Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta biedt snelste internet met 5 Gb/s: lees hier alles over het nieuwe abonnement

  Delta biedt sinds deze week een nieuw internetabonnement aan met een snelheid van 5 Gb/s. Maar het prijskaartje dat aan dit abonnement hangt is hoog.
  Jarco Kriek
  17 oktober 2023
  comments 2
  Delta biedt snelste internet met 5 Gb/s: lees hier alles over het nieuwe abonnement
  Foto Getty Images

  Kort nadat KPN een nieuw internetabonnement met een maximale symmetrische internetsnelheid van 4 Gb/s aankondigde, kwam Delta Fiber de met overtreffende trap. Een nieuw internetabonnement bij de eigen provider Delta met een maximale internetsnelheid van 5 Gb/s. De reden is simpel, zo laat woordvoerder William ter Braak aan Totaal TV weten. “Met dit product willen we in de eerste plaats laten zien dat we het snelste internet aanbieden en dat willen we graag zo houden.”

   

  Combinatie

  Bij de marktintroductie van het 5 Gb/s abonnement aan consumenten valt iets op. Delta levert bij dit abonnement namelijk automatisch een Unlimited Mobiel abonnement. “De combinatie met Unlimited Mobiel is een strategische keuze. We hebben ervoor gekozen om dit als niche-product in de markt te zetten, waarbij we het hoogste abonnement voor mobiel combineren met de hoogste internetsnelheid van 5 Gb/s. Daarmee richten we ons op een specifieke doelgroep van mensen die gaan voor het maximaal haalbare op internetsnelheid en dataverbruik. 5 Gig Glasvezel zien we niet als een regulier product voor een gemiddeld huishouden”, aldus de woordvoerder. Delta-klanten die dit abonnement afsluiten, krijgen een nieuwe internetmodem geleverd omdat de tot nu toe gebruikte modems de nieuwe hoogste snelheid niet kunnen leveren. Overigens levert Delta het 5 Gb/s abonnement wel degelijk zonder Unlimited Mobiel aan. “Maar alleen als zakelijk abonnement”, verduidelijkt Ter Braak.

   

  8Gbps

  Het nieuwe 5 Gb/s abonnement kost bij Delta 125 euro per maand, waarbij tijden de eerste acht maanden een korting van €27,50 geldt. Dit is meer dan Delta eerder maandelijks voor het 8 Gb/s abonnement in rekening bracht. Ter Braak: “De combinatie met Unlimited Mobiel is een strategische keuze. We hebben ervoor gekozen om dit als niche-product in de markt te zetten, waarbij we het hoogste abonnement voor mobiel combineren met de hoogste internetsnelheid van 5 Gb/s. Daarmee richten we ons op een specifieke doelgroep van mensen die gaan voor het maximaal haalbare op internetsnelheid en dataverbruik. 5 Gig Glasvezel zien we niet als een regulier product voor een gemiddeld huishouden.”

   

  Prijsstelling

  De vraag rijst natuurlijk hoe de prijs van het nieuwe 5 Gb/s abonnement tot stand is gekomen. “Die wordt bepaald door meerdere factoren. We kijken uiteraard naar vraag en aanbod in de markt maar ook de kosten van het netwerk en de benodigde techniek in het actieve netwerk om dit product te leveren spelen een belangrijke rol in het bepalen van de prijs. Onze analisten bepalen op basis van al deze factoren hoeveel een product moet kosten.”

   

  Nog een nieuw abonnement?

  Het 5 Gb/s abonnement is dus zoals eerder gesteld een niche-product. Voor de ‘normale’ gebruiker biedt Delta internetabonnementen aan met snelheden tot 2 Gb/s. Maar daar kan wellicht in de toekomst volgens de Delta Fiber-woordvoerder verandering in komen. “Wanneer de behoefte aan hogere snelheden verder toeneemt komen we mogelijk op termijn ook nog met een 4 Gb/s abonnement.” Wellicht niet toevallig is dit de hoogste snelheid die KPN over enkele dagen via een groot deel van de glasvezelaansluitingen aan bestaande en nieuwe klanten – kosten €67,50 per maand – gaat leveren. Hoewel de huidige door Delta Fiber gebruikte techniek een symmetrische snelheid van maximaal 10 Gb/s kan leveren, is volgens de woordvoerder een abonnement met een dergelijke snelheid voorlopig nog niet aan de orde.

  Delta FiberDeltamultigiginternetinternetsnelheidinternetmodemmultigigabonnement

  Reacties