Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    DAB+ en online luisteren samen even groot als gebruik FM

    In Vlaanderen is een keerpunt bereikt op het gebied van radioconsumptie. Dit betekent dat FM een vergelijkbaar marktaandeel heeft als de combinatie van DAB+ en online radio.
    Jarco Kriek
    6 november 2023
    comments 2
    DAB+ en online luisteren samen even groot als gebruik FM
    Foto Getty Images

    Radiozenders zien in de combinatie van de digitale manier van radio luisteren via DAB+ en online op termijn de ideale vervanging voor analoge FM radio. Daarbij geldt DAB+ hoofdzakelijk voor mobiel gebruik, bijvoorbeeld in de auto. Online is meer de oplossing voor radioluisteren binnen de eigen woning.

     

    Keerpunt

    In Vlaanderen is het keerpunt nu min of meer bereikt. Het aantal digitale luisteraars – DAB+, online en decoders van tv-providers - bedraagt 49 procent tegenover 51 analoge FM luisteraars. Dit komt overeen met een stijging van 8 procent in twee jaar tijd ten gunste van digitale radio. Gebruik van DAB+ in de auto zit hoofdzakelijk in de lift met een gebruikersaandeel van 48 procent. Het exclusieve gebruik van FM neemt daarnaast verder af. Het aantal FM-only luisteraars is 25 procent. Dit is 5 procent minder dan twee jaar geleden. Dit blijkt uit het onderzoek onder 2.000 Vlamingen dat Ipsos iedere twee jaar houdt in opdracht van het Vlaamse ministerie van Media.

    radioFMDAB+gebruikonderzoek

    Reacties

  1. TV-TIP Pawn Stars

    Pawn Stars
    RTL 7 om 15:00 uur
    Mensen die geld nodig hebben doen de gekste dingen, en de heren van Pawn Stars hebben door de jaren heen al heel wat maffe lui én bizarre voorwerpen gezien. Rick, Chumlee en Corey kijken terug op de meest bijzondere items die ze in de lange geschiedenis van Pawn Stars zijn tegengekomen. In de opener van het seizoen gaat Rick uit zijn plaat door een wonderlijke diamant: deze is gemaakt van koolstof uit een paar haren van componist Ludwig van Beethoven.

    TV-TIP Pretty Woman

    Pretty Woman
    RTL 8 om 20:25 uur
    Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

    Interview