Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ breidt uit: Landelijke ontvangst 100%NL-zusje Sunlite Radio

  Nederland is een nieuw landelijke commerciële radiozender rijker. RadioCorp – eigenaar van 100%NL en SLAM! – heeft Sunlite Radio in de markt gezet.
  Jarco Kriek
  9 november 2021
  comments 4
  DAB+ breidt uit: Landelijke ontvangst 100%NL-zusje Sunlite Radio

  Sunlite Radio komt niet als verrassing. RadioCorp kocht onlangs een uitzendvergunning voor een nieuwe landelijke DAB+ frequentie bestemd voor commerciële omroepen dat in de toekomst op frequentiemux 9C moet gaan uitzenden. Uit een licentieaanvraag bij mediatoezichthouder Commissariaat voor de Media (CvdM) bleek dat het zou gaan om een radiozender met de naam Sunlite Radio.

   

  MTVNL

  Omdat frequentiemux 9C nog niet in gebruik is genomen, huurt RadioCorp op dit moment bandbreedte bij dienstenaanbieder MTVNL voor de doorgifte van Sunlite Radio. Dit zorgt voor een buitenhuisdekking in een groot deel van Nederland. In de afgelopen dagen testte RadioCorp het gehuurde muziekkanaal met de doorgifte van de Bulgaarse zender BG2. Naast digitale doorgifte in de Nederlandse ether is Sunlite Radio bij diverse tv-distributeurs – waaronder Ziggo en KPN – in het radio-aanbod opgenomen en is de zender wereldwijd online via diverse radio-apps en de eigen internetsite www.sunlite.nl te beluisteren.

   

  Easy & Soft

  RadioCorp stelt met Sunlite Radio een onderscheidend geluid te brengen. "Sunlite brengt een muziekmix die op dit moment nog niet te horen is op de landelijke radio: relaxte soft & easy pop, love songs en ballads van onder anderen Ed Sheeran, Adele, George Michael maar ook John Mayer, Danny Vera en Elton John. De muziek op Sunlite geeft je altijd dat fijne vertrouwde gevoel en is een oase van rust in het drukke ritme van de dag met volle agenda’s en de vele dagelijkse verplichtingen."

  RadioCorpSunliteSunlite RadioDAB+onlineradiodigitaal

  Reacties