Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  CNN+ geflopt: CNN blijft lineair in aanbod van Ziggo, KPN en andere providers

  CNN blijft lineair aanwezig in het aanbod van traditionele tv-providers. Korte tijd zag het ernaar uit dat de nieuwszender zich meer op online distributie zou gaan richten.
  Jarco Kriek
  21 mei 2022
  comments 1
  CNN+ geflopt: CNN blijft lineair in aanbod van Ziggo, KPN en andere providers
  Foto Getty Images

  Bij aflopende distributieovereenkomsten in onder meer het Verenigd Koninkrijk werd door CNN-eigenaar WanerMedia een sterk gestegen doorgiftevergoeding gevraagd voor de lineaire distributie van nieuwszender CNN. Dit om de eigen streamingdienst CNN+ aantrekkelijker te maken voor de kijkers. De verwachting was dat een dergelijk beleid ook in andere Europese landen zou aanslaan.

   

  Fusie

  De fusie van de bedrijven WarnerMedia en Discovery tot het nieuwe bedrijf Warner Bros. Discovery heeft het beleid rond CNN echter gewijzigd. Het nieuwe fusiebedrijf heeft namelijk besloten om te stoppen met streamingdienst CNN+. Dit heeft meerdere redenen. Het aantal abonnees van CNN+ - dat ongeveer vijf euro per maand kostte – viel tegen. Daarnaast wil Warner Bros. Discovery alle activiteiten in één streamingdienst samenbrengen. Dit betekent dat de content die nu via streamingdienst discovery+ wordt aangeboden in de toekomst bij HBO Max wordt ondergebracht. Of content van nieuwszender CNN ook onderdeel van HBO Max wordt is nog niet duidelijk.

  CNNWarner Bros. DiscoveryWarnerMediaDiscoveryHBO Max

  Reacties

 1. TV-TIP John Wick: Chapter 2

  John Wick: Chapter 2
  RTL 7 om 20:25 uur
  Eigenlijk wil huurmoordenaar John Wick (Keanu Reeves) met pensioen, maar dat zit er voorlopig niet in. Hij heeft nog een schuld in te lossen bij voormalig opdrachtgever Santino D'Antonio. Daarvoor moet hij naar Italië. Als blijkt dat iemand een prijs op Wicks hoofd heeft gezet, krijgt hij zijn levensgevaarlijke collega's achter zich aan.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS 6 om 20:30 uur
  Lorraine heeft haar zaakjes prima op orde. Samen met haar dochter Merle woont ze in Istanbul, waar ze een cosmetische kliniek uit de grond heeft gestampt. Nieuw haar, een paar pronte borsten of een gezicht zonder plooien? Lorraine werkt de klok rond om de wereld er nét even wat aantrekkelijker uit te laten zien. En dat heeft haar bepaald geen windeieren gelegd. Hoe anders is dat in Leeuwarden, waar Christa en haar dochter Mandy elke dubbel moeten omdraaien.

  Interview

  • *

   Monic Hendrickx

   Arcadia

   Monic Hendrickx en regisseur Tim Oliehoek vonden het fijn om een tijdje in de futuristische wereld van de nieuwe serie Arcadia rond te lopen, maar ze zouden daar nooit willen wonen.
   Reacties0 reactie(s)