Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Consumentenbond: Freedom beste provider, KPN glasvezel beter dan Ziggo en Delta en Odido slechtste

  De Consumentenbond heeft de nieuwe providermonitor voor het derde kwartaal gepubliceerd. Hierin wordt Freedom Internet wederom als beste gekroond.
  Jarco Kriek
  13 december 2023
  comments 0
  Consumentenbond: Freedom beste provider, KPN glasvezel beter dan Ziggo en Delta en Odido slechtste
  Foto Getty Images

  Voor de duidelijkheid: de providermonitor van Consumentenbond is geen vergelijkende test van providers. Ongeveer tienduizend abonnees van de Consumentenbond beoordelen bij de providermonitor de geleverde diensten van hun eigen provider.

   

  Freedom Internet

  De beste alles-in-1 provider van Nederland blijft Freedom Internet. Het eindoordeel komt uit op het rapportcijfer 8,0. De dienst internet werd als hoogste van alle providers met het cijfer 9,0 gewaardeerd. De door Canal Digitaal geleverde tv-dienst kreeg daarentegen met 6,2 het laagste cijfer van alle deelnemende providers. Wel is opvallend dat de waardering voor de tv-dienst van Canal Digitaal onder Freedom Internet-abonnees is gestegen.

   

  KPN vs Ziggo

  KPN komt met zijn glasvezel propositie als nummer twee uit de test. Met het rapportcijfer 7,6 blijft KPN Ziggo voor, dat op de vijfde plek in de providermonitor staat met als eindcijfer 7,4. Het internet wordt bij KPN beter gewaardeerd, maar deelnemers aan de monitor beoordelen de tv-dienst van Ziggo hoger.

   

  Door de mand

  Opvallend is dat de diensten die Delta via glasvezel (6,8) levert slechter worden gewaardeerd vergeleken met de diensten die dezelfde provider via coax (7,5) levert. Hoewel Delta glasvezel door de mand valt, komt Odido nog slechter uit de providermonitor. Deze provider bezet met diensten via DSL en glasvezel de twee laatste posities.

  ConsumentenbondprovidermonitorZiggoVodafoneZiggoKPNDelta FiberDeltaOdidotvtelevisieinternetCanal Digitaal

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview