Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Delta Fiber legt Ziggo vuur aan schenen: bereik 1,5 miljoen adressen met eigen glasvezel

    Delta Fiber levert via eigen glasvezel vaste diensten van eigen providers en serviceproviders. Het bedrijf meldt dat het de grens van 1,5 miljoen adressen heeft overschreden.
    Jarco Kriek
    21 september 2023
    comments 4
    Delta Fiber legt Ziggo vuur aan schenen: bereik 1,5 miljoen adressen met eigen glasvezel

    Met het overschrijden van de beschikbaarheid op 1,5 miljoen adressen is Delta Fiber in 18 procent van de Nederlandse woningen en bedrijven aanwezig. Delta Fiber loopt hiermee volgens eigen zeggen op koers om de doelstelling van twee miljoen adressen in 2025 te bereiken. Delta Fiber heeft op dit moment het snelste glasvezelnetwerk van Nederland. Het levert multigigabit aan klanten met een snelheid tot en met – in enkele gebieden – 8 Gb/s symmetrisch. Waar bij andere glasvezelproviders als KPN en Odido (voorheen T-Mobile) 1 Gb/s de maximale internetsnelheid is, levert dienstenaanbieder Delta – eigendom van Delta Fiber – de dubbele snelheid in een betaalbare abonnementsvorm voor consumenten.

     

    Nieuwe aansluitingen

    Delta Fiber CEO Marco Visser benadrukt dat in de komende periode elke week 10.000 nieuwe adressen toegang krijgen tot het glasvezelnetwerk van zijn bedrijf. “Wij verwelkomen vele duizenden nieuwe klanten die overstappen op het snelste netwerk van Nederland”, aldus Visser. Hiermee is Delta Fiber voor Ziggo een groter wordende concurrent. Veel adressen die Delta Fiber met glasvezeldiensten kan bedienen bevinden zich binnen het traditionele verzorgingsgebied van kabelbedrijf Ziggo. De afgelopen maanden verloor Ziggo rond de 10.000 klanten per maand.

     

    Open

    Delta Fiber stelt dat hun glasvezels open zijn voor alle geïnteresseerde bedrijven die de vaste diensten tv, internet en telefonie willen leveren. Binnenkort gaat ook Odido diensten via Delta Fiber glasvezel leveren. Op dit moment gebruiken onder meer Online.nl, Freedom Internet en Solcon dit netwerk voor het leveren van diensten. Delta Fiber nodigde onlangs de twee grootste aanbieders van Nederland Ziggo en KPN uit op het glasvezelnetwerk. De kans dat deze bedrijven het Delta Fiber glasvezelnetwerk daadwerkelijk gaan gebruiken wordt niet erg groot geacht.

    Delta FiberDeltaCaiwaytvtelevisieinternetglasvezel

    Reacties

  1. TV-TIP MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld

    MAX Muziekspecial: Wim Sonneveld
    NPO 1 om 21:53 uur
    Wim Sonneveld verrijkte de Nederlandse muziek met klassiekers als Het Dorp, Margootje en Aan de Amsterdamse grachten. De cabaretier had in de jaren 70 plannen om zijn hits met een groot orkest uit te voeren, maar overleed voordat hij de kans kreeg. 50 jaar na zijn overlijden is het alsnog zo ver. Richard Groenendijk, Waylon en Fay Claassen spelen de grootste hits van Wim samen met het Metropole Orkest.

    TV-TIP Focus

    Focus
    Net5 om 22:35 uur
    Meesteroplichter Nicky (Will Smith) neemt zijn jonge collega Jess (Margot Robbie) onder zijn hoede. Terwijl hij haar de fijne kneepjes van het vak leert, bloeit er iets op tussen hen. Maar Nicky besluit een punt achter hun relatie te zetten. Als ze elkaar drie jaar later weer tegenkomen, gooit Jess alle plannen van Nicky in de war.

    Interview