Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Digitenne zenderaanbod aangepast met NPO 1 Extra

  Nederlanders die via Digitenne naar tv kijken, hebben sinds gisteren een ander zenderaanbod in de zenderlijst van hun decoder staan. Er zijn wisselingen in het NPO-aanbod.
  Jarco Kriek
  2 november 2023
  comments 1
  Digitenne zenderaanbod aangepast met NPO 1 Extra

  Digitenne is het verzamelwoord voor de etheruitzendingen via de uitzendnorm DVB-T2 in Nederland. Hoewel het ongecodeerde NPO etheraanbod feitelijk los staat van het gecodeerde commerciële zenderaanbod van het KPN tv-product Digitenne, wordt in de volksmond het gehele etheraanbod Digitenne genoemd.

   

  Gebruikers

  Hoeveel mensen naar Digitenne kijken, is niet geheel inzichtelijk. KPN heeft minder dan 80.000 Digitenne-only abonnees. Maar als bij KPN een abonnement voor Interactieve TV of TV+ wordt gekocht dan kan tegen de huurprijs van een extra decoder ook voor een Digitenne decoder gekozen worden voor bijvoorbeeld recreatief gebruik in caravan, camper of op de camping. Hierdoor komt het aantal door KPN uitgeleverde decoders voor het commerciële Digitenne aanbod naar schatting tussen de 250.000 en 300.000 uit. Hoeveel Nederlandse huishoudens naar het ongecodeerde zenderaanbod van NPO is niet duidelijk. Schattingen lopen tot boven het miljoen. Dit aantal groeit nu het aantal cordcutters ook blijft groeien.

   

  NPO 1 Extra

  NPO heeft het aanbod van ongecodeerde tv-zenders in de ether aangepast. Naast de drie landelijke tv-kanalen NPO 1, NPO 2 en NPO 3 was sinds de coronapandemie als extra zender NPO 2 Extra via Digitenne te bekijken. Deze zender heeft nu plaats gemaakt voor NPO 1 Extra. Deze zender is te vinden op voorkeuzepositie 34 in de Digitenne zenderlijst. Op eigen apparatuur zoals 4K-televisies of losse FTA DVB-T2 decoder kan NPO 1 Extra op een afwijkend kanaalnummer staan.

   

  Feelgood

  NPO omschrijft NPO 1 Extra zelf als volgt: “Op feelgood zender NPO 1 extra zie je de mooiste programma’s uit de schatkamer van de publieke omroep. De zender brengt je de hoogtepunten uit ruim zestig jaar Nederlandse televisiehistorie. Tijdloze televisie van vroeger en van nu.” Daarnaast wordt NPO 1 Extra ook regelmatig ingezet als toegankelijkheidzender. Dit betekent dat bij enkele programma’s de uitzending met gebarentolk op deze zender te zien is.

  NPONPO 1 Extrapublieke omroepDigitennezenderaanbodDVB-T2KPN

  Reacties

 1. TV-TIP Joanna Lumley's Specerijenroute

  Joanna Lumley's Specerijenroute
  NPO 2 om 18:30 uur
  Absolutely Fabulous-ster Joanna Lumley werd geboren in India, en is gefascineerd door verre streken en exotische keukens. Ze reist naar landen die barsten van de specerijen en kruiden, zoals Indonesië, India en Zanzibar. Ze geniet van het natuurschoon en de schitterende kleuren, maar staat ook stil bij de bloederige onderdrukking van de bevolking in de voormalige kolonies. In de eerste aflevering is Indonesië aan de beurt. Joanna bezoekt o.a. Banda, Jakarta en de Molukken, waar ze meer leert over de geschiedenis van nootmuskaat.

  TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

  Help, Mijn Man is Klusser!
  RTL 5 om 19:00 uur
  De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

  Interview