Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  DABpartners gaat lokale omroepen voorlichten over toekomstige DAB+ distributie

  DABpartners gaat publieke en commerciële lokale omroepen nader inlichten over de mogelijkheden van lokale DAB+ distributie.
  Jarco Kriek
  21 mei 2024
  comments 3
  DABpartners gaat lokale omroepen voorlichten over toekomstige DAB+ distributie

  De definitieve vergunningsvoorwaarden zijn nog niet bekend, maar publieke en commerciële omroepen kunnen komende maand wel een volgende stap zetten met toekomstige DAB+ distributie. De huidige tijdelijke lokale DAB+ uitzendingen stoppen op 1 september. In plaats hiervan komt een definitief vergunningstelsel. Omroepen die een vergunning weten te bemachtigen kunnen de komende vijf jaar op één of meerdere lokale uitzendrasters (allotments) gaan uitzenden. Dat dit al direct na 1 september technisch in het hele land gerealiseerd kan worden, lijkt uitgesloten. De kans is dus voor sommige radiozenders aanwezig dat de bestaande lokale DAB+ uitzendingen tijdelijk moeten onderbreken. Vooral voor de kleine commerciële omroepen die nu ook via DAB+ te beluisteren zijn, wordt dit vanuit commercieel oogpunt met argusogen bekeken.

   

  Volgende stap

  DABpartners is een groep ondernemers die radiozenders alle ingrediënten kunnen leveren die voor het uitzenden via het digitale radionetwerk DAB+ noodzakelijk zijn. Van voorlichting over vergunningen, onderlinge samenwerking tussen de omroepen op een allotment tot het leveren van benodigde uitzendapparatuur biedt DABpartners hulp aan publieke en commerciële lokale omroepen. DABpartners organiseert in juni twee bijeenkomsten om omroepen de informeren over de huidige stand van zaken en de technische mogelijkheden om DAB+ uitzendingen op een zo kort mogelijke termijn vanaf 1 september te realiseren. De eerste bijeenkomst is op zaterdag 15 juni in Zoetermeer. Een week later volgt een tweede bijeenkomst. De exacte plaats is van de tweede bijeenkomst is op dit moment nog niet bekend, maar volgens DABpartners in de omgeving van Zwolle. Geïnteresseerde omroepen kunnen zich voor deze bijeenkomsten aanmelden via jdv.vcomm@gmail.com of r.stevens@hfprints.com

  DAB+radiodigitaallokaallokale omroepenNLPOpublieke omroepcommerciële omroepen

  Reacties