Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta met dubbele snelheid goedkoper dan Ziggo internet

  Delta gaat in 1,2 miljoen woningen het snelste internet leveren en zet met de prijs van het 2 Gb/s-abonnement de internetmarkt op scherp.
  Jarco Kriek
  7 april 2023
  comments 7
  Delta met dubbele snelheid goedkoper dan Ziggo internet
  Foto Getty Images

  Delta Fiber deelde deze week mee dat de omzetting van alle huidige 1,2 miljoen potentiële aansluitingen op het eigen glasvezelnetwerk naar de XGS-PON techniek is afgerond. Hierdoor kan het bedrijf via de eigen merknaam Delta per direct internetabonnementen met een maximale symmetrische internetsnelheid van 2 Gb/s aanbieden. Dit is overigens slechts een tussenstap. Eerder kondigde Delta Fiber aan dat 8 Gb/s-abonnementen met de XGS-PON techniek te verwachten zijn. Met de prijs van 60 euro per maand voor het 2 Gb/s-abonnement zet Delta Fiber tevens de internetmarkt op scherp.

   

  Concurrentie

  Delta is met het nieuwe abonnement goedkoper dan alle grotere internetaanbieders. Zo berekent Ziggo voor het GIGA-abonnement op dit moment 62 euro. Bij dit abonnement levert Ziggo een downloadsnelheid van 1000 Mb/s terwijl de uploadsnelheid nu op 50 Mb/s blijft steken. De upload wordt vanaf mei echter naar 75 Mb/s verhoogd. Daar staat op 1 juli dan wel weer een prijsverhoging tegenover naar 63 euro. Ziggo levert bij het GIGA internet-only abonnement wel het Kabel TV-zenderaanbod bestaande uit meer dan honderd tv- en radiozenders. Ook vergeleken met de prijzen van KPN en T-Mobile glasvezelinternet is het nieuwe 2 Gb/s-abonnement van Delta concurrerend.

   

  Verbruik

  De vraag blijft of abonnementen met een dergelijke snelheid voor consumenten wel interessant zijn. Het daadwerkelijk verbruik is in vrijwel alle gevallen aanzienlijk minder. Abonnementen met gigabit- of multigigabit-snelheid voor consumenten worden hoofdzakelijk vanwege marketingredenen op de markt gebracht.

  Delta FiberDeltainternetinternetsnelheidglasvezelXGS-PONconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview