1. Nieuws

  Digitale toekomst TMF voorlopig nog onzeker

  In ieder geval tot april kan men in Nederland naar het hoofdkanaal van de muziekzender TMF blijven kijken. Daarna blijft de digitale interactieve toekomst van dit TMF televisiekanaal ongewis.
  Jarco Kriek
  3 januari 2011
  comments 0
  Digitale toekomst TMF voorlopig nog onzeker

  De toekomst van het huidige hoofdkanaal van TMF blijft voorlopig nog onzeker. In ieder geval de eerste maanden van 2011 is TMF nog analoog en digitaal op bepaalde tijden op het huidige televisiekanaal te zien. Wat de toekomst gaat brengen blijft glazenbolkijken.

  Vanaf 1 januari is TMF op zijn oude uitzendstek alleen nog maar tussen 06.00 en 15.00 uur te zien. MTV Networks, eigenaar van de muziekzender, heeft namelijk besloen van het uitzendslot van TMF een deelkanaal te maken waarop de televisiezenders Comedy Central en Kindernet te zien zullen zijn. Omdat de herlancering van het kinderkanaal Kindernet nog even op zich laat wachten is TMF op het uitzenddeel waarop in de toekomst Kindernet te zien is nu nog te bekijken. De veranderingen gelden zowel voor analoge kabelnetwerken als digitale kabel- en televisienetwerken. Zo komt de kinderzender Kindernet dus definitief digitaal via kabel, Digitenne, satelliet en IPTV beschikbaar. MTV Networks verwacht Kindernet in april of mei in Nederland te herlanceren.

  Wat er daarna met het hoofdkanaal TMF gaat gebeuren is nog onduidelijk. TMF zal definitief niet als lineair digitaal televisiekanaal terugkomen. Dat bevestigd MTV Networks woordvoerster Annemiek Stijl tegenover Totaal TV: “We geven TMF als interactief digitaal tv kanaal anders vorm dan het TMF uit 2010 en huidige TMF, maar het betekent niet dat er formats uit die tijd verdwijnen. Op dit moment wordt er nog druk overleg gevoerd met alle tv-aanbieders over het beschikbaar maken van TMF als interactief digitaal tv-kanaal.” Wel is er volgens Stijl duidelijkheid over de themakanalen van TMF, TMF Pure – TMF NL en TMF Dance. Aan dit digitaal thema-aanbod wordt namelijk niks veranderd.

   

  TMFTMF PureTMF DanceTMF NLComedy CentralKindernetMTV NetworksUPCZiggoCanalDigitaalDigitenneKPNTele2Reggefiber

  Reacties

 1. TV-TIP UEFA Champions League

  UEFA Champions League
  Veronica om 20:05 uur
  Dit is de eerste keer dat Zinedine Zidane en Jürgen Klopp, de meesterbreinen van het moderne voetbal, elkaar treffen. En dan meteen op het hoogste podium: de finale van de Champions League. Dat Zidane hier is, mag geen verrassing heten: Real Madrid gaat voor zijn derde titel op rij. Maar niemand had Liverpool hier verwacht.

  Doe mee en win!

  • *

   5X BLU-RAY THE FLORIDA PROJECT

   De zesjarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. Motelmanager Bobby lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden. Totaal TV mag de Blu-ray van deze dramafilm vijf keer weggeven.

  TV-TIP Pieter Derks: Spot

  Pieter Derks: Spot
  NPO 1 om 20:30 uur
  Pieter Derks komt uit Nijmegen. Het is dan ook geen verrassing dat de tv-opname van zijn zevende programma in de plaatselijke Stadsschouwburg geschoten is. Voelt-ie zich extra op zijn gemak, maar meer nog waren dat de laatste shows van de tour en dus lekker actueel. En als Pieter Derks érgens goed in is, dan is het wel de actualiteit komisch belichten.