Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta en Caiway staan op scherp met EK voetbal in UHD

  Delta en Caiway gaan tijdens het EK voetbal testen met het beeldformaat Ultra HD. Naast Ziggo en KPN zijn deze Delta Fiber-providers de derde landelijke provider die NPO 1 UHD gaat aanbieden.
  Jarco Kriek
  11 juni 2024
  comments 3
  Delta en Caiway staan op scherp met EK voetbal in UHD
  Foto Getty Images

  Op NPO 1 UHD zijn vrijwel alle wedstrijden van het EK voetbal in betere beeldkwaliteit live te volgen. UHD biedt betere kleurweergave, een verbetering van het contrast en nog vloeiender beeld. De beeldresolutie van NPO 1 UHD is Full HD 1080p/50 (1980 x 1080 pixels) met als extra toevoeging de beeldverbeteraars HDR/HLG en WCG2020. Het is voor de eerste keer dat Delta en Caiway gaan testen met UHD. Dit kan voor problemen zorgen. Bij de eerste testen bij andere providers waren problemen te constateren die zowel aan de kant van de provider als in de huiskamer van de klant lagen. Delta en Caiway hebben wel als voordeel dat de kennis die andere providers in de afgelopen jaren met UHD hebben opgedaan in deze test kan worden meegenomen. NPO 1 UHD komt bij Delta en Caiway op voorkeuzekanaal 999 in de kanalenlijst.

   

  Interactieve TV

  NPO 1 UHD komt bij Delta en Caiway via Interactieve TV beschikbaar. Abonnees kunnen kijken met de bruikleendecoder Aria 7X, Kamai 7X en Aria710. NPO 1 UHD komt vanaf 14 juni op deze decoders gedurende een maand beschikbaar. In deze periode analyseren de Delta Fiber-providers onder meer de beeldkwaliteit en algehele prestaties van UHD via het eigen tv-platform. Klanten die om welke reden beeldproblemen ervaren met het kijken naar NPO 1 UHD wordt aangeraden om over te schakelen naar het ‘normale’ kanaal NPO 1 HD de programmering van de belangrijkste publieke zender van Nederland te volgen.

  Delta FiberDeltaCaiwayNPONPO 1NPO 1 UHDUHDpublieke omroepEK voetbalvoetbal

  Reacties