Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ en online luisteren samen even groot als gebruik FM

  In Vlaanderen is een keerpunt bereikt op het gebied van radioconsumptie. Dit betekent dat FM een vergelijkbaar marktaandeel heeft als de combinatie van DAB+ en online radio.
  Jarco Kriek
  6 november 2023
  comments 2
  DAB+ en online luisteren samen even groot als gebruik FM
  Foto Getty Images

  Radiozenders zien in de combinatie van de digitale manier van radio luisteren via DAB+ en online op termijn de ideale vervanging voor analoge FM radio. Daarbij geldt DAB+ hoofdzakelijk voor mobiel gebruik, bijvoorbeeld in de auto. Online is meer de oplossing voor radioluisteren binnen de eigen woning.

   

  Keerpunt

  In Vlaanderen is het keerpunt nu min of meer bereikt. Het aantal digitale luisteraars – DAB+, online en decoders van tv-providers - bedraagt 49 procent tegenover 51 analoge FM luisteraars. Dit komt overeen met een stijging van 8 procent in twee jaar tijd ten gunste van digitale radio. Gebruik van DAB+ in de auto zit hoofdzakelijk in de lift met een gebruikersaandeel van 48 procent. Het exclusieve gebruik van FM neemt daarnaast verder af. Het aantal FM-only luisteraars is 25 procent. Dit is 5 procent minder dan twee jaar geleden. Dit blijkt uit het onderzoek onder 2.000 Vlamingen dat Ipsos iedere twee jaar houdt in opdracht van het Vlaamse ministerie van Media.

  radioFMDAB+gebruikonderzoek

  Reacties

 1. TV-TIP You, Me and My Ex

  You, Me and My Ex
  TLC om 19:00 uur
  Als mensen vaak over hun ex praten zijn ze vaak nog niet helemaal over hun vorige relatie heen. Dat belet ze echter niet om een nieuwe vriend of vriendin te zoeken! You, Me and My Ex volgt vijf stellen, waarvan één iemand nog intensief contact heeft met zijn of haar ex. Elodie ontdekte tijdens haar prille relatie met De'Andre pas dat hij nog goed bevriend is met zijn ex Rowan, en dat zorgt voor veel stress. Helemaal omdat zijn moeder vurig hoopt dat De'Andre en Rowan weer terug bij elkaar komen.

  TV-TIP Harcore Pawn

  Harcore Pawn
  RTL 7 om 19:30 uur
  De spanning neemt toe in het pandhuis nadat eigenaar Les in elkaar is gezakt. Seth en Ashley proberen de tent samen te runnen, maar ze hebben allebei hele andere ideeën over hoe ze dat aanpakken. Als Les getuige is van het zoveelste conflict bedenkt hij een wedstrijd: degene die zijn werk het beste doet wordt zijn tijdelijke vervanger. Ondanks Les' plan wordt er nog heel wat afgeruzied in het tiende seizoen van Hardcore Pawn.

  Interview