Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta prijst zichzelf buiten de markt na verhoging tv-abonnement, geringere prijsstijging internet

  Dat Delta zich meer richt op de verkoop van internetabonnement wordt eens te meer duidelijk nu de prijsverhoging voor tv-abonnementen bekend is gemaakt.
  Jarco Kriek
  22 mei 2024
  comments 5
  Delta prijst zichzelf buiten de markt na verhoging tv-abonnement, geringere prijsstijging internet
  Foto Getty Images

  In reclame-uitingen van Delta wordt de mogelijkheid om naar televisie te kijken op dit moment niet of nauwelijks meer benoemd. Delta zet de focus vooral op de verkoop van internetabonnementen. En dit is ook terug te zien aan de prijsverhoging van abonnementen die Delta op 1 juli gaat doorvoeren. De prijs van een internetabonnement stijgt in gelijke trend met Ziggo en KPN – die eveneens op 1 juli de prijzen van abonnementen aanpassen – met maximaal €1,50 per maand. Het gaat hierbij om internetabonnementen die via coax worden geleverd. De prijs van internetabonnementen via glasvezel werd eerder dit jaar al aangepast.

   

  Fors duurder

  De prijsverhoging van tv-abonnementen gelden voor alle Delta-klanten, ongeacht of het product via coax wordt geleverd. En die prijsverhoging is fors te noemen. Waar Ziggo de prijsverhoging van een tv-abonnement op maximaal €0,50 per maand houdt, kunnen Delta-klanten alleen voor basis tv-abonnement een prijsstijging van €1,50 per maand op de factuur terugzien. Delta gaat 29 euro per maand voor dit basispakket doorberekenen. En wordt hiermee met uitstek de duurste tv-aanbieder van Nederland. En daar blijft het niet bij. Wie basispakket aanvult met een 90+ of 120+ pakket gaat ook nog eens €2,50 per maand extra betalen. Lineair kijken wordt hierdoor veel duurder. Voor coax-klanten van Delta kan de totale prijsstijging inclusief internet dus maximaal op zes euro per maand uitkomen. Wie het meest volledige lineaire tv-aanbod via Delta in de huiskamer wil halen, gaat vanaf 1 juli maar liefst €56,50 per maand betalen. De sportliefhebber die naar Ziggo Sport wil kijken, moet bij dit bedrag nog eens 15 euro bij optellen. Dit is bedrag is dan zonder streamingdiensten zoals Netflix, Videoland en Viaplay.

   

  Beter beeld

  De forse prijsverhoging van tv-abonnementen bij Delta loopt volledig uit de maat in vergelijk met andere providers. En dit is opvallend. Zo kunnen klanten van bijvoorbeeld Ziggo en KPN voor minder geld naar lineaire tv in een betere beeldkwaliteit kijken. Delta levert tot heden geen enkele zender in UHD of 4K beeldkwaliteit. Het is nog steeds voor Delta-klanten onduidelijk of volgende maand het EK voetbal in betere beeldkwaliteit via NPO 1 UHD wordt aangeboden. Deze tijdelijke zender van de publieke omroep wordt wel door diverse andere providers zonder meerkosten aan alle klanten geleverd. Delta geeft ondanks herhaaldelijke vragen tot heden geen duidelijkheid over de beschikbaarheid van NPO 1 UHD.

  DeltaDelta Fibertvtelevisieinternetprijsverhoging

  Reacties