Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ breidt uit: meer zenders landelijk te horen

  Het landelijke aanbod van het digitale radionetwerk DAB+ is uitgebreid. Dit komt door de herstructurering van regionale uitzendfrequenties.
  Jarco Kriek
  2 september 2022
  comments 4
  DAB+ breidt uit: meer zenders landelijk te horen
  Foto Getty Images

  De frequenties van regionale commerciële omroepen zijn in de afgelopen weken gewijzigd. Dit moest vanwege internationale frequentieafspraken. Hierdoor zijn de uitzendfrequenties en het ontvangstgebied van regionale commerciële omroepen veranderd. Omdat nu meer uitzendfrequenties gebruikt worden, is er meer bandbreedte beschikbaar voor de digitale etherverspreiding van radiozenders. In veel gevallen gebruiken radiozenders deze extra bandbreedte voor het verbeteren van de geluidskwaliteit. In enkele gevallen wordt de bandbreedte gebruikt voor zenderuitbreiding.

   

  Landelijk bereik

  Voor de zenders Arrow Classic Rock, Tukker FM en Magic FM betekent de herstructurering van de frequenties dat zij nu vrijwel landelijk via DAB+ te horen zijn. Arrow Classic Rock en Magic FM zijn al enige tijd in grote delen van Nederland via de frequentiemux van dienstenaanbieder MTVNL via DAB+ te beluisteren. Landelijke dekking is voor deze zenders nu een feit omdat ze ook via de frequentie van regionale commerciële omroepen in Zeeland en Zuid-Holland te ontvangen zijn. Tukker FM gebruikt op veel frequenties de vrijgekomen bandbreedte die is ontstaan omdat diverse radiozenders de geluidskwaliteit niet verhogen maar met een bandbreedte van 64kbps blijven uitzenden.

  DAB+digitaalradiozenderaanbodgeluidskwaliteitArrow Classic RockTukker FMMagic FM

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview