Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Dance classics station ISLA 106 verandert naam in SAM

  Het blijft rommelen rond ISLA 106. De radiozender is niet alleen in Nederland populair, maar ook op Ibiza. Tegenwoordig heeft hij een andere naam.
  Jarco Kriek
  19 februari 2024
  comments 0
  Dance classics station ISLA 106 verandert naam in SAM

  ISLA 106 bestaat niet meer, maar de muziek, de programmering en het format van de radiozender gaan verder onder de naam SAM. Dit is een afkorting voor Seriously Amazing Music. Via internet is SAM op dezelfde streams als ISLA 106 te beluisteren. Ook op Ibiza gebruikt SAM dezelfde FM-zenders en frequenties als ISLA 106 voorheen deed. Wel is een nieuwe website in gebruik genomen. Deze is te bereiken via www.samibiza.com. Op dit moment is het onduidelijk waarom de naamswijziging nodig was. Op sociale media laat de radiozender weten dat er een einde aan het tijdperk ISLA 106 is gekomen en dat meer informatie snel volgt.

   

  Onrustig

  Het is rondom het eiland Ibiza woelig weer wat betreft de radiozender die nu dus als SAM door het leven gaat. In november staakte ISLA 106 plots de uitzendingen, zowel via internet als in de ether. Dit had te maken met de gezondheidstoestand van oprichter Peter Gelderblom. Hierna ontstond openbaar op internet een spel van moddergooien, waaruit onder meer bleek dat ISLA 106 te kampen had met betalingsachterstanden waardoor bijvoorbeeld de provider de internetstream uitschakelde. De radiozender keerde enige tijd later terug op internet. Sinds een maand is ook de FM-distributie om FM hervat. De programmering en het muziekformat blijven gelijk. Hoewel de naam ISLA 106 naar SAM is gewijzigd en de zender zelf nog geen duidelijkheid heeft gegeven, sijpelt wel door dat de huidige ontwikkelingen geen onderdeel van het ‘online moddergevecht’ zijn.

  radioonlineFMinternetradio

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview