Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Digitenne in DVB-T2 voor het einde van 2019 in de Randstad

    KPN is bezig met de landelijke uitrol van de uitzendnorm DVB-T2 voor ethertelevisie. Het telecombedrijf heeft tot en met april de planning van de omzetting van DVB-T naar DVB-T2 bekendgemaakt.
    Jarco Kriek
    18 october 2018
    comments 4
    Digitenne in DVB-T2 voor het einde van 2019 in de Randstad
    Foto ANP

    Uit deze planning blijkt dat de uitrol van DVB-T2 in Nederland langer duurt dan van te voeren werd ingeschat. In eerste instantie bracht KPN via het eigen gebruikersforum naar buiten dat Digitenne uiterlijk eind april overal in Nederland in de uitzendnorm DVB-T2 in combinatie met HEVC (H.265) beschikbaar zou zijn. De eerste tekenen van een mogelijke vertraging waren enkele weken geleden zichtbaar. KPN-woordvoerder Stijn Wesselink laat Totaal TV weten dat KPN de omzetting van Digitenne naar DVB-T2 zorgvuldig wil voltooien. Officieel heeft KPN ook niet gecommuniceerd dat eind april overal in Nederland DVB-T2 operationeel zou zijn. Volgens de nieuwe uitzendvergunning voor Digitenne heeft KPN tot het einde van 2019 de tijd om de omschakeling naar DVB-T2 te voltooien. Wesselink stelt dat KPN in de Randstad voor het einde van 2019 digitale ethertelevisie in DVB-T2  gaat aanbieden.

     

    Smartcard

    Nu KPN het tijdschema voor de verdere uitrol naar de nieuwe uitzendnorm bekend heeft gemaakt, blijkt dat het telecombedrijf op dit moment nog niet kan aangeven wanneer Digitenne in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Utrecht naar DVB-T2 wordt omgezet. Na de omzetting blijft het zenderaanbod van Digitenne hetzelfde, maar zijn de zenders in Full HD 1080P/50 te bekijken. Voor de abonnee van Digitenne brengt de omzetting de nodigde veranderingen met zich mee. Zo kan niet meer direct via de televisie naar het zenderaanbod van Digitenne gekeken worden. Voor DVB-T2 levert KPN namelijk alleen een bruikleendecoder en geen losse CI-insteekmodule en smartcard meer. Het uitstel voor onbepaalde tijd in de Randstad betekent dus dat Digitenne-abonnees in deze provincies langer met de huidige ontvangers en direct via de televisie naar tv-zenders kunnen blijven kijken. Maar dan wel in veel mindere SD-beeldkwaliteit in vergelijking met het Full HD beeld van Digitenne in DVB-T2.

    KPNDigitenneDVB-TDVB-T2HEVCH.265CI-moduleinsteekmodulesmartcard

    Reacties

  1. Doe mee en win!

    • *

      Win de dvd van Dune

      Timothée Chalamet speelt Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekendstaat als Dune. Totaal TV mag de dvd van dit actie-avontuur vijf keer weggeven.

    TV-TIP Chica

    Chica
    NPO 3 om 18:01 uur
    In Chica komen jonge meiden zelf aan het woord en kunnen ze vrijuit praten over allerlei onderwerpen waar ze mee worstelen.

    TV-TIP I can see your voice

    I can see your voice
    RTL 4 om 19:59 uur
    Vanwege de rel rondom The Voice is die talentenjacht stopgezet en wordt het programma vervangen door I Can See Your Voice.

    Interview

    • *

      Malou Gorter

      De verschrikkelijke jaren tachtig

      VPRO-dramaserie De verschrikkelijke jaren tachtig is gebaseerd op de gelijknamige roman van Tim Kamps. Het verhaal gaat over een woongroep in de jaren tachtig. Het negenjarige meisje Piet neemt de kijker mee in haar pogingen zich staande te houden binnen de ongewone gezinssituatie.
      Reacties0 reactie(s)