Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Classic hit radiozender JOE nieuw op FM

  De kogel is door de kerk: JOE wordt de nieuwe radiozender die vanaf 1 september op FM te beluisteren is. Dit heeft DPG Media bevestigd.
  Jarco Kriek
  31 augustus 2023
  comments 5
  Classic hit radiozender JOE nieuw op FM

  JOE begint het Nederlandse avontuur op FM met een tijdelijke programmering die wordt gevuld met dj’s van Qmusic. JOE is het kleine zusje van Qmusic. In België is JOE een groot succes. In Nederland is de zender de afgelopen periode met non-stop muziek al via het digitale radionetwerk DAB+ te horen. Die verspreiding via DAB+ blijft, maar de ontvangst wordt verbeterd. Nieuw is dat JOE vanaf 1 september op FM beschikbaar komt. Bij de onlangs gehouden frequentieveiling kocht DPG Media het frequentiekavel van Qmusic. Ook wist het bedrijf het FM-kavel dat nu door Radio 10 wordt gebruikt te bemachtigen. Op de huidige frequenties is JOE binnen enkele uren ook te beluisteren. Radio 10 verhuist naar de FM-frequenties die nu door Radio Veronica worden gebruikt. Dit radiostation schuift door naar de huidige SLAM! frequenties, terwijl SLAM! wordt teruggedrongen naar enkele regionale FM-frequenties in de Randstad.

   

  Programmering

  JOE gaat in eerste instantie van een noodprogrammering gebruik maken. De stationmanager had slechts zeven weken om het radiostation klaar te stomen voor de toetreding tot de ether via FM. Te kort om een definitieve programmering op te tuigen. JOE gaat muziek uit de jaren zeventig, tachtig en negentig uitzenden. Het wil hierbij bekende dj’s programma’s laten maken die voor de luisteraars – doelgroep vrije veertigers – herkenbaarheid oproepen. Deze dj’s zijn op dit moment in veel gevallen werkzaam bij andere radiozenders. Hierdoor is meer tijd nodig om te trachten hen bij JOE binnenboord te halen.

  JOEJOE FMFMDAB+radiofrequentieveiling

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview