Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Delta zet in op verbeteren ‘kijken zonder kastje’

  Geen uitbreiding van het zenderaanbod of aankondiging van zenders in een betere beeldkwaliteit zoals UHD of 4K. Delta zet vooralsnog in op het verbeteren van tv-apps.
  Jarco Kriek
  3 augustus 2023
  comments 4
  Delta zet in op verbeteren ‘kijken zonder kastje’

  Het kijken van tv-content zonder bruikleendecoder van een provider, ofwel het ‘kijken zonder kastje’. Veel providers zetten in op deze nieuwe manier van kijken, waarbij het tv-aanbod zo laagdrempelig mogelijk wordt gehouden. En met een specifieke reden. Het ‘kijken zonder kastje’ wordt door veel providers gezien als mogelijkheid om potentiële cordcutters – consumenten die het lineaire tv-abonnement opzeggen en alleen nog via internet naar tv- en videocontent kijken – binnenboord te houden. Zo is Ziggo bezig met het uitbreiden van de Ziggo TV App naar het Tizen-platform van Samsung. En zijn er geluiden te horen dat KPN achter de schermen bezig zou zijn met een app voor het tvOS-platform van Apple (Apple TV).

   

  Updates

  Delta biedt al apps aan voor Samsung en Apple TV. Daarnaast ook voor apparaten – online mediaspelers en televisies – die functioneren op Android TV en het WebOS-platform van televisiefabrikant LG. En de provider – onderdeel van Delta Fiber – lijkt alles op alles te zetten om de beleving en de gebruikerservaring van ‘kijken zonder kastje’ verder te verbeteren. Het heeft in de afgelopen dagen voor alle ondersteunde platformen – inclusief de eigen bruikleendecoder – updates uitgebracht. Deze zijn vooral gericht op het oplossen van zogenaamde bugs.

  Delta FiberDeltatvtelevisieonlineinternetappkijken zonder kastjecordcuttercordcutting

  Reacties