Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Delta Fiber optimaliseert eigen glasvezel: binnenkort iedereen nieuwste techniek op snelste glasvezelnetwerk van Nederland

    Delta Fiber zegt dat het zijn eigen glasvezelnetwerk voor het einde van dit jaar heeft opgewaardeerd naar het laatste technische platform.
    Jarco Kriek
    26 september 2023
    comments 3
    Delta Fiber optimaliseert eigen glasvezel: binnenkort iedereen nieuwste techniek op snelste glasvezelnetwerk van Nederland

    Delta Fiber heeft op dit moment het snelste glasvezelnetwerk van Nederland, met een abonnementsvorm waarbij 8 Gb/s symmetrisch internet wordt geleverd. Hiervoor gebruikt Delta Fiber de XGS-PON techniek. KPN gebruikt deze techniek ook bij de nieuwe glasvezelnetwerken van NetwerkNL en Glaspoort. KPN biedt in tegenstelling tot Delta Fiber op dit moment nog geen abonnementsvormen aan met multigig-snelheden.

     

    Nieuwste techniek

    Delta Fiber zegt voor het einde van het jaar de nieuwste techniek IPv6 op alle aansluitingen van het glasvezelnetwerk te leveren. Nu steeds meer apparaten zijn verbonden met het internet beginnen IPv4-adressen op te raken. Dit is de belangrijkste reden waarom Delta Fiber voor het einde van het jaar bij alle aansluitingen IPv6 gaat ondersteunen. De huidige IPv4-adressen blijven daarnaast ook gewoon beschikbaar. Delta Fiber biedt aan vrijwel alle klanten – onder de eigen merknamen Delta en Caiwayglasvezel via XGS-PON aan. Het bedrijf belooft klanten die nog niet op XGS-PON zijn aangesloten maar toch IPv6 willen gebruiken om te zetten naar XGS-PON. Delta is overigens niet de enige internetaanbieder die IPv6 levert; ook Ziggo, KPN, Odido en anderen doen dit.

     

    Wat is IPv6?

    IPv6 is de nieuwste technologie voor IP-adressen en geeft meer IP-adres capaciteit voor alle apparaten die je aansluit op het internet. Delta Fiber introduceert naast IPv4 ook IPv6, maar alleen via glasvezelaansluitingen die gebruik maken van de XGS-PON techniek. Delta Fiber zegt dit te doen om de netwerktechnologie te optimaliseren. “Zodat wij, maar ook onze huidige en toekomstige klanten klaar zijn voor toekomstige ontwikkelingen. Anderzijds: door het grote en toenemende aantal apparaten, zijn de beschikbare adressen zo goed als op. Daarom wordt IPv6 mogelijk gemaakt, naast de bestaande IPv4-technologie”, aldus Delta Fiber over de nieuwe ontwikkeling.

    DeltaDelta FiberCaiwayglasvezzelXGS-PONinternetIPv6

    Reacties