Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta wil snelste internetprovider blijven: snelheid naar 5 Gb/s

  Delta heeft al snel een antwoord op de onlangs door KPN aangekondigde snelheidsverhoging naar 4 Gb/s.
  Jarco Kriek
  10 oktober 2023
  comments 0
  Delta wil snelste internetprovider blijven: snelheid naar 5 Gb/s
  Foto Getty Images

  Delta Fiber – eigenaar van provider Delta – heeft namelijk bekendgemaakt dat vanaf 16 oktober voor iedere Delta-klant een abonnementsvorm met een maximale internetsnelheid van 5 Gb/s beschikbaar komt. Hiervoor gebruikt Delta Fiber glasvezel in combinatie met de XGS-PON techniek. De huidige variant die KPN (NetwerkNL en Glaspoort) en Delta Fiber van XGS-PON gebruikt kan tot 10 Gb/s symmetrische internetsnelheid leveren. Delta stelt dat het netwerk met enkele aanpassingengeschikt gemaakt kan worden voor het leveren van internet met een maximale symmetrische internetsnelheid van 25 Gb/s.

   

  Een op de vijf

  Delta kan op dit moment op anderhalf miljoen adressen vaste diensten via glasvezel leveren. Dit komt neer op één op de vijf adressen in Nederland. Delta Fiber heeft in eerste instantie als doel in de komende jaren naar twee miljoen adressen uit te breiden.

   

  Abonnementsprijs

  Delta wil nog niet zeggen wat de prijs van het nieuwe 5 Gb/s abonnement gaat worden. De internetprovider maakt dit bij het begin van de nieuwe reclamecampagne rondom het nieuwe abonnement bekend. Het huidige snelste internetabonnement met een maximale snelheid van 2 Gb/s kost bij Delta 60 euro per maand. KPN gaat het nieuwe 4 Gb/s abonnement voor €67,50 per maand aanbieden.

   

  Marketing

  Het aanbieden van internet met hogere snelheden wordt door providers veelal uit marketingoogpunt gedaan. Een deel van de consumenten wil namelijk thuis graag het meest uitgebreide en snelle internet hebben. In veel gevallen wordt slechts een zeer beperkt deel van de beschikbare bandbreedte daadwerkelijk gebruikt. Voor veel gezinnen is een internetabonnement met een (symmetrische) snelheid van 200 Mb/s ruim voldoende.

  Delta FiberDeltainternetinternetsnelheidmultgigglasvezelXGS-PONabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Volle Zalen

  Volle Zalen
  NPO 2 om 20:26 uur
  Zijn laatste voorstelling Voor iedereen beter is stijf uitverkocht, maar volle zalen waren voor Richard Groenendijk lang niet altijd vanzelf­sprekend. Samen met Cornald Maas bezoekt ‘laatbloeier’ Groenendijk zijn ouderlijk huis in het Zeeuwse dorp waar hij opgroeide. Droomde hij als jongetje al van het theater? En hoe behield hij zijn zelfvertrouwen in de tijd dat hij speelde voor ‘soms maar twintig mensen’? Tijdens de opname overlijdt Richards regisseur en vriendin Wimie Wilhelm. Wat betekent haar overlijden voor Groenendijk en zijn werk?

  TV-TIP London Has Fallen

  London Has Fallen
  Veronica om 20:30 uur
  Alle leiders van de westerse wereld zullen in Londen aanwezig zijn voor de begrafenis van de Britse premier. Maar wat een sober, en tevens streng bewaakt, evenement had moeten worden, verandert in een grote chaos. Terroristen proberen al deze leiders te vermoorden. MI6-agent Mike Banning (Gerard Butler) wil hier een stokje voor te steken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)