Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  CNN+ geflopt: CNN blijft lineair in aanbod van Ziggo, KPN en andere providers

  CNN blijft lineair aanwezig in het aanbod van traditionele tv-providers. Korte tijd zag het ernaar uit dat de nieuwszender zich meer op online distributie zou gaan richten.
  Jarco Kriek
  21 mei 2022
  comments 1
  CNN+ geflopt: CNN blijft lineair in aanbod van Ziggo, KPN en andere providers
  Foto Getty Images

  Bij aflopende distributieovereenkomsten in onder meer het Verenigd Koninkrijk werd door CNN-eigenaar WanerMedia een sterk gestegen doorgiftevergoeding gevraagd voor de lineaire distributie van nieuwszender CNN. Dit om de eigen streamingdienst CNN+ aantrekkelijker te maken voor de kijkers. De verwachting was dat een dergelijk beleid ook in andere Europese landen zou aanslaan.

   

  Fusie

  De fusie van de bedrijven WarnerMedia en Discovery tot het nieuwe bedrijf Warner Bros. Discovery heeft het beleid rond CNN echter gewijzigd. Het nieuwe fusiebedrijf heeft namelijk besloten om te stoppen met streamingdienst CNN+. Dit heeft meerdere redenen. Het aantal abonnees van CNN+ - dat ongeveer vijf euro per maand kostte – viel tegen. Daarnaast wil Warner Bros. Discovery alle activiteiten in één streamingdienst samenbrengen. Dit betekent dat de content die nu via streamingdienst discovery+ wordt aangeboden in de toekomst bij HBO Max wordt ondergebracht. Of content van nieuwszender CNN ook onderdeel van HBO Max wordt is nog niet duidelijk.

  CNNWarner Bros. DiscoveryWarnerMediaDiscoveryHBO Max

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)