Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta Fiber en T-Mobile bundelen netwerkkracht: langdurige samenwerking

  Delta Fiber en T-Mobile hebben een overeenkomst met elkaar gesloten waarbij voor een langere periode is afgesproken dat de bedrijven elkaars netwerk gaan gebruiken.
  Jarco Kriek
  10 mei 2023
  comments 1
  Delta Fiber en T-Mobile bundelen netwerkkracht: langdurige samenwerking

  Delta Fiber kan door deze overeenkomst uitgebreidere mobiele diensten aanbieden via het 5G-netwerk van T-Mobile. Het gaat hierbij onder meer om mobiele abonnementen met onbeperkte dataverbruik. Delta Fiber wordt de eerste aanbieder die naast T-Mobile op dit netwerk Unlimited 5G-abonnementen gaat aanbieden. Delta Fiber kan met zijn merknamen Delta en Caiway een totaalabonnement met vaste en mobiele diensten aanbieden, zoals VodafoneZiggo, KPN en T-Mobile dit al enige jaren doen. Dergelijk hybride abonnementen worden ook wel FMC-abonnementen genoemd.

   

  Open netwerken

  Marco Visser, CEO Delta Fiber: "Wij geloven in een hybride marktmodel waarbij telecomaanbieders diensten leveren over elkaars open netwerken. Dat is de snelste en meest economische manier om Nederland te verglazen. Dubbele aanleg van glasvezel is niet duurzaam en niet nodig."

   

  Glasvezel

  Waar het bij Delta Fiber vooral gaat om het gebruik van het mobiele 5G-netwerk van T-Mobile, gaat het bij T-Mobile juist om toegang tot het glasvezelnetwerk van Delta Fiber. Het huishoudenbereik van T-Mobile via glasvezel wordt in één klap met 1,2 miljoen uitgebreid. Ook ontstaat voor T-Mobile de mogelijkheid om multigigabit-abonnementen te gaan aanbieden. Op het glasvezelnetwerk van Delta Fiber is de maximaal te leveren internetsnelheid al verhoogd van 1 naar 2 Gb/s . Op langere termijn streeft Delta Fiber met gebruik van de XGS-PON techniek naar een snelheidsverhoging naar 25 Gb/s. Daarnaast heeft Delta Fiber de ambitie uitgesproken dat het bedrijf in 2025 op minimaal twee miljoen adressen vaste diensten via glasvezel kan aanbieden. Door deze overeenkomst is T-Mobile in één klap de aanbieder die via glasvezel op de meeste adressen in Nederland tv, internet en vaste telefonie kan aanbieden.

   

  Eerlijke tarieven

  Søren Abildgaard, CEO T-Mobile Nederland: "Wij pleiten al jaren voor een open toegangsmodel met eerlijke wholesaletarieven dat snel en betaalbaar internet voor iedereen mogelijk maakt. Daarnaast is Delta de eerste MVNO die Unlimited 5G aan haar klanten gaat bieden en daar zijn we trots op. Door gebruik te maken van elkaars sterktes zetten we samen een nieuwe standaard voor gecombineerde vaste en mobiele abonnementen, FMC."

  Delta FiberDeltaCaiwayT-Mobilevastmobiel5GglasvezeltvtelevisieinternetbellentelefoniesamenwerkingwholesaleFMChybride

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview