Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Consumentenbond maant Viaplay tot actie na klachtenregen

  De Consumentenbond is de lakse houding van de nieuwe streamingdienst Viaplay bij het afhandelen van klachten zat. Dit blijkt uit een publicatie op sociale media.
  Jarco Kriek
  23 mei 2022
  comments 0
  Consumentenbond maant Viaplay tot actie na klachtenregen

  Viaplay is in Nederland al bijna drie maanden actief als streamingdienst, maar het Zweedse moederbedrijf Viaplay Group – voorheen Nordic Entertainment Group (NENT) – heeft de zaken in Nederland technisch nog niet op orde. Vooral bij de live Formule 1-uitzendingen heeft een deel van de inmiddels honderdduizenden abonnees – Telecompaper schat rond 700.000 – in meer of mindere mate last van storingen.

   

  Klachtenkompas

  Een deel van de Viaplay-abonnees die storing ondervinden heeft hiervan melding gemaakt bij Klachtenkompas. Dit is het klachtenplatform van Consumentenbond. Viaplay heeft op Klachtenkompas een actief profiel, waarvan in de eerste periode na de marktintroductie ook gebruik werd gemaakt om klagers van antwoord te voorzien. De klachtafhandeling lijkt bij Viaplay tegenwoordig echter minder prioriteit te hebben. Via sociale media tikt Consumentenbond Viaplay dan ook op de vingers: de bond maant het bedrijf de klachtenafhandeling weer op te pakken. Volgens Consumentenbond staan op Klachtenkompas inmiddels meer dan driehonderd klachten die door Viaplay niet zijn behandeld. Dit aantal lijkt alleen maar te stijgen, omdat de streamingdienst de zaken technisch niet op orde heeft. Ook afgelopen weekend kan als probleemweekend voor Viaplay bestempeld worden.

   

  Trustpilot

  Door de problemen hebben veel Formule 1-liefhebbers de buik vol van Viaplay. Dit blijkt uit recensies en beoordelingen op enkele beoordelingssites op internet en berichten op sociale media. Bij beoordelingssite Trustpilot komt het gemiddelde eindoordeel van Viaplay na ruim 5500 beoordelingen niet hoger van 1,2 van de vijf beschikbare sterren. De laagste beoordeling die bij Trustpilot kan worden gegeven is één ster.

   

  Jaarabonnement

  Een deel van de klagers zegt in ieder geval nog tot maart 2023 aan Viaplay gebonden te zijn. Zij kochten namelijk voordat Viaplay in Nederland begon een jaarabonnement voor 99 euro. Een ander deel van de huidige abonneegroep maakt gebruik van een actie die tot augustus doorloopt.

  ViaplayViaplay GroupConsumentenbondKlachtenkompasstoringonlinestreamingdienstFormule 1voetbalTrustpilot

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)