Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ breidt verder uit met van oorsprong Vlaamse zender

  Een nieuwe, van oorsprong Vlaamse zender is met een Nederlandse editie in vrijwel heel het land te beluisteren via het digitale ethernetwerk DAB+.
  Jarco Kriek
  1 augustus 2022
  comments 3
  DAB+ breidt verder uit met van oorsprong Vlaamse zender

  Mediahuis heeft een Nederlandse editie gepresenteerd van het in Vlaanderen al langere tijd populaire radiostation Nostalgie. Nostalgie is de tweede radiozender van het Vlaamse mediabedrijf, dat op de Nederlandse radiomarkt al actief is met de zender Sublime. Nostalgie biedt in Nederland op dit moment een non-stop mix van muziek uit de jaren 70, 80 en 90.

   

  DAB+

  Nostalgie is in Nederland te ontvangen via frequentiemux 9C. Dit is een nieuwe frequentie die onlangs door diverse landelijke commerciële radiozenders in gebruik is genomen. Nostalgie neemt vanaf 1 augustus de plek in van themakanaal Sublime CLX. Nostalgie is in Nederland de derde grotere radiozender met Belgische wortels. DPG Media biedt al enige tijd de zenders Qmusic en Joe aan in Nederland. In de afgelopen jaren is Qmusic zelfs uitgegroeid tot de best beluisterde radiozender van Nederland.

   

  FM

  De komst van Nostalgie in Nederland komt niet onverwacht. Radiozenders zijn zich aan het voorbereiden om de komende herverdeling van FM-frequenties voor landelijke commerciële omroepen. Bij deze veiling is een geclausuleerd kavel beschikbaar voor radiozenders die oudere – gouwe ouwe – muziek uitzenden. Op dit moment maakt Radio Veronica van Talpa Network van dit kavel gebruik. Bij de komende frequentieveiling krijgt Radio Veronica in ieder geval concurrentie van Radio 10, Joe en Nostalgie.

  MediahuisNostalgieSublimeradiodigitaalDAB+FMfrequentieveiling

  Reacties

 1. TV-TIP The Masked Singer

  The Masked Singer
  RTL 4 om 20:00 uur
  Ruben Nicolai stelt de laatste vijf kandidaten van dit seizoen voor. Panelleden Carlo Boszhard, Buddy Vedder, Monica Geuze, Loretta Schrijver en Gerard Joling mogen direct aan de slag: twee van de nieuwkomers vallen af.

  TV-TIP Nations League (v): Engeland - Nederland

  Nations League (v): Engeland - Nederland
  NPO 3 om 20:21 uur
  Na de pijnlijke nederlaag tegen onze zuiderburen leek het Nations League-avontuur van de Oranje Leeuwinnen al voorbij voordat het überhaupt begonnen was. De wedstrijd tegen verliezend de WK-finalist Engeland stond immers óók nog op de kalender. Tot ieders verbazing werd de ploeg van Sarina Wiegman eind ­september met 2-1 terug naar huis gestuurd. Op ’t heilige gras van Wembley zijn de Britse dames nu uit op revanche.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)