Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  CNN, Cartoon Network en Boomerang verdwijnen bij Canal Digitaal

  Canal Digitaal wijzigt vanaf 31 januari het zenderaanbod via satelliet, IPTV en OTT. Dit betekent dat ook het aanbod bij diverse serviceproviders gaat veranderen.
  Jarco Kriek
  3 januari 2022
  comments 4
  CNN, Cartoon Network en Boomerang verdwijnen bij Canal Digitaal
  Foto Getty Images

  Canal Digitaal is een merknaam die toebehoort aan Canal+ Luxembourg (M7 Group). Dit mediabedrijf staat erom bekend dat het kritisch naar doorgiftevergoedingen bij nieuwe overeenkomsten kijkt. Zo zijn op dit moment alle zenders van Discovery Inc. niet meer bij Canal Digitaal te bekijken omdat Canal+ Luxembourg de waarde van zenders als Discovery, Eurosport en TLC – mede door de marktintroductie van de OTT-dienst discovery+ met aanvullend exclusieve content – lager inschat dan de door Discovery Benelux Inc. gevraagde doorgiftevergoeding.

   

  Turner Broadcasting System

  Een soortgelijke situatie gaat nu ook ontstaan bij de zenders van Turner Broadcasting System (TBS). Canal Digitaal stopt namelijk op 31 januari met de doorgifte van de zenders CNN, Cartoon Network en Boomerang. CNN stopt vooralsnog alleen via IPTV en OTT. Canal Digitaal-abonnees die via de satelliet kijken, kunnen voorlopig naar CNN blijven kijken omdat de nieuwszender nog ongecodeerd via de Astra1-satelliet beschikbaar is. Hoelang dat dit het geval is, blijft koffiedik kijken. Net als eerder in het Verenigd Koninkrijk wordt in overige delen van Europa de marktintroductie van de CNN OTT-app voorbereid. In het Verenigd Koninkrijk zorgde deze ontwikkeling ervoor dat CNN bij veel distributeurs uit het aanbod verdween en de ongecodeerde satellietdistributie via Astra2 binnenkort wordt gestaakt.

   

  Serviceproviders

  Over de redenen waarom de TBS-zenders uit het aanbod verdwijnen, wil Canal Digitaal desgevraagd tot dit moment nog niets zeggen. Uit rondgang binnen de Nederlandse distributiesector blijkt dat in het eerste deel van 2022 bij meerdere providers de huidige distributieovereenkomst voor TBS-zenders afloopt en dus verlengd dient te worden voor de blijvende doorlopende doorgifte van zenders. Het is overigens Freedom Internet die het verdwijnen van de TBS-zenders als eerste aan eigen abonnees kenbaar maakt. Net als onder meer Tweak verkoopt Freedom Internet het IPTV-product van Canal Digitaal als kijkplatform aan abonnees.

   

  Raakvlak

  TBS is overigens een onderdeel van het Amerikaanse mediabedrijf WarnerMedia dat eigendom van AT&T is. AT&T wil WarnerMedia in een nieuwe joint-venture met Discovery Inc. onderbrengen. AT&T krijgt ruim zeventig procent van de aandelen van deze nieuwe joint-venture in bezit. Het is onduidelijk of de Nederlandse marktintroductie van HBO Max en de aangekondigde joint-venture iets met de huidige ontwikkelingen bij Canal Digitaal te maken hebben. Discovery Inc. exploiteert op dit moment naast diverse lineaire kanalen ook de OTT-diensten discovery+ en Eurosport Player.

  Canal DigitaalCanal+Canal+ LuxembourgM7 GroupTurner BroadcastingCNNCartoon NetworkBoomerangsatellietAstra1Astra2distributiedistributieovereenkomstWarnerMediaDiscovery Inc.AT&THBO Maxdiscovery+Eurosport Player

  Reacties

 1. TV-TIP Harry Potter and the Philosopher's Stone

  Harry Potter and the Philosopher's Stone
  Paramount Network om 20:30 uur
  De jonge Harry Potter woont na de dood van zijn ouders bij z'n oom en tante, waar hij slecht behandeld wordt en voortdurend de pesterijen van zijn verwend neefje moet ondergaan. Op zijn elfde verjaardag verneemt Harry dat zijn ouders twee machtige tovenaars waren en dat hij unieke magische krachten bezit. Hij vertrekt naar een Britse kostschool voor leerling-tovenaars, waar hij heel wat vrienden maakt die net als hij speciale krachten bezitten. Beetje bij beetje zal hij de waarheid ontdekken achter de mysterieuze dood van zijn ouders...

  TV-TIP Grey's Anatomy

  Grey's Anatomy
  Net 5 om 20:30 uur
  Met het aankomende vertrek van Ellen Pompeo in het achterhoofd stonden de makers van Grey's Anatomy voor een kruispunt: kabbelen we door met de huidige bezetting of geven we de serie een flinke opfrisbeurt. In het slotakkoord van het vorige seizoen bleek het laatste: het opleidingsprogramma werd gesloten en daarmee werd ook meteen een hele roedel witte jassen naar de uitgang gedirigeerd. Aan het begin van het nieuwe seizoen besluit Meredith het programma tóch te reanimeren, met vijf nieuwe artsen in opleiding als gevolg.

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)