Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Consumentenbond: Slechte ondersteuning apps Smart TV

    Het is een grote frustratie van televisiebezitters. Apps voor de gekochte Smart TV-internettelevisie die plots niet meer werken. De Consumentenbond ontvangt hierover dagelijks klachten.
    Jarco Kriek
    20 september 2018
    comments 0
    Consumentenbond: Slechte ondersteuning apps Smart TV

    In het afgelopen half jaar heeft de Consumentenbond via het eigen platform Klachtenkompas meer dan driehonderd klachten ontvangen over apps voor oudere Smart TV-modellen die na een update niet meer functioneren. De consumentenbelangenvereniging gaat met televisiefabrikanten in overleg om aandacht voor dit probleem te vragen. Samsung laat op voorhand in een reactie aan Totaal TV weten dat het bedrijf geen invloed heeft op de manier hoe de makers van apps hun product updaten en welke minimale eisen aan de app worden verbonden om deze te kunnen gebruiken.

     

    Beveiliging

    In veel gevallen is een nieuwere versie van het besturingssysteem van het Smart TV-platform vereist om na een update een app voor bijvoorbeeld een online videodienst as Netflix, Videoland en YouTube te kunnen blijven gebruiken. Dit heeft vooral met betere beveiligingsmogelijkheden voor het aangeboden content te maken. Bezitters van oudere televisiemodellen kunnen in veel gevallen hierdoor de app en dus de aangeboden dienst niet meer gebruiken. In enkele gevallen is een Smart TV van twee jaar oud niet meer bruikbaar met één of meer Smart TV-apps.

     

    Alternatieven

    Het kopen van een nieuwe televisie is een mogelijkheid om toch alle apps voor Smart TV te kunnen blijven gebruiken. Maar om hetzelfde probleem in de toekomst te voorkomen, is het aan te raden ook naar alternatieven te kijken. Die zijn in de vorm van Google Cast (Chromecast), Android TV (bijvoorbeeld Nvidia Shield TV) en Apple TV 4/4K voldoende aanwezig. Via deze apparaten is vaak een veel langere en soms ook betere ondersteuning van apps die nodig zijn om naar online diensten via de televisie te kijken en luisteren.

    CosumentenbondSmart TVinternettelevisieinternetonlineappsupdateGoogle CastChromecastAndroid TVShield TVApple TVSamsungLGSonyPhilipsbeveiliging

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview