Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ breidt uit: meer zenders landelijk te horen

  Het landelijke aanbod van het digitale radionetwerk DAB+ is uitgebreid. Dit komt door de herstructurering van regionale uitzendfrequenties.
  Jarco Kriek
  2 september 2022
  comments 4
  DAB+ breidt uit: meer zenders landelijk te horen
  Foto Getty Images

  De frequenties van regionale commerciële omroepen zijn in de afgelopen weken gewijzigd. Dit moest vanwege internationale frequentieafspraken. Hierdoor zijn de uitzendfrequenties en het ontvangstgebied van regionale commerciële omroepen veranderd. Omdat nu meer uitzendfrequenties gebruikt worden, is er meer bandbreedte beschikbaar voor de digitale etherverspreiding van radiozenders. In veel gevallen gebruiken radiozenders deze extra bandbreedte voor het verbeteren van de geluidskwaliteit. In enkele gevallen wordt de bandbreedte gebruikt voor zenderuitbreiding.

   

  Landelijk bereik

  Voor de zenders Arrow Classic Rock, Tukker FM en Magic FM betekent de herstructurering van de frequenties dat zij nu vrijwel landelijk via DAB+ te horen zijn. Arrow Classic Rock en Magic FM zijn al enige tijd in grote delen van Nederland via de frequentiemux van dienstenaanbieder MTVNL via DAB+ te beluisteren. Landelijke dekking is voor deze zenders nu een feit omdat ze ook via de frequentie van regionale commerciële omroepen in Zeeland en Zuid-Holland te ontvangen zijn. Tukker FM gebruikt op veel frequenties de vrijgekomen bandbreedte die is ontstaan omdat diverse radiozenders de geluidskwaliteit niet verhogen maar met een bandbreedte van 64kbps blijven uitzenden.

  DAB+digitaalradiozenderaanbodgeluidskwaliteitArrow Classic RockTukker FMMagic FM

  Reacties

 1. TV-TIP 2Doc: Peter en Erik

  2Doc: Peter en Erik
  NPO 2 om 22:17 uur
  In 1967 stond een moeder haar pasgeboren tweeling af, en de jongens kwamen allebei in een ander gezin terecht. Het duurde zeventien jaar later voordat de twee elkaar ontmoetten, en er allebei ineens een broer bij kregen. Peter en Erik zoeken al tientallen jaren naar een antwoord op de vraag hoe dit heeft kunnen gebeuren. Was er sprake van een misverstand, of was er misschien zelfs opzet in het spel? Samen met journalist Myrthe Buitenhuis gaan ze op zoek naar de waarheid. Het tweede deel is vrijdag te zien.

  TV-TIP Addicted to Marriage

  Addicted to Marriage
  TLC om 22:30 uur
  Na een paar mislukte huwelijken krabben mensen zich misschien even achter de oren, maar dat geldt níét voor de bruiden in deze realityserie. De vier dames in Addicted to Marriage zijn opgeteld al 20 keer getrouwd, maar dat weerhoudt ze er niet van om hun vriend te pushen om wéér in ’t huwelijksbootje te stappen. De partners hebben hun bedenkingen, en sommigen wéten niet eens dat hun vriendin eerder al getrouwd is geweest.

  Interview