Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Deel woningen in Haarlem zowel Ziggo- als glasvezelaansluiting

  Open Dutch Fiber gaat met T-Mobile als hoofdhuurder meer woningen in Haarlem voorzien van een glasvezelaansluiting. Ziggo is het kabelbedrijf in deze stad.
  Jarco Kriek
  3 november 2022
  comments 2
  Deel woningen in Haarlem zowel Ziggo- als glasvezelaansluiting
  Foto Getty Images

  16.000 woningen in Haarlem krijgen toegang tot supersnel internet via glasvezel van T-Mobile Nederland en Open Dutch Fiber. Naar verwachting kunnen de eerste woningen vanaf eind januari gebruikmaken van internet via glasvezel met up- en downloadsnelheden tot 1Gbps. Open Dutch Fiber en T-Mobile sluiten hiermee opnieuw een groot gebied aan op glasvezel en leveren zo een substantiële bijdrage aan de verdere digitalisering van Nederland.

   

  Aanleg

  De in totaal 16.000 huishoudens zijn verdeeld over de wijken Ramplaankwartier, Houtvaartkwartier, Zijlwegkwartier en Haarlemmerhoutkwartier. De werkzaamheden zullen onder leiding van Open Dutch Fiber in november 2022 beginnen. Bewoners worden door T-Mobile en Open Dutch Fiber geïnformeerd over de werkzaamheden. Voor bewoners die op de hoogte willen blijven van het aanlegproces en meer willen weten over de specifieke gebieden in Haarlem is een speciale pagina ontwikkeld met meer informatie.

   

  Snel internet

  T-Mobile werkt samen met Open Dutch Fiber aan de uitrol van glasvezel naar ruim 1 miljoen huishoudens. Inmiddels hebben beide partijen al meer dan 500.000 huishoudens aangekondigd. Er wordt gekozen voor stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel ligt. Wanneer mogelijk en betaalbaar, maakt T-Mobile gebruik van beschikbare kabels van andere netwerkaanbieders. “Overal in Nederland moeten mensen betaalbaar snel internet kunnen gebruiken. Het moet een basisvoorziening zijn voor ieder huishouden. Goed om te zien dat we deze stap nu ook in Haarlem zetten”, zegt Tisha van Lammeren, Chief Commercial Officer van T-Mobile Nederland.

   

  Hoogwaardig glasvezel

  “Snel internet via betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland en noodzakelijk voor veel (toekomstige) toepassingen zoals thuiswerken en zorg op afstand. Open Dutch Fiber legt een open glasvezelnetwerk aan om iedereen in Nederland de toegang te bieden tot de beste telecom infrastructuur”, zegt Floris van de Broek, CEO van Open Dutch Fiber. “Door nauw samen te werken met gemeenten, woningcorporaties en verenigingen van eigenaren, realiseren wij onze projecten sneller.”

   

  Waar ODF glasvezel?

  Open Dutch Fiber heeft al glasvezelnetwerken aangekondigd in Eindhoven, Zoetermeer, Haarlem, Rotterdam en Den Haag. Eerder zijn er werkzaamheden aangekondigd voor Utrecht, Ridderkerk, Leidschendam-Voorburg, Delft, Venlo, Roosendaal, Amsterdam, Heemskerk, Beverwijk, Hellevoetsluis, Kerkrade, Woerden, Heerhugowaard, Waalwijk, Maastricht, Duivendrecht en Capelle aan den IJssel.

  Open Dutch FiberODFT-Mobileglasvezelgigabitinternetinternetsnelheidaanleg glasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten

  WK Voetbal: Nederland - Verenigde Staten
  NPO 1 om 15:50 uur
  Nederland neemt het vandaag in de achtste finale van het WK op tegen de Verenigde Staten. De groepsfase zorgde voor niet al te veel weerstand dus nou moeten de Oranje leeuwen laten zien wat ze in huis hebben. Laten we hopen dat Virgil van Dijk de mannen naar een overwinning kan leiden, anders houdt het WK hier op voor Oranje.

  TV-TIP Klaas Kan Alles

  Klaas Kan Alles
  NPO 3 om 18:33 uur
  Klaas kan een hoop, maar niet alles. In de afgelopen jaren ging hij bijvoorbeeld bijna koppie onder toen hij tijdens zijn missie ‘150 meter onder water zwemmen zonder zuurstof’ de hemelpoort al op een kier zag staan. Maar van verliezen, nee, daar houdt Klaas niet van. Dit keer wordt hij uitgedaagd om een boot, vliegtuig én auto op afstand te besturen. Omdat een van de drie voortuigen op ware grootte moet zijn, vertrekt hij naar Oxford waar een bedrijf driftig sleutelt aan een zelfrijdende auto.

  Interview

  • *

   Raymond Thiry

   The Net

   In deze internationale dramaserie speelt Raymond Thiry (63) de louche directeur van een wereldwijde voetbalorganisatie.
   Reacties0 reactie(s)