Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ ook in de Randstad op de schop

  Niet alleen in Friesland maar ook in de Randstad is zenderexploitant Broadcast Partners begonnen met de frequentiestoelendans van het digitale radionetwerk DAB+.
  Jarco Kriek
  28 juli 2022
  comments 0
  DAB+ ook in de Randstad op de schop

  De grote frequentiestoelendans die op het digitale radionetwerk DAB+ gaat plaatsvinden heeft te maken met nieuwe internationale afspraken over het gebruik van DAB+ frequenties. Dit zorgt ervoor dat er in bijna heel Nederland frequentiewijzigingen doorgevoerd moeten worden. Het gaat hierbij om de frequenties van commerciële regionale omroepen.

   

  Randstad

  De frequentiewijzigingen worden gefaseerd uitgevoerd. De regio Friesland en Den Haag zijn deze week als eerste aan de beurt. Zuid-Holland en Zeeland wordt in het nieuwe frequentieraster samengevoegd. In de regio Den Haag worden de eerste omzetting in de Randstad gedaan. Omroep West meldt dat de eigen DAB+ uitzendingen vanaf deze week op frequentie 5B als vervanging van 8A te beluisteren zijn. Na Den Haag volgt de zender in Rotterdam. De hele operatie neemt nogal wat tijd in beslag omdat Broadcast Partners zender voor zender de frequenties moet wijzigen.

   

  Wijzigingen

  De belangrijkste wijzigingen die in de komende periode gaan plaatsvinden zijn:

   

  • De huidige frequentie 6B voor Noord- en Oost-Nederland wordt opgedeeld in diverse kleinere gebieden, waarvan de kleinere zenders op de frequenties 5A, 6A en 7C.
  • In midden-Nederland en Gelderland gaat DAB+ verhuizen naar de frequentie 12B
  • De DAB+ frequentie voor Noord-Brabant en Limburg verhuist van 7A naar 7C.
  • In Zeeland en Zuid-Holland verdwijnen de frequenties 9D en 8A, die worden samengevoegd in de nieuwe frequentie 5B.
  • In Noord-Holland en het onderste deel van de Waddeneilanden worden de frequenties 8A en 9D samengevoegd in de nieuwe frequentie 8B. Ontvangst op de overige Waddeneilanden gaat via frequentie 5A.
  DAB+radiodigitaal

  Reacties

 1. TV-TIP André Rieu: Welcome to My World

  André Rieu: Welcome to My World
  NPO 1 om 19:06 uur
  André Rieu walst met zijn Johann Strauss Orkest al jaren de wereld over. Die reis komt in maart 2020 piepend tot stilstand, op het moment dat de VS in coronalockdown gaat en daarmee na slechts één concert een streep wordt gezet door zijn Amerikaanse tour. Als ook Nederland op slot gaat, wanhoopt de vioolvirtuoos niet. Hij besluit zijn instrument in te ruilen voor een bakblik, waarmee een nieuwe hobby is geboren: bakken.

  TV-TIP WK Voetbal: Portugal - Zwitserland

  WK Voetbal: Portugal - Zwitserland
  NPO 1 om 19:50 uur
  In zijn - hoogstwaarschijnlijk - laatste WK is Ronaldo maar gefocust op één ding: de wereldbeker. Het Zwitserland van Xhaka, Shaqiri en Embolo is het volgende obstakel op de weg naar overwinning. Lukt het de Portugezen de Zwitsers naar huis te sturen? In de laatste poulewedstrijd verloren de Portugezen van Zuid-Korea. En tijdens het EK stuntte de Zwitsers nog tegen de Fransen door - na een 3-3 gelijkspel - de penalty shoot-out te winnen.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)