Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta Fiber legt Ziggo vuur aan schenen: bereik 1,5 miljoen adressen met eigen glasvezel

  Delta Fiber levert via eigen glasvezel vaste diensten van eigen providers en serviceproviders. Het bedrijf meldt dat het de grens van 1,5 miljoen adressen heeft overschreden.
  Jarco Kriek
  21 september 2023
  comments 4
  Delta Fiber legt Ziggo vuur aan schenen: bereik 1,5 miljoen adressen met eigen glasvezel

  Met het overschrijden van de beschikbaarheid op 1,5 miljoen adressen is Delta Fiber in 18 procent van de Nederlandse woningen en bedrijven aanwezig. Delta Fiber loopt hiermee volgens eigen zeggen op koers om de doelstelling van twee miljoen adressen in 2025 te bereiken. Delta Fiber heeft op dit moment het snelste glasvezelnetwerk van Nederland. Het levert multigigabit aan klanten met een snelheid tot en met – in enkele gebieden – 8 Gb/s symmetrisch. Waar bij andere glasvezelproviders als KPN en Odido (voorheen T-Mobile) 1 Gb/s de maximale internetsnelheid is, levert dienstenaanbieder Delta – eigendom van Delta Fiber – de dubbele snelheid in een betaalbare abonnementsvorm voor consumenten.

   

  Nieuwe aansluitingen

  Delta Fiber CEO Marco Visser benadrukt dat in de komende periode elke week 10.000 nieuwe adressen toegang krijgen tot het glasvezelnetwerk van zijn bedrijf. “Wij verwelkomen vele duizenden nieuwe klanten die overstappen op het snelste netwerk van Nederland”, aldus Visser. Hiermee is Delta Fiber voor Ziggo een groter wordende concurrent. Veel adressen die Delta Fiber met glasvezeldiensten kan bedienen bevinden zich binnen het traditionele verzorgingsgebied van kabelbedrijf Ziggo. De afgelopen maanden verloor Ziggo rond de 10.000 klanten per maand.

   

  Open

  Delta Fiber stelt dat hun glasvezels open zijn voor alle geïnteresseerde bedrijven die de vaste diensten tv, internet en telefonie willen leveren. Binnenkort gaat ook Odido diensten via Delta Fiber glasvezel leveren. Op dit moment gebruiken onder meer Online.nl, Freedom Internet en Solcon dit netwerk voor het leveren van diensten. Delta Fiber nodigde onlangs de twee grootste aanbieders van Nederland Ziggo en KPN uit op het glasvezelnetwerk. De kans dat deze bedrijven het Delta Fiber glasvezelnetwerk daadwerkelijk gaan gebruiken wordt niet erg groot geacht.

  Delta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetglasvezel

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)