Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ breidt verder uit met van oorsprong Vlaamse zender

  Een nieuwe, van oorsprong Vlaamse zender is met een Nederlandse editie in vrijwel heel het land te beluisteren via het digitale ethernetwerk DAB+.
  Jarco Kriek
  1 august 2022
  comments 3
  DAB+ breidt verder uit met van oorsprong Vlaamse zender

  Mediahuis heeft een Nederlandse editie gepresenteerd van het in Vlaanderen al langere tijd populaire radiostation Nostalgie. Nostalgie is de tweede radiozender van het Vlaamse mediabedrijf, dat op de Nederlandse radiomarkt al actief is met de zender Sublime. Nostalgie biedt in Nederland op dit moment een non-stop mix van muziek uit de jaren 70, 80 en 90.

   

  DAB+

  Nostalgie is in Nederland te ontvangen via frequentiemux 9C. Dit is een nieuwe frequentie die onlangs door diverse landelijke commerciële radiozenders in gebruik is genomen. Nostalgie neemt vanaf 1 augustus de plek in van themakanaal Sublime CLX. Nostalgie is in Nederland de derde grotere radiozender met Belgische wortels. DPG Media biedt al enige tijd de zenders Qmusic en Joe aan in Nederland. In de afgelopen jaren is Qmusic zelfs uitgegroeid tot de best beluisterde radiozender van Nederland.

   

  FM

  De komst van Nostalgie in Nederland komt niet onverwacht. Radiozenders zijn zich aan het voorbereiden om de komende herverdeling van FM-frequenties voor landelijke commerciële omroepen. Bij deze veiling is een geclausuleerd kavel beschikbaar voor radiozenders die oudere – gouwe ouwe – muziek uitzenden. Op dit moment maakt Radio Veronica van Talpa Network van dit kavel gebruik. Bij de komende frequentieveiling krijgt Radio Veronica in ieder geval concurrentie van Radio 10, Joe en Nostalgie.

  MediahuisNostalgieSublimeradiodigitaalDAB+FMfrequentieveiling

  Reacties

 1. TV-TIP I Want Your Song

  I Want Your Song
  SBS 6 om 20:30 uur
  Met nummers als Ik wil zwemmen (in Bacardi Lemon) en Bieber van de kroeg heeft de Leidse vibratokoning Mart Hoogkamer de ­polonaise aan zijn kont hangen.

  TV-TIP The Beach

  The Beach
  Net 5 om 20:30 uur
  Een jonge Amerikaan heeft genoeg van zijn technologische omgeving. Door naar Thailand af te reizen probeert hij de sleur van alledag te doorbreken en de zin van zijn bestaan terug te vinden. In Thailand maakt hij kennis met een eigenaardige man die hem vertelt over een wonderbaarlijk mooi strand. Dit strand zou een paradijs op aarde moeten zijn.

  Interview

  • *

   Anita Witzier

   Festival van de liefde

   Anita Witzier en Edson da Graça gaan op zoek naar de mooiste liefdesverhalen en helpen de liefde een handje.
   Reacties0 reactie(s)