Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Darts mogelijk terug naar RTL 7, Premier League naar Ziggo Sport’

  Nu de financiële cijfers van Viaplay Group zijn neergedaald en het strategisch plan goed is doorgelezen, zijn de eerste analisten al aan het gissen naar eventuele keuzes.
  Jarco Kriek
  20 juli 2023
  comments 4
  ‘Darts mogelijk terug naar RTL 7, Premier League naar Ziggo Sport’
  Foto Getty Images

  Dat Viaplay voorlopig in Nederland actief blijft, komt niet als een verrassing. Zolang Viaplay de Nederlandse uitzendrechten van Formule 1 bezit, blijft dit het fundament onder de Nederlandse activiteiten van de streamingdienst. Het wordt pas spannend als Viaplay Group bij de volgende maand startende biedingsstrijd voor de Formule 1-rechten na 2024 als verliezer met lege handen komt te staan. Viaplay is – ondanks eerdere meldingen van onder meer Marco Zwaneveld van Viaplay Nederland – nog steeds verliesgevend in Nederland. Er is wel uitzicht op een ommekeer van rode naar zwarte cijfers, maar daarbij het verwerven van de Formule 1-uitzendrechten na 2024 cruciaal.

   

  Sublicenties

  Mocht Viaplay de biedingsstrijd verliezen, dan het nemen van via sublicenties een logische stap voor de streamingdienst. In het geval van Formule 1 zou overwogen kunnen worden een sublicentie te nemen bij de winnaar van de uitzendrechten na 2024 . De weg van sublicenties lijkt volgens onder meer sportmarketeer Chris Woerts ook niet uitgesloten voor andere sporten waar Viaplay de uitzendrechten voor langere tijd in bezit heeft, zo blikt Woerts vooruit in het Algemeen Dagblad (AD). Woerts denkt echter niet dat Viaplay de Formule 1 in sublicentie met anderen wil delen.

   

  Rechten delen

  “Viaplay zou darts weer kunnen onderbrengen bij RTL en het Engelse voetbal, de Premier League, bij Ziggo Sport. Met het delen van de Formule 1-beelden zullen ze voorzichtiger zijn. Als ze die onderbrengen bij een lineaire zender zullen ze ook veel abonnees kwijtraken, die ze juist zo hard nodig hebben”, aldus Woerts.

  ViaplayViaplay GroupFormule 1dartsvoetbalPremier LeagueuitzendrechtenZiggoZiggo SportRTL 7

  Reacties