Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta Fiber en T-Mobile bundelen netwerkkracht: langdurige samenwerking

  Delta Fiber en T-Mobile hebben een overeenkomst met elkaar gesloten waarbij voor een langere periode is afgesproken dat de bedrijven elkaars netwerk gaan gebruiken.
  Jarco Kriek
  10 mei 2023
  comments 1
  Delta Fiber en T-Mobile bundelen netwerkkracht: langdurige samenwerking

  Delta Fiber kan door deze overeenkomst uitgebreidere mobiele diensten aanbieden via het 5G-netwerk van T-Mobile. Het gaat hierbij onder meer om mobiele abonnementen met onbeperkte dataverbruik. Delta Fiber wordt de eerste aanbieder die naast T-Mobile op dit netwerk Unlimited 5G-abonnementen gaat aanbieden. Delta Fiber kan met zijn merknamen Delta en Caiway een totaalabonnement met vaste en mobiele diensten aanbieden, zoals VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile dit al enige jaren doen. Dergelijk hybride abonnementen worden ook wel FMC-abonnementen genoemd.

   

  Open netwerken

  Marco Visser, CEO Delta Fiber: "Wij geloven in een hybride marktmodel waarbij telecomaanbieders diensten leveren over elkaars open netwerken. Dat is de snelste en meest economische manier om Nederland te verglazen. Dubbele aanleg van glasvezel is niet duurzaam en niet nodig."

   

  Glasvezel

  Waar het bij Delta Fiber vooral gaat om het gebruik van het mobiele 5G-netwerk van T-Mobile, gaat het bij T-Mobile juist om toegang tot het glasvezelnetwerk van Delta Fiber. Het huishoudenbereik van T-Mobile via glasvezel wordt in één klap met 1,2 miljoen uitgebreid. Ook ontstaat voor T-Mobile de mogelijkheid om multigigabit-abonnementen te gaan aanbieden. Op het glasvezelnetwerk van Delta Fiber is de maximaal te leveren internetsnelheid al verhoogd van 1 naar 2 Gb/s . Op langere termijn streeft Delta Fiber met gebruik van de XGS-PON techniek naar een snelheidsverhoging naar 25 Gb/s. Daarnaast heeft Delta Fiber de ambitie uitgesproken dat het bedrijf in 2025 op minimaal twee miljoen adressen vaste diensten via glasvezel kan aanbieden. Door deze overeenkomst is T-Mobile in één klap de aanbieder die via glasvezel op de meeste adressen in Nederland tv, internet en vaste telefonie kan aanbieden.

   

  Eerlijke tarieven

  Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "Wij pleiten al jaren voor een open toegangsmodel met eerlijke wholesaletarieven dat snel en betaalbaar internet voor iedereen mogelijk maakt. Daarnaast is Delta de eerste MVNO die Unlimited 5G aan haar klanten gaat bieden en daar zijn we trots op. Door gebruik te maken van elkaars sterktes zetten we samen een nieuwe standaard voor gecombineerde vaste en mobiele abonnementen, FMC."

  Delta FiberDeltaCaiwayT-Mobilevastmobiel5GglasvezeltvtelevisieinternetbellentelefoniesamenwerkingwholesaleFMChybride

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Women's Nations League: België - Nederland

  UEFA Women's Nations League: België - Nederland
  NPO 3 om 20:00 uur
  Jill Roord verraste afgelopen zomer met een transfer van VfL Wolfsburg naar Manchester City, de club die vorig seizoen als vierde eindigde in de Women’s Super League. De Oranje-speelster heeft 26 september direct een interland tégen Engeland en dus haar nieuwe teamgenoten. Maar eerst staat vanavond België op het programma: het eerste duel in de UEFA Women's Nations League.

  TV-TIP Scott & Bailey

  Scott & Bailey
  RTL 8 om 20:25 uur
  In een meertje wordt het lijk gevonden van Mandy Sweeting, die al twintig jaar wordt vermist. Dat betekent niet dat de zaak gesloten kan worden, want het lichaam is pas recent gedumpt. Een lange tijd was haar echtgenoot de hoofdverdachte, maar hij is al een tijdje overleden, waardoor Scott en Bailey op zoek gaan naar een nieuwe verdachte. Ze ontdekken dat Mandy zwanger was en laten een DNA-test uitvoeren. De schokkende resultaten brengen hen op een nieuw spoor.

  Interview

  • *

   Harm Edens

   Dit Was Het Nieuws

   Hij heeft de rol van voorleesmoeder in Dit Was Het Nieuws én is een van de breinen achter legendarische comedyseries als In de Vlaamsche Pot en Het Zonnetje in Huis. Ja, Harm Edens (62) weet wel wat van humor.
   Reacties0 reactie(s)