Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Consumentenbond blundert bij doorgeven klachten Viaplay

  Consumentenbond haalde dit weekend openbaar – onder meer via sociale media – hard uit naar Viaplay, dat niet zou reageren op klachten.
  Jarco Kriek
  26 mei 2022
  comments 6
  Consumentenbond blundert bij doorgeven klachten Viaplay
  Foto Getty Images

  Naar nu blijkt heeft Consumentenbond zelf ook een fout gemaakt. Klachten over Viaplay die op het klachtenplatform Klachtenkompas zijn geplaatst, blijken automatisch verzonden te zijn naar een e-mailadres dat verkeerd was ingesteld door Consumentenbond. Hierdoor zijn de klachten niet bij Viaplay aangekomen. De streamingdienst was hierdoor mogelijk niet op de hoogte dat honderden klachten bij de Consumentenbond waren binnengekomen. Inmiddels is Viaplay op de hoogte van de klachtenregen van abonnees op Klachtenkompas.

   

  Meer meldingen

  De publicatie over ‘de laksheid’ van Viaplay door de Consumentenbond heeft er wel voor gezorgd dat het aantal klachten binnen drie dagen met 150 is gestegen tot 470. Abonnees klagen vooral over slechte verbindingen, de soms mindere beeldkwaliteit, haperingen in het beeld en het commentaar dat Viaplay bij Formule 1 levert. Viaplay laat aan Totaal TV weten dat het bedrijf alle klachten serieus neemt en er alles aan doet om aan de wensen van Nederlandse abonnees te voldoen. Viaplay is begonnen met het antwoorden op klachten op Klachtenkompas. Dit weekend stond op deze site nog dat Viaplay nooit reageerde, maar na het wijzigen van het e-mailadres is dit gewijzigd in de melding "soms".

  ViaplayViaplay GroupConsumentenbondKlachtenkompasFormule 1streamingdienststoring

  Reacties

 1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

  Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
  RTL 5 om 20:30 uur
  Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

  TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

  Corsokoorts in Sint Jansklooster
  SBS6 om 20:30 uur
  Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

  Interview