providers die EarthxTV via eigen netwerken aan abonnees willen leveren. EarthxTV werd onlangs in enkele Europese tv-markten geïntroduceerd. Zo is de zender onder meer in het Verenigd Koninkrijk digitaal in de ether te ontvangen via Freeview en wordt hij ook via provider Sky UK aangeboden.

   

  Duurzaamheid

  EarthxTV is een wereldwijd tv-netwerk dat zich inzet voor het promoten van het milieu en duurzaamheid. Het besteedt aandacht aan mensen, plaatsen, wezens en culturen die onze planeet de moeite waard maken om op te leven. De programmering bestaat uit originele door de zender zelfgemaakte en ingekochte shows met boeiende personages en een dieper begrip van de omgeving, die een breed scala aan onderwerpen verkent, waaronder natuurhelden en natuurbehoud, extreem weer, natuurlijke wonderen, technologie en innovatie, huis en levensstijl, reizen en eten alsmede documentaires en films.

   

  Canal Digitaal

  Alle satellietkijkers met ontvangst van de Astra3-satelliet kunnen naar EarthxTV kijken. Abonnees van Canal Digitaal en TV Vlaanderen vinden de zender in de eigen zenderlijsten van deze provider. Bij Canal Digitaal is de zender te vinden op voorkeuzekanaal 49 en bij TV Vlaanderen op positie 91. Op een later tijdstip komt EarthxTV ook beschikbaar bij enkele OTT-diensten die door Canal+ Luxembourg worden geëxploiteerd. Satellietkijkers die alleen ongecodeerde satellietzenders ontvangen, kunnen EarthxTV vinden op frequentie 12129 MHz, verticaal, symbolrate 29900, FEC 2/3.

  Canal DigitaalTV VlaanderenCanal+Canal+ LuxembourgM6 GroupsatellietongecodeerFTAAstra3SESEarthxTV

  Reacties

 1. TV-TIP The Big Bang Theory

  The Big Bang Theory
  Veronica om 19:30 uur
  Sommige comedyseries blijven leuk, zelfs wanneer ze tot in den treure worden herhaald. The Big Bang Theory is er zo eentje. De nerds Sheldon Cooper en Leonard Hofstadter weten alles van scheikunde, wiskunde en natuurkunde, maar van menselijke relaties hebben ze geen kaas gegeten. Al lukte het Sheldon wel om aan de vrouw te komen. In dit elfde seizoen heeft hij Amy ten huwelijk gevraagd, maar het vinden van een trouwdatum blijkt nog best lastig.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland

  Voetbal: Nations League (Vrouwen): Nederland - Engeland
  NPO 3 om 19:30 uur
  Het valt moeilijk te beschrijven hoe succesvol Sarina Wiegman is. Ze leidde eerst de Oranje Leeuwinnen naar goud tijdens het EK van 2017, om vervolgens als bondscoach van Engeland dat trucje te herhalen én zichzelf en haar team afgelopen zomer bijna tot wereldkampioen te kronen. Maar genoeg complimenten voor de Nederlandse: vanavond is ze met haar Engeland tegenstander van Oranje en moet ze keihard verliezen, zo is het natuurlijk ook.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)