Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  [UPDATE] Ziggo begint met gefaseerd uitschakelen DVB-C

  Ziggo gaat beginnen met het gefaseerd uitschakelen van digitale kabeltelevisie via de DVB-C techniek. Verschillende aanvullende pakketten worden IP-only,
  Jarco Kriek
  31 mei 2024
  comments 27
  [UPDATE] Ziggo begint met gefaseerd uitschakelen DVB-C

  Het was al enige tijd bekend dat het een kwestie van tijd is dat Ziggo de overstap maakt van DVB-C naar All-IP. Dit is de consequentie van de keuze om het eigen netwerk niet volledig te verglazen en te blijven voortborduren op de DOCSIS techniek. Om sneller internet te kunnen leveren, moet vroeg of laat afscheid worden genomen van DVB-C. Dit gebeurt geleidelijk en naar verwachting duurt het nog enige jaren voordat alle zenders alleen via IP te bekijken zijn. Juist DVB-C maakt Ziggo onderscheidend van glasvezelproviders als KPN, Odido en Delta.

   

  Aanvullend

  De uitfasering van DVB-C begint heel laagdrempelig met in eerste instantie minder verkochte aanvullende abonnementen. Dit zijn de pakketten Hindi, Turks, Arabisch en Gay Lifestyle. De communicatie naar klanten met deze abonnementen begint direct. Ziggo biedt deze groep gratis een omruil aan naar de 4K-bruikleendecoder Next Mini als hun huidige Mediabox niet geschikt is voor IP-only. Kijkers die nu kijken via eigen hardware en een CI+ module met smartcard moeten moet hun eigen apparatuur aan de wilgen hangen als ze willen blijven kijken naar de zenders in de genoemde pakketten. Ziggo informeert klanten persoonlijk wat voor hen de beste manier is om de de zenders te kunnen blijven zien.

   

  Geen plannen

  Ziggo stelt op dit moment nog geen plannen te hebben om DVB-C volledig uit te schakelen. Ook is er volgens eigen zeggen nog geen planning om na deze uitschakeling meer zenders IP-only te maken. Ziggo streeft ernaar om zenders uit de pakketten Hindi, Turks, Arabisch en Gay Lifestyle half juli niet meer in DVB-C aan te bieden. Opvallend is wel dat de omruil naar de Next Mini gratis is, maar dat het wel mogelijk is dat klanten daarna maandelijks meer moeten betalen omdat het abonnement aangepast wordt naar een variant met Next Mini als bruikleendecoder. Omdat een mogelijke prijswijziging voor iedere klant verschillend kan zijn, worden betrokken klanten hierover persoonlijk geïnformeerd.

   

  UPDATE: Ziggo laat he† volgende weten over een decoderruil: "Het omruilen naar de Next Mini is niet standaard voor alle klanten gratis. Of de omruil gratis is, verschilt per klant. We zorgen dat klanten op voorhand persoonlijk op de hoogte worden gesteld van de mogelijkheden die zij hebben. Zij ontvangen in een keer alle relevante informatie, zodat ze weloverwogen kunnen besluiten welk alternatief het beste past."

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieDVB-CIPIPTVAll-IP

  Reacties