Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Concurrentie Ziggo in Den Haag begonnen: T-Mobile levert diensten via glasvezel

    T-Mobile is in de Haagse wijk Segbroek bezig met het aanleggen van een eigen glasvezelnetwerk. De eerste woningen maken inmiddels gebruik van vaste diensten via het nieuwe netwerk.
    Jarco Kriek
    17 oktober 2019
    comments 4
    Concurrentie Ziggo in Den Haag begonnen: T-Mobile levert diensten via glasvezel

    Het uiteindelijke doel van T-Mobile is om binnen enkele jaren vrijwel alle woningen in Den Haag van een glasvezelaansluiting te voorzien. In Den Haag levert Ziggo op dit moment het snelste internet aan consumenten en bedrijven. De maximale internetsnelheid die het kabelbedrijf levert, is 600Mbps aan bedrijven en 500Mbps aan consumenten. De uploadsnelheid komt echter niet boven 50Mbps voor bedrijven en 40Mbps voor consumenten.

     

    Gigabit

    T-Mobile gaat met gebruik van de nieuwste glasvezeltechnieken in eerste instantie via het eigen netwerk een symmetrische internetsnelheid van 1Gbps (1000Mbps) aan consumenten en bedrijven leveren. Bij een symmetrische snelheid is de down- en uploadsnelheid bij de internetverbinding gelijk. Zeker voor zakelijke klanten kan dit een reden zijn om te kiezen voor een aanbieder van vaste diensten die dergelijke symmetrische snelheden levert. Overigens stelt T-Mobile het eigen glasvezelnetwerk ook voor concurrenten open. Dit betekent dat via de glasvezelkabels van T-Mobile in Den Haag op termijn ook andere aanbieders vaste diensten zoals tv en internet kunnen gaan leveren.

     

    Ziggo

    Overigens zit Ziggo niet stil. Het kabelbedrijf is in en rond Utrecht Stad begonnen met de verkoop van Gigabit-abonnementen. Hierbij wordt eveneens een downloadsnelheid van maximaal 1000Mbps geleverd. De downloadsnelheid is echter beduidend lager. Ziggo heeft de komst van Gigabit-abonnementen in de loop van 2020 voor heel Den Haag aangekondigd. Waar T-Mobile straten moet opengraven en bij bewoners het pand moet ingaan om de glasvezelaansluiting aan te leggen, hoeft Ziggo dit niet te doen. Zonder een schop in de grond te plaatsen kan Ziggo in een groter gebied – bijvoorbeeld een gehele stad of regio – de internetsnelheid verdubbelen naar maximaal 1Gbps. Dit komt omdat op dit moment in het gehele verzorgingsgebied het signaal van tv en internet voor 97 procent door glasvezelkabels gaat. De overige 3 procent verloopt via coaxkabel. Door binnen dit coaxtraject de gebruikte techniek naar DOCSIS 3.1 op te waarderen, kan Ziggo de verbeterde dienstverlening leveren.

    T-MobileglasvezelDen HaagZiggoVodafoneZiggokabelinternetinternetsnelheidabonnementtvtelevisieconcurrentieconcurrentiestrijdGigabitnetwerk van de toekomst

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview