Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  CNN+ geflopt: CNN blijft lineair in aanbod van Ziggo, KPN en andere providers

  CNN blijft lineair aanwezig in het aanbod van traditionele tv-providers. Korte tijd zag het ernaar uit dat de nieuwszender zich meer op online distributie zou gaan richten.
  Jarco Kriek
  21 may 2022
  comments 1
  CNN+ geflopt: CNN blijft lineair in aanbod van Ziggo, KPN en andere providers
  Foto Getty Images

  Bij aflopende distributieovereenkomsten in onder meer het Verenigd Koninkrijk werd door CNN-eigenaar WanerMedia een sterk gestegen doorgiftevergoeding gevraagd voor de lineaire distributie van nieuwszender CNN. Dit om de eigen streamingdienst CNN+ aantrekkelijker te maken voor de kijkers. De verwachting was dat een dergelijk beleid ook in andere Europese landen zou aanslaan.

   

  Fusie

  De fusie van de bedrijven WarnerMedia en Discovery tot het nieuwe bedrijf Warner Bros. Discovery heeft het beleid rond CNN echter gewijzigd. Het nieuwe fusiebedrijf heeft namelijk besloten om te stoppen met streamingdienst CNN+. Dit heeft meerdere redenen. Het aantal abonnees van CNN+ - dat ongeveer vijf euro per maand kostte – viel tegen. Daarnaast wil Warner Bros. Discovery alle activiteiten in één streamingdienst samenbrengen. Dit betekent dat de content die nu via streamingdienst discovery+ wordt aangeboden in de toekomst bij HBO Max wordt ondergebracht. Of content van nieuwszender CNN ook onderdeel van HBO Max wordt is nog niet duidelijk.

  CNNWarner Bros. DiscoveryWarnerMediaDiscoveryHBO Max

  Reacties

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)