Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta zet in op verbeteren ‘kijken zonder kastje’

  Geen uitbreiding van het zenderaanbod of aankondiging van zenders in een betere beeldkwaliteit zoals UHD of 4K. Delta zet vooralsnog in op het verbeteren van tv-apps.
  Jarco Kriek
  3 augustus 2023
  comments 4
  Delta zet in op verbeteren ‘kijken zonder kastje’

  Het kijken van tv-content zonder bruikleendecoder van een provider, ofwel het ‘kijken zonder kastje’. Veel providers zetten in op deze nieuwe manier van kijken, waarbij het tv-aanbod zo laagdrempelig mogelijk wordt gehouden. En met een specifieke reden. Het ‘kijken zonder kastje’ wordt door veel providers gezien als mogelijkheid om potentiële cordcutters – consumenten die het lineaire tv-abonnement opzeggen en alleen nog via internet naar tv- en videocontent kijken – binnenboord te houden. Zo is Ziggo bezig met het uitbreiden van de Ziggo TV App naar het Tizen-platform van Samsung. En zijn er geluiden te horen dat KPN achter de schermen bezig zou zijn met een app voor het tvOS-platform van Apple (Apple TV).

   

  Updates

  Delta biedt al apps aan voor Samsung en Apple TV. Daarnaast ook voor apparaten – online mediaspelers en televisies – die functioneren op Android TV en het WebOS-platform van televisiefabrikant LG. En de provider – onderdeel van Delta Fiber – lijkt alles op alles te zetten om de beleving en de gebruikerservaring van ‘kijken zonder kastje’ verder te verbeteren. Het heeft in de afgelopen dagen voor alle ondersteunde platformen – inclusief de eigen bruikleendecoder – updates uitgebracht. Deze zijn vooral gericht op het oplossen van zogenaamde bugs.

  Delta FiberDeltatvtelevisieonlineinternetappkijken zonder kastjecordcuttercordcutting

  Reacties

 1. TV-TIP Steenrijk, Straatarm

  Steenrijk, Straatarm
  SBS6 om 20:30 uur
  In Putten, midden in de Gelderse vallei, woont Nicole – dochter van Jan – des Bouvrie samen met haar vriend Arne en hun drie honden in een oude koeienstal uit 1897. De was is slap, het interieur bont en tot de nok toe gevuld met nostalgie en herinneringen. Hoe anders is dat bij oma, dochter en kleindochter Matteeva. Hun dertien-in-het-dozijn-huurwoning is saai en kil en het trio heeft werkelijk geen nagel om aan de kont te krabben. De twee gezinnen ruilen een week lang van huis, budget en leven.

  TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)