Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta Fiber optimaliseert eigen glasvezel: binnenkort iedereen nieuwste techniek op snelste glasvezelnetwerk van Nederland

  Delta Fiber zegt dat het zijn eigen glasvezelnetwerk voor het einde van dit jaar heeft opgewaardeerd naar het laatste technische platform.
  Jarco Kriek
  26 september 2023
  comments 3
  Delta Fiber optimaliseert eigen glasvezel: binnenkort iedereen nieuwste techniek op snelste glasvezelnetwerk van Nederland

  Delta Fiber heeft op dit moment het snelste glasvezelnetwerk van Nederland, met een abonnementsvorm waarbij 8 Gb/s symmetrisch internet wordt geleverd. Hiervoor gebruikt Delta Fiber de XGS-PON techniek. KPN gebruikt deze techniek ook bij de nieuwe glasvezelnetwerken van NetwerkNL en Glaspoort. KPN biedt in tegenstelling tot Delta Fiber op dit moment nog geen abonnementsvormen aan met multigig-snelheden.

   

  Nieuwste techniek

  Delta Fiber zegt voor het einde van het jaar de nieuwste techniek IPv6 op alle aansluitingen van het glasvezelnetwerk te leveren. Nu steeds meer apparaten zijn verbonden met het internet beginnen IPv4-adressen op te raken. Dit is de belangrijkste reden waarom Delta Fiber voor het einde van het jaar bij alle aansluitingen IPv6 gaat ondersteunen. De huidige IPv4-adressen blijven daarnaast ook gewoon beschikbaar. Delta Fiber biedt aan vrijwel alle klanten – onder de eigen merknamen Delta en Caiwayglasvezel via XGS-PON aan. Het bedrijf belooft klanten die nog niet op XGS-PON zijn aangesloten maar toch IPv6 willen gebruiken om te zetten naar XGS-PON. Delta is overigens niet de enige internetaanbieder die IPv6 levert; ook Ziggo, KPN, Odido en anderen doen dit.

   

  Wat is IPv6?

  IPv6 is de nieuwste technologie voor IP-adressen en geeft meer IP-adres capaciteit voor alle apparaten die je aansluit op het internet. Delta Fiber introduceert naast IPv4 ook IPv6, maar alleen via glasvezelaansluitingen die gebruik maken van de XGS-PON techniek. Delta Fiber zegt dit te doen om de netwerktechnologie te optimaliseren. “Zodat wij, maar ook onze huidige en toekomstige klanten klaar zijn voor toekomstige ontwikkelingen. Anderzijds: door het grote en toenemende aantal apparaten, zijn de beschikbare adressen zo goed als op. Daarom wordt IPv6 mogelijk gemaakt, naast de bestaande IPv4-technologie”, aldus Delta Fiber over de nieuwe ontwikkeling.

  DeltaDelta FiberCaiwayglasvezzelXGS-PONinternetIPv6

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League: Sevilla - PSV

  UEFA Champions League: Sevilla - PSV
  RTL 7 om 18:40 uur
  Begin oktober leek PSV hard op weg om, na de 4-0 tegen Arsenal, ook de tweede groepswedstrijd in de Champions League tegen Sevilla te verliezen. Maar de schade bleef, dankzij een doelpunt van Jordan Teze, beperkt. Diep in blessuretijd sleepte de geboren Groninger er een gelijkspel uit: 2-2. Op papier zou de nummer een van de Eredivisie in de return in Zuid-Spanje de lakens uit moeten delen: de ploeg van de nieuwbakken coach Diego Alonso vinden we in La Liga terug op een vrij pijn­lijke 15de plek.

  TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)