Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta heeft snelste maar niet beste klantenservice

  Delta heeft in Nederland de snelste helpdesk. Dit blijkt uit een onderzoek van Providercheck onder telecomproviders. Maar wat betekent dit onderzoek feitelijk?
  Jarco Kriek
  25 december 2023
  comments 0
  Delta heeft snelste maar niet beste klantenservice
  Foto Getty Images

  Het klinkt zo mooi. De snelste klantenservice van Nederlandse telecomproviders. Maar feitelijk betekent dit alleen dat bij Delta – onderdeel van Delta Fiber – de telefoon iets sneller wordt opgenomen om een vraag of een klacht van een klant aan te horen dan bij providers als Ziggo, KPN en Odido. Het zegt niets over de verdere afhandeling van het gesprek. De snelste klantenservice hoeft dus inhoudelijk niet de beste te zijn.

   

  Consumentenbond

  In het geval van Delta blijkt bijvoorbeeld dat klanten de Delta klantenservice op het punt van onder meer kwaliteit juist minder goed vinden presteren. Dit blijkt uit het periodieke onderzoek Providermonitor van Consumentenbond. De top drie van het snelheidsonderzoek van Providercheck komen bij het onderzoek van Consumentenbond zelfs als de drie kwalitatief slechtste naar voren. En ook bij het onderzoek van Consumentenbond zijn weer de nodige vraagtekens te zetten. Het is namelijk geen vergelijkend onderzoek waarbij de klantenservices van alle providers worden beoordeeld met gelijke criteria.

   

  Snel, sneller, snelst

  De vergelijkingssite Providercheck onderzoekt jaarlijks de snelheid waarmee providers hun klanten telefonisch te woord staan. Met andere woorden: hoe lang staat een klant gemiddeld in de wachtrij voordat een vraag aan een medewerker kan worden voorgelegd? Providercheck onderzocht dit met vier verschillende vragen. Voor elke vraag werd vijf keer contact met de provider gezocht. Uiteindelijk werd dus elke provider twintig keer gebeld. Op basis van deze twintig gesprekken werd de gemiddelde wachttijd vastgesteld.

   

  Delta

  Delta – dat in het vorige onderzoek van Providercheck in 2022 als negende naar voren kwam – liet klanten het kortst in de wachtrij staan. Een Delta-klant staat gemiddeld 2 minuten en 22 seconden in de wachtrij, Caiway volgt op korte achterstand op de tweede plek. En dat is begrijpelijk: beide providers zijn eigendom van Delta Fiber en werken met vrijwel hetzelfde klantenserviceorgaan. Op een afstand van bijna twee minuten (4.10) volgt Odido als derde. Youfone, Ziggo en KPN volgen daarna vanaf plek vier tot en met zes en blijven met de wachttijd binnen de vijf minuten. Budget-klanten moeten met ruim 13 minuten wachttijd het langste geduld hebben voordat zij een vraag aan een klantenservicemedewerker van hun provider kunnen stellen. Dat is volgens verwachting. Budget is een van de goedkoopste providers. Om de abonnementsprijs laag te houden, moet Budget dus kritisch naar onder meer personeelskosten kijken. Dit zorgt voor een minder vlotte bereikbaarheid van de klantenservice.

  ProvidercheckonderzoekklantenserviceHDTVdigitale kabeltelevisieinternet

  Reacties

 1. TV-TIP Voor het Blok

  Voor het Blok
  NPO 3 om 18:16 uur
  Britt Dekker heeft haar blokkendoos weer uitgepakt voor de spannende familiequiz Voor het Blok. Twee teams nemen plaats voor de bewegende blokkenmuren, die de kandidaten omver proberen te duwen. Om de baldadige blokken te verslaan moet je niet alleen veel kennis in huis hebben: soepele gewrichten zijn ook een must. Naast haar kinderprogramma's bij Zapp presenteert Britt sinds kort ook Lachen om Home Video’s op SBS6. Ze verving Airen Mylene, die na zes jaar wel genoeg had gelachen.

  TV-TIP Star Trek: Picard

  Star Trek: Picard
  Veronica om 20:00 uur
  Starfleet-kapitein Jean-Luc Picard geniet van een wel­verdiend pensioen totdat hij een nood­oproep ontvangt van oud-collega Beverly Crusher. De kapitein verzamelt zijn oude crew van de USS Enterprise en stuit op een intergalactische samenzwering. Het derde seizoen zit barstensvol bekende gezichten uit Star Trek: The Next Generation en is het laatste avontuur van Picard en zijn bemanning: Patrick Stewart is inmiddels ook alweer 83.

  Interview