Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Consumentenbond: Freedom beste provider, KPN glasvezel beter dan Ziggo en Delta en Odido slechtste

    De Consumentenbond heeft de nieuwe providermonitor voor het derde kwartaal gepubliceerd. Hierin wordt Freedom Internet wederom als beste gekroond.
    Jarco Kriek
    13 december 2023
    comments 0
    Consumentenbond: Freedom beste provider, KPN glasvezel beter dan Ziggo en Delta en Odido slechtste
    Foto Getty Images

    Voor de duidelijkheid: de providermonitor van Consumentenbond is geen vergelijkende test van providers. Ongeveer tienduizend abonnees van de Consumentenbond beoordelen bij de providermonitor de geleverde diensten van hun eigen provider.

     

    Freedom Internet

    De beste alles-in-1 provider van Nederland blijft Freedom Internet. Het eindoordeel komt uit op het rapportcijfer 8,0. De dienst internet werd als hoogste van alle providers met het cijfer 9,0 gewaardeerd. De door Canal Digitaal geleverde tv-dienst kreeg daarentegen met 6,2 het laagste cijfer van alle deelnemende providers. Wel is opvallend dat de waardering voor de tv-dienst van Canal Digitaal onder Freedom Internet-abonnees is gestegen.

     

    KPN vs Ziggo

    KPN komt met zijn glasvezel propositie als nummer twee uit de test. Met het rapportcijfer 7,6 blijft KPN Ziggo voor, dat op de vijfde plek in de providermonitor staat met als eindcijfer 7,4. Het internet wordt bij KPN beter gewaardeerd, maar deelnemers aan de monitor beoordelen de tv-dienst van Ziggo hoger.

     

    Door de mand

    Opvallend is dat de diensten die Delta via glasvezel (6,8) levert slechter worden gewaardeerd vergeleken met de diensten die dezelfde provider via coax (7,5) levert. Hoewel Delta glasvezel door de mand valt, komt Odido nog slechter uit de providermonitor. Deze provider bezet met diensten via DSL en glasvezel de twee laatste posities.

    ConsumentenbondprovidermonitorZiggoVodafoneZiggoKPNDelta FiberDeltaOdidotvtelevisieinternetCanal Digitaal

    Reacties

  1. TV-TIP Focus

    Focus
    Net5 om 22:35 uur
    Meesteroplichter Nicky (Will Smith) neemt zijn jonge collega Jess (Margot Robbie) onder zijn hoede. Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, bloeit er iets op tussen hen. Maar Nicky besluit een punt achter hun relatie te zetten. Als ze elkaar drie jaar later weer tegenkomen, gooit Jess alle plannen van Nicky in de war.

    Interview