Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Consumentenbond maant Viaplay tot actie na klachtenregen

  De Consumentenbond is de lakse houding van de nieuwe streamingdienst Viaplay bij het afhandelen van klachten zat. Dit blijkt uit een publicatie op sociale media.
  Jarco Kriek
  23 may 2022
  comments 0
  Consumentenbond maant Viaplay tot actie na klachtenregen

  Viaplay is in Nederland al bijna drie maanden actief als streamingdienst, maar het Zweedse moederbedrijf Viaplay Group – voorheen Nordic Entertainment Group (NENT) – heeft de zaken in Nederland technisch nog niet op orde. Vooral bij de live Formule 1-uitzendingen heeft een deel van de inmiddels honderdduizenden abonnees – Telecompaper schat rond 700.000 – in meer of mindere mate last van storingen.

   

  Klachtenkompas

  Een deel van de Viaplay-abonnees die storing ondervinden heeft hiervan melding gemaakt bij Klachtenkompas. Dit is het klachtenplatform van Consumentenbond. Viaplay heeft op Klachtenkompas een actief profiel, waarvan in de eerste periode na de marktintroductie ook gebruik werd gemaakt om klagers van antwoord te voorzien. De klachtafhandeling lijkt bij Viaplay tegenwoordig echter minder prioriteit te hebben. Via sociale media tikt Consumentenbond Viaplay dan ook op de vingers: de bond maant het bedrijf de klachtenafhandeling weer op te pakken. Volgens Consumentenbond staan op Klachtenkompas inmiddels meer dan driehonderd klachten die door Viaplay niet zijn behandeld. Dit aantal lijkt alleen maar te stijgen, omdat de streamingdienst de zaken technisch niet op orde heeft. Ook afgelopen weekend kan als probleemweekend voor Viaplay bestempeld worden.

   

  Trustpilot

  Door de problemen hebben veel Formule 1-liefhebbers de buik vol van Viaplay. Dit blijkt uit recensies en beoordelingen op enkele beoordelingssites op internet en berichten op sociale media. Bij beoordelingssite Trustpilot komt het gemiddelde eindoordeel van Viaplay na ruim 5500 beoordelingen niet hoger van 1,2 van de vijf beschikbare sterren. De laagste beoordeling die bij Trustpilot kan worden gegeven is één ster.

   

  Jaarabonnement

  Een deel van de klagers zegt in ieder geval nog tot maart 2023 aan Viaplay gebonden te zijn. Zij kochten namelijk voordat Viaplay in Nederland begon een jaarabonnement voor 99 euro. Een ander deel van de huidige abonneegroep maakt gebruik van een actie die tot augustus doorloopt.

  ViaplayViaplay GroupConsumentenbondKlachtenkompasstoringonlinestreamingdienstFormule 1voetbalTrustpilot

  Reacties

 1. TV-TIP Jochem in de Wolken

  Jochem in de Wolken
  NPO 1 om 19:05 uur
  Jochem Myjer vaart in een luchtballon over het meest sprookjesachtige natuurgebied van Nederland: Zuid-Limburg.

  TV-TIP De Nationale Reistest

  De Nationale Reistest
  NPO 3 om 20:24 uur
  Nog nooit veranderde onze manier van reizen zoveel als in de afgelopen twee jaar. Dzifa en Sahil testen de reiskennis van BN'ers.

  Interview

  • *

   Tom Waes

   Reizen Waes wereldsteden

   Alle vrouwen willen met hem trouwen, alle mannen willen hem zijn en alle kinderen willen hem worden. We hebben het over presentator Tom Waes. Wat is zijn geheim?
   Reacties0 reactie(s)