Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Consumentenbond blundert bij doorgeven klachten Viaplay

  Consumentenbond haalde dit weekend openbaar – onder meer via sociale media – hard uit naar Viaplay, dat niet zou reageren op klachten.
  Jarco Kriek
  26 mei 2022
  comments 6
  Consumentenbond blundert bij doorgeven klachten Viaplay
  Foto Getty Images

  Naar nu blijkt heeft Consumentenbond zelf ook een fout gemaakt. Klachten over Viaplay die op het klachtenplatform Klachtenkompas zijn geplaatst, blijken automatisch verzonden te zijn naar een e-mailadres dat verkeerd was ingesteld door Consumentenbond. Hierdoor zijn de klachten niet bij Viaplay aangekomen. De streamingdienst was hierdoor mogelijk niet op de hoogte dat honderden klachten bij de Consumentenbond waren binnengekomen. Inmiddels is Viaplay op de hoogte van de klachtenregen van abonnees op Klachtenkompas.

   

  Meer meldingen

  De publicatie over ‘de laksheid’ van Viaplay door de Consumentenbond heeft er wel voor gezorgd dat het aantal klachten binnen drie dagen met 150 is gestegen tot 470. Abonnees klagen vooral over slechte verbindingen, de soms mindere beeldkwaliteit, haperingen in het beeld en het commentaar dat Viaplay bij Formule 1 levert. Viaplay laat aan Totaal TV weten dat het bedrijf alle klachten serieus neemt en er alles aan doet om aan de wensen van Nederlandse abonnees te voldoen. Viaplay is begonnen met het antwoorden op klachten op Klachtenkompas. Dit weekend stond op deze site nog dat Viaplay nooit reageerde, maar na het wijzigen van het e-mailadres is dit gewijzigd in de melding "soms".

  ViaplayViaplay GroupConsumentenbondKlachtenkompasFormule 1streamingdienststoring

  Reacties

 1. TV-TIP Voetbal: EK-Kwalificatie: Nederland - Gibraltar

  Voetbal: EK-Kwalificatie: Nederland - Gibraltar
  NPO 3 om 20:23 uur
  Slechts drie dagen na de clash met Frankrijk moet Oranje opnieuw aan de bal. In de eerste thuis­wedstrijd onder leiding van bondscoach Ronald Koeman kruist het Nederlands elftal vanuit de Rotterdamse Kuip de degens met voetbaldwerg Gibraltar. In de kwalificatiereeks voor het WK in Qatar stonden de landen ook al tegenover elkaar. In maart 2021 maakte Oranje met 0-7 gehakt van de Gibraltaresen, onder andere dankzij twee doelpunten van Memphis Depay.

  TV-TIP The Vow

  The Vow
  RTL 8 om 20:25 uur
  Vlak na haar huwelijk met Leo (Channing Tatum) raakt Paige (Rachel McAdams) betrokken bij een auto-ongeluk en raakt ze in coma. Als ze vijf jaar later ontwaakt, herkent ze Leo niet meer. Paige gaat met haar ouders mee naar huis en gaat verder met haar leven zoals dat was voordat ze Leo ontmoette. Leo probeert haar opnieuw voor zich te winnen.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)