Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Delta wil landelijke Alles-in-1-aanbieder worden

    Delta wil voor het eerst diensten buiten Zeeland gaan aanbieden. Hierdoor wordt het bedrijf feitelijk een landelijke aanbieder van de Alles-in-1-diensten tv, internet en telefonie.
    Gijsbert de Fokkert
    20 februari 2018
    comments 9
    Delta wil landelijke Alles-in-1-aanbieder worden

    Delta maakt onder de nieuwe eigenaar EQT de transformatie van provinciale naar landelijke Alles-in-1-aanbieder. Voor het eerst sinds het bestaan van het Zeeuwse kabelbedrijf gaat het vaste netwerk-diensten in Noord-Brabant aanbieden. Het past binnen de nieuwe strategie om een sterkere positie op de Nederlandse markt in te nemen. Mede hiervoor nam EQT eerder dit jaar CIF – inclusief dienstenaanbieder Caiway – over. Delta profileert zich onder de nieuwe eigenaar als vernieuwende partij op de Nederlandse markt. Het stapt op korte termijn als eerste kabelbedrijf over op de DOCSIS 3.1-kabeltechniek en gaat Gigabit-internet aanbieden.

     

    Analoge doorgifte

    Delta wordt tevens het eerste kabelbedrijf dat volledig met analoge doorgifte stopt. Eerder staakte Caiway alleen de doorgifte van analoge tv. Delta schakelt binnen enkele maanden zowel analoge tv als radio via het kabelnetwerk uit.


    Glasvezel

    Delta heeft het voornemen om in Noord-Brabant in de plaatsen Meierijstad en St. Michielsgestel een glasvezelnetwerk gaan aanleggen. Voorwaarde is wel dat in beide gemeenten voor 7 mei minimaal vijftig procent van de huishoudens zich aanmeldt om op het glasvezelnetwerk aangesloten te worden. Bij de inschrijving hoort een abonnement bij een dienstenaanbieder en een vastrechtvergoeding. Bij dit laatste kan gekozen worden voor een eenmalige betaling van 1815 euro of een maandelijkse betaling van 15 euro.

    DeltaEQTCaiwayCIFkabelglasvezelalles-in-1triple playtvtelevisieinternettelefonieabonnementenaanbiederanaloogdigitaaldoorgifteGigabitDOCSISDOCSIS 3.1

    Reacties