Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DAB+ verwelkomt nieuwe zenders

  Wie in Nederland naar het digitale radionetwerk DAB+ luistert, kan vanaf vandaag afstemmen op nieuwe themazenders.
  Jarco Kriek
  15 juni 2022
  comments 8
  DAB+ verwelkomt nieuwe zenders
  Foto Getty Images

  Het digitale radionetwerk DAB+ is constant in beweging. In de zenderlijst van een DAB+ radio vind je meer dan alleen de landelijke en regionale publieke zenders die ook via FM te ontvangen zijn. Het aanbod wordt namelijk aangevuld met een groeiend aantal themakanalen die voorheen veelal alleen online te beluisteren waren.

   

  Nieuwe zenders

  Sinds vandaag is het themakanaal Foute Uur van radiozender Qmusic vrijwel landelijk (buitenshuis) te ontvangen via de onlangs in de lucht gebrachte frequentiemux 9C. Een iets minder groot bereik – maar toch in grote delen van Nederland buitenhuis te ontvangen – heeft het nieuwe themakanaal GOD Radio van de commerciële zender Wild FM. Deze radiozender heeft als slogan ‘Het geluid van Hoop voor Nederland’ en richt zich op gospel en 'Christian hits'. GOD Radio maakt gebruik van gehuurde bandbreedte bij dienstverlener MTVNL en is vanaf vrijdag 17 juni te ontvangen via frequentiemux 7D.

   

  Radio Maria

  Een ander godsdienstige radiozender, Radio Maria, staakt binnenkort de verspreiding via het landelijke commerciële DAB+ kanaal 11C. Radio Maria is vanaf 1 juli alleen nog via frequentiemux 9C te ontvangen. De ruimte die nu wordt gebruikt op 11C kan worden ingevuld door een ander themakanaal. Een mogelijke kanshebber is het klassieke radiostation ClassicNL. Deze radiozender streeft landelijk DAB+ bereik na en is op dit moment via MTVNL nog niet in geheel Nederland digitaal te horen.

  DAB+digitaalradioQmusic

  Reacties

 1. TV-TIP WK Veldrijden

  WK Veldrijden
  NPO 1 om 15:03 uur
  Hoewel Marianne Vos zich vorig jaar voor de zevende keer de regenboog­trui infietste, is niet de kannibaal uit ’s-Hertogenbosch, maar Fem van Empel de favoriet voor de wereldtitel. Het talent uit Den Dungen reeg de wereldbekerzeges afgelopen tijd aan elkaar, maar kwam tijdens het NK vorig maand verrassend adem tekort. De nationale titel ging naar Puck Pieterse, die in Hoogerheide niet alleen haar Nederlandse concurrentie, maar ook het internationale veld eruit wil peddelen.

  TV-TIP Serengeti

  Serengeti
  NPO 1 om 19:05 uur
  Het leven op de eindeloze grasvlaktes van de Serengeti leek even rustig voort te kabbelen, maar oplaaiende vetes blijken nooit ver weg. Terwijl Tamu, een pasgeboren gazellekalfje, zijn eerste wiebelige stappen zet, wordt hij beloerd door de hongerige jakhalzen Shavu en Shaba. Maar ook zij hebben hun problemen. Hun pups zijn het huis uitgetreiterd door een legertje agressieve mieren en zijn nu onvindbaar. Weten pa en moe hun kroost op te sporen?

  Interview

  • *

   Maarten Remmers

   Keuringsdienst van Waarde

   Verslaggever en researcher Maarten Remmers zoekt in Keuringsdienst van Waarde naar de verhalen achter producten.
   Reacties0 reactie(s)