Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta volgt KPN met Android TV decoder

  Delta lijkt de tweede grote Nederlandse provider te worden die de overstap maakt naar een bruikleendecoder die functioneert op het Android TV-besturingssysteem.
  Jarco Kriek
  13 september 2023
  comments 0
  Delta volgt KPN met Android TV decoder

  KPN biedt nieuwe klanten sinds januari de TV+ decoder in bruikleen. Bestaande klanten met een oudere decoder kunnen overstappen naar een nieuwe abonnementsvorm waarbij de TV+ decoder wordt geleverd tegen inruil van de oude bruikleendecoder. De KPN TV+ decoder werkt op versie 11 van het Android TV besturingssysteem en is afkomstig van de Franse fabrikant Sagemcom.

   

  Delta

  Delta blijft met de nieuwe Android TV decoder de huidige decoderleverancier Amino trouw. De nieuwe decoder van Delta heeft modelnaam DFN-Amigo7x3. Hierbij staat DFN voor Delta Fiber Nederland. De fabrikant stelt dat de nieuwe decoder in ieder geval geschikt is voor Amazon Prime Video. Dat Delta overstapt naar Android TV betekent overigens niet direct dat net als bij KPN vrijwel alle meer dan 7.000 apps in de Google Play Store op de nieuwe decoder beschikbaar komen. Er zijn in Europa diverse providers die gebruikmaken van een Android TV-decoder waarop slechts een beperkt aantal door de providers geselecteerde apps beschikbaar zijn.

   

  Android TV 12

  Delta gaat bij de nieuwe Android TV decoder wel direct gebruikmaken van het nieuwe Android TV 12 besturingssysteem. Deze versie wordt ook onder meer in de nieuwe modellen Google Chromecast gebruikt. KPN stelt zich op het standpunt dat opwaarderen bij de eigen TV+ decoder van versie 11 naar 12 nog niet nodig is omdat alle benodigde functies ook in versie 11 beschikbaar zijn. De nieuwe Delta decoder beschikt wel over de nieuwste hardware en is geschikt voor een overstap naar H.265 of zelfs AV1. Dit blijkt uit de technische specificaties. Wanneer Delta de nieuwe decoder op klantniveau gaat introduceren, is op dit moment nog niet bekend.

  Delta FiberDeltaCaiwaytvtelevisiedecoderbruikleendecoderAndroid TV

  Reacties