Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Consumentenbond: ‘toeslag abonnement delen Netflix mag niet'

  De Consumentenbond geeft Netflix een vriendelijke corrigerende tik. Het berekenen van een extra toeslag voor het gebruik van een abonnement buiten het eigen huis mag niet.
  Jarco Kriek
  20 oktober 2022
  comments 2
  Consumentenbond: ‘toeslag abonnement delen Netflix mag niet'

  Netflix maakte vandaag bekend dat het in 2023 een extra toeslag gaat berekenen voor abonnees die het abonnement delen met anderen, zoals familie en vrienden. Netflix gaat hiervoor gebruikmaken van een speciaal systeem waarbij de thuislocatie van de abonnee en de gebruikte apparaten binnen een woning zoals televisies en online mediaspelers aan het account worden gekoppeld op basis van IP-adressen en unieke serienummers. Voor gebruik op mobiele apparaten als tablet of smartphone geldt deze toeslag niet om bijvoorbeeld gebruik van het abonnement tijdens vakanties zonder extra kosten mogelijk te houden.

   

  Europese wet

  De Consumentenbond laat via de eigen sociale media-kanalen weten dat een dergelijke extra toeslag in strijd is met Europese regelgeving. “Volgens Europese regels reizen abonnementen van streamingdiensten gewoon met je mee, dus ook na 14 dagen. Zolang je hoofdadres maar in Nederland is. Jullie mogen je klanten hiervoor geen extra kosten in rekening brengen”, aldus de Consumentenbond die daarna Netflix het advies geeft om zich aan de wet te houden.

   

  Mobiel gebruik

  Het lijkt om de interpretatie van Europese regels te draaien. Netflix lijkt in de veronderstelling dat het uitsluiten van gebruik van de streamingdienst op mobiele apparaten voor de accountsharingtoeslag voldoende is om te voldoen aan Europese regelgeving dat een online dienst in alle landen van de Europese Unie gebruikt kan worden. De Consumentenbond denkt daar anders over en stelt dat dit voor alle apparaten het geval moet zijn.

  ConsumentenbondNetflixOTTonlinestreamingdienstabonnementabonnement delenaccountsharing

  Reacties

 1. TV-TIP De Grote Huisverbouwing

  De Grote Huisverbouwing
  SBS 6 om 17:00 uur
  Doordat de aannemers, stukadoors en schilders niet aan zijn te slepen, slaan steeds meer Nederlanders zelf aan het boren, schroeven en sauzen. Maar lang niet iedereen is gezegend met het talent of het inzicht om de gedateerde binnenboel zonder ongelukken naar het heden te klussen. Om te voor­komen dat een roedel hobbyklussers zichzelf vastniet aan het nieuwe tapijt, nemen stylist Djamilla Smits en creatief uitvoerder Albert Stokkers het kluswerk uit handen om het huis om te toveren in een paleis.

  TV-TIP Flip or Flop

  Flip or Flop
  TLC om 18:00 uur
  Tarek el Moussa is, naar eigen zeggen, gezegend met een uitmuntende vastgoedneus. Samen met zijn (inmiddels ex-) vrouw Christina koopt hij huizen voor een prik, om die wat aan kant te timmeren en vervolgens voor de hoofdprijs te verkopen. Dit keer krijgen de twee een tip over een gigantisch, maar vervallen huis in het chique Anaheim Hills. De prijs is fors, het risico daarom groot. Want om het pand überhaupt aan te kunnen schaffen, moeten ze een dealtje sluiten met een investeerder.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)