Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Digitaal klagen bij Ziggo helpt: ‘geen omruilkosten decoder’

  Mondige Ziggo-klanten hoeven naar het blijkt toch niet eenmalig €19,95 te betalen voor de omruil van de oudere bruikleendecoder voor een nieuw, energiezuiniger model.
  Jarco Kriek
  26 september 2022
  comments 1
  Digitaal klagen bij Ziggo helpt: ‘geen omruilkosten decoder’

  De redactie van nieuwsbrief UP/DOWNLINK nam de proef op de som en klaagde via het digitale klachtenformulier over de doorberekende eenmalige kosten. In het betreffende geval wilde Ziggo de omruil van de Pace bruikleendecoder naar de Next Mini wel kosteloos uitvoeren. Maar omdat de klant in plaats van de Next Mini een Mediabox Next geleverd wilde krijgen, werd uiteindelijk toch €19,95 aan activatiekosten in rekening gebracht. Het is niet duidelijk waarom de Next Mini wel gratis geactiveerd kon worden en de Mediabox Next niet, temeer omdat de activatie bij beide modellen ogenschijnlijk hetzelfde is.

   

  Klagen helpt

  De redacteur van de nieuwsbrief klaagde digitaal via een formulier op de website van het kabelbedrijf over de in rekening gebrachte activatiekosten voor de Mediabox Next. Dat had succes: kort na zijn klacht ontving hij bericht van Ziggo dat de eenmalige activatiekosten niet zouden worden berekend. De afhandeling van de klacht past overigens in het beeld dat in de afgelopen weken is ontstaan. Mondige Ziggo-klanten krijgen hierbij meer voordeel ten opzichte van andere klanten. Dit willekeurbeleid is bijvoorbeeld ook zichtbaar bij door Ziggo aangeboden kortingen aam bestaande klanten die hun contractvrije abonnement willen inruilen voor een 12 maanden vast abonnement.

  ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieMediabox NextNext Minienergieenergiecrisis

  Reacties

 1. TV-TIP Hell's Kitchen USA

  Hell's Kitchen USA
  24Kitchen om 19:30 uur
  Chef-kok Gordon Ramsay blaft kandidaten vaak af, net zoals een boze legersergeant dat kan. De zestiende reeks van Hell’s Kitchen start op een legerbasis waar de kandidaten tucht en discipline leren. Gelukkig verplaatst de actie zich snel weer naar de keuken, waar ‘generaal’ Ramsay zijn rekruten met harde hand de fijne kneepjes aanleert. Seizoen 16 werd berucht vanwege de vele ruzies, en dat zegt veel in een Gordon Ramsay-show!

  TV-TIP Verward

  Verward
  NPO 3 om 20:24 uur
  Op het nieuws hoor je regelmatig over ‘verwarde personen’ die voor problemen zorgen, maar wat voor mensen zíjn dat eigenlijk? Documentairemaakster Jessica Villerius onderzoekt de mensen achter dit label, én hulp­verleners die vaak met ze te maken hebben. Verpleegster Mariëlle was net een infuus aan het aanbrengen toen de buurman ineens binnenstormde en wild om zich heen begon te steken. Mariëlle vertelt over de hachelijke momenten die ze beleefde, toen ze op deze manier kennismaakte met Kenzo K.

  Interview