Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta wil snelste internetprovider blijven: snelheid naar 5 Gb/s

  Delta heeft al snel een antwoord op de onlangs door KPN aangekondigde snelheidsverhoging naar 4 Gb/s.
  Jarco Kriek
  10 oktober 2023
  comments 0
  Delta wil snelste internetprovider blijven: snelheid naar 5 Gb/s
  Foto Getty Images

  Delta Fiber – eigenaar van provider Delta – heeft namelijk bekendgemaakt dat vanaf 16 oktober voor iedere Delta-klant een abonnementsvorm met een maximale internetsnelheid van 5 Gb/s beschikbaar komt. Hiervoor gebruikt Delta Fiber glasvezel in combinatie met de XGS-PON techniek. De huidige variant die KPN (NetwerkNL en Glaspoort) en Delta Fiber van XGS-PON gebruikt kan tot 10 Gb/s symmetrische internetsnelheid leveren. Delta stelt dat het netwerk met enkele aanpassingengeschikt gemaakt kan worden voor het leveren van internet met een maximale symmetrische internetsnelheid van 25 Gb/s.

   

  Een op de vijf

  Delta kan op dit moment op anderhalf miljoen adressen vaste diensten via glasvezel leveren. Dit komt neer op één op de vijf adressen in Nederland. Delta Fiber heeft in eerste instantie als doel in de komende jaren naar twee miljoen adressen uit te breiden.

   

  Abonnementsprijs

  Delta wil nog niet zeggen wat de prijs van het nieuwe 5 Gb/s abonnement gaat worden. De internetprovider maakt dit bij het begin van de nieuwe reclamecampagne rondom het nieuwe abonnement bekend. Het huidige snelste internetabonnement met een maximale snelheid van 2 Gb/s kost bij Delta 60 euro per maand. KPN gaat het nieuwe 4 Gb/s abonnement voor €67,50 per maand aanbieden.

   

  Marketing

  Het aanbieden van internet met hogere snelheden wordt door providers veelal uit marketingoogpunt gedaan. Een deel van de consumenten wil namelijk thuis graag het meest uitgebreide en snelle internet hebben. In veel gevallen wordt slechts een zeer beperkt deel van de beschikbare bandbreedte daadwerkelijk gebruikt. Voor veel gezinnen is een internetabonnement met een (symmetrische) snelheid van 200 Mb/s ruim voldoende.

  Delta FiberDeltainternetinternetsnelheidmultgigglasvezelXGS-PONabonnement

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview