Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta met dubbele snelheid goedkoper dan Ziggo internet

  Delta gaat in 1,2 miljoen woningen het snelste internet leveren en zet met de prijs van het 2 Gb/s-abonnement de internetmarkt op scherp.
  Jarco Kriek
  7 april 2023
  comments 7
  Delta met dubbele snelheid goedkoper dan Ziggo internet
  Foto Getty Images

  Delta Fiber deelde deze week mee dat de omzetting van alle huidige 1,2 miljoen potentiële aansluitingen op het eigen glasvezelnetwerk naar de XGS-PON techniek is afgerond. Hierdoor kan het bedrijf via de eigen merknaam Delta per direct internetabonnementen met een maximale symmetrische internetsnelheid van 2 Gb/s aanbieden. Dit is overigens slechts een tussenstap. Eerder kondigde Delta Fiber aan dat 8 Gb/s-abonnementen met de XGS-PON techniek te verwachten zijn. Met de prijs van 60 euro per maand voor het 2 Gb/s-abonnement zet Delta Fiber tevens de internetmarkt op scherp.

   

  Concurrentie

  Delta is met het nieuwe abonnement goedkoper dan alle grotere internetaanbieders. Zo berekent Ziggo voor het GIGA-abonnement op dit moment 62 euro. Bij dit abonnement levert Ziggo een downloadsnelheid van 1000 Mb/s terwijl de uploadsnelheid nu op 50 Mb/s blijft steken. De upload wordt vanaf mei echter naar 75 Mb/s verhoogd. Daar staat op 1 juli dan wel weer een prijsverhoging tegenover naar 63 euro. Ziggo levert bij het GIGA internet-only abonnement wel het Kabel TV-zenderaanbod bestaande uit meer dan honderd tv- en radiozenders. Ook vergeleken met de prijzen van KPN en T-Mobile glasvezelinternet is het nieuwe 2 Gb/s-abonnement van Delta concurrerend.

   

  Verbruik

  De vraag blijft of abonnementen met een dergelijke snelheid voor consumenten wel interessant zijn. Het daadwerkelijk verbruik is in vrijwel alle gevallen aanzienlijk minder. Abonnementen met gigabit- of multigigabit-snelheid voor consumenten worden hoofdzakelijk vanwege marketingredenen op de markt gebracht.

  Delta FiberDeltainternetinternetsnelheidglasvezelXGS-PONconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)