Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ breidt verder uit met van oorsprong Vlaamse zender

  Een nieuwe, van oorsprong Vlaamse zender is met een Nederlandse editie in vrijwel heel het land te beluisteren via het digitale ethernetwerk DAB+.
  Jarco Kriek
  1 augustus 2022
  comments 3
  DAB+ breidt verder uit met van oorsprong Vlaamse zender

  Mediahuis heeft een Nederlandse editie gepresenteerd van het in Vlaanderen al langere tijd populaire radiostation Nostalgie. Nostalgie is de tweede radiozender van het Vlaamse mediabedrijf, dat op de Nederlandse radiomarkt al actief is met de zender Sublime. Nostalgie biedt in Nederland op dit moment een non-stop mix van muziek uit de jaren 70, 80 en 90.

   

  DAB+

  Nostalgie is in Nederland te ontvangen via frequentiemux 9C. Dit is een nieuwe frequentie die onlangs door diverse landelijke commerciële radiozenders in gebruik is genomen. Nostalgie neemt vanaf 1 augustus de plek in van themakanaal Sublime CLX. Nostalgie is in Nederland de derde grotere radiozender met Belgische wortels. DPG Media biedt al enige tijd de zenders Qmusic en Joe aan in Nederland. In de afgelopen jaren is Qmusic zelfs uitgegroeid tot de best beluisterde radiozender van Nederland.

   

  FM

  De komst van Nostalgie in Nederland komt niet onverwacht. Radiozenders zijn zich aan het voorbereiden om de komende herverdeling van FM-frequenties voor landelijke commerciële omroepen. Bij deze veiling is een geclausuleerd kavel beschikbaar voor radiozenders die oudere – gouwe ouwe – muziek uitzenden. Op dit moment maakt Radio Veronica van Talpa Network van dit kavel gebruik. Bij de komende frequentieveiling krijgt Radio Veronica in ieder geval concurrentie van Radio 10, Joe en Nostalgie.

  MediahuisNostalgieSublimeradiodigitaalDAB+FMfrequentieveiling

  Reacties

 1. TV-TIP Hoedan

  Hoedan
  NPO 3 om 21:52 uur
  Kwetsbaarheid is een beetje vies en hoort volgens sommigen vooral bij zwak zijn. De 25-jarige Auke vraagt zich daarom af waarom mensen überhaupt kwetsbaar willen zijn. Want wat is daar nou in vredesnaam het nut van? Samen met Doeta, Tarik, Joshua, Bas en Nanook gaat hij op onderzoek uit. Zo staat hij in de ring bij Kamp van Koningsbrugge-commando Dai Carter, die juist alleen maar voordelen van kwetsbaarheid ziet.

  Interview

  • *

   Margreet Beetsma

   Editie NL

   Editie NL bestaat op 7 april 20 jaar. Presentatrice Margreet Beetsma (49) over het succes van het creatieve actualiteitenprogramma: “Wij kunnen van een hoopje modder een gebakje maken.”
   Reacties0 reactie(s)