Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ breidt verder uit met van oorsprong Vlaamse zender

  Een nieuwe, van oorsprong Vlaamse zender is met een Nederlandse editie in vrijwel heel het land te beluisteren via het digitale ethernetwerk DAB+.
  Jarco Kriek
  1 augustus 2022
  comments 3
  DAB+ breidt verder uit met van oorsprong Vlaamse zender

  Mediahuis heeft een Nederlandse editie gepresenteerd van het in Vlaanderen al langere tijd populaire radiostation Nostalgie. Nostalgie is de tweede radiozender van het Vlaamse mediabedrijf, dat op de Nederlandse radiomarkt al actief is met de zender Sublime. Nostalgie biedt in Nederland op dit moment een non-stop mix van muziek uit de jaren 70, 80 en 90.

   

  DAB+

  Nostalgie is in Nederland te ontvangen via frequentiemux 9C. Dit is een nieuwe frequentie die onlangs door diverse landelijke commerciële radiozenders in gebruik is genomen. Nostalgie neemt vanaf 1 augustus de plek in van themakanaal Sublime CLX. Nostalgie is in Nederland de derde grotere radiozender met Belgische wortels. DPG Media biedt al enige tijd de zenders Qmusic en Joe aan in Nederland. In de afgelopen jaren is Qmusic zelfs uitgegroeid tot de best beluisterde radiozender van Nederland.

   

  FM

  De komst van Nostalgie in Nederland komt niet onverwacht. Radiozenders zijn zich aan het voorbereiden om de komende herverdeling van FM-frequenties voor landelijke commerciële omroepen. Bij deze veiling is een geclausuleerd kavel beschikbaar voor radiozenders die oudere – gouwe ouwe – muziek uitzenden. Op dit moment maakt Radio Veronica van Talpa Network van dit kavel gebruik. Bij de komende frequentieveiling krijgt Radio Veronica in ieder geval concurrentie van Radio 10, Joe en Nostalgie.

  MediahuisNostalgieSublimeradiodigitaalDAB+FMfrequentieveiling

  Reacties

 1. TV-TIP Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

  Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
  Net5 om 20:00 uur
  In deze tweede Pirates of the Caribbean-film heeft piraat Captain Jack Sparrow (Johnny Depp) een schuld openstaan bij Davy Jones (Bill Nighy), de ondode kapitein van het spookschip The Flying Dutchman. Om die schuld te vereffenen moet Sparrow het hart van Davy Jones vinden. Lukt dit niet, dan zal Jack voor eeuwig moeten boeten.

  TV-TIP Beste Kijkers

  Beste Kijkers
  RTL 4 om 21:35 uur
  Ruben Nicolai staat te trappelen voor een nieuw seizoen Beste Kijkers, het tiende alweer. Je schakelt in voor het commentaar op de grappigste filmpjes van de afgelopen week, maar blijft hangen voor Ruben, Tijl Beckand en Jeroen van Koningsbrugge die elkaar én hun team­leden in de maling nemen. Het programma leek een beetje uit de gratie, maar keerde in 2023 terug op tv. Nog geen jaar later loeren we al naar het derde seizoen sinds de break.

  Interview