Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Disney+ duurder en actie tegen delen abonnement

  Nederlandse abonnees moeten er rekening mee houden dat het Disney+ abonnement mogelijk dit jaar en anders in 2024 duurder wordt. Ook wordt accountsharing aangepakt.
  Jarco Kriek
  10 augustus 2023
  comments 3
  Disney+ duurder en actie tegen delen abonnement
  Foto ProShots

  Bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers van The Walt Disney Company werd duidelijk dat streamingdienst Disney+ een wisselend succes is. In Amerika en India verliest de streamingdienst abonnees. In Europa groeit het aantal abonnees licht. Voor Europa heeft Disney enkele vernieuwingen aangekondigd. Het huidige reclamevrije Disney+ abonnement wordt omgezet naar Disney+ Premium. Het Disney+ Basic abonnement is nieuw en bevat reclame. De prijs van dit abonnement gaat rond de zes euro per maand liggen. Wie reclamevrij net als nu van Disney+ gebruik wil blijven maken, krijgt te maken met een prijsverhoging. Wat de verhoging gaat worden, is op dit moment nog niet duidelijk. Uitgaande van de aangekondigde Amerikaanse prijsverhoging kan het om enkele euro per maand gaan.

   

  Accountsharing

  Disney kondigde tevens aan dat het onderzoekt hoe het bedrijf het delen van het abonnement – ook wel accountsharing genaamd – aan banden kan leggen. Het voorbeeld is Netflix. Deze streamingdienst heeft na het invoeren van maatregelen om accountsharing te voorkomen het aantal abonnees zien stijgen. Dat Disney+ ook accountsharing aan banden wil leggen, liet eigenaar The Walt Disney Company al enige malen horen. Nu lijkt het bedrijf de koe bij de horens te willen pakken.

   

  Meer in aantocht

  Disney+ staat daarbij zeker niet alleen. Netflix is in de streamingmarkt van oudsher de dienst die voorloopt met nieuwe ontwikkelingen. Zo ook bij acties om delen van het abonnement tegen te gaan. Na Disney+ zullen nog meer streamingdiensten de door Netflix ingeslagen weg volgen. Het is dan ook een kwestie van tijd voordat ook andere internationale streamingdiensten als HBO Max, Prime Video en SkyShowtime gaan nadenken over acties tegen accountsharing.

  DisneyDisney+The Walt Disney CompanykwartaalcijfersOTTonlinestreamingdienstfilmsseriesabonnementprijsverhogingdelen abonnementaccountsharingreclamereclamevrij

  Reacties

 1. TV-TIP 100 Dagen in de Vergeten Wijk

  100 Dagen in de Vergeten Wijk
  NPO 3 om 21:11 uur
  Nadat ze eerder al als bijzonder stagiairs door een middelbare school en een psychiatrische kliniek scharrelden, duiken Tim den Besten en Nicolaas Veul dit keer onder in de Haagse wijk Laak. Het is een van de buurten die hoog scoren in lijstjes over eenzaamheid, armoede, woningnood en racisme. Om inzicht te krijgen in het leven in deze ‘vergeten wijk’, gaan Tim en Nicolaas er honderd dagen wonen én werken.

  TV-TIP De Rijdende Rechter

  De Rijdende Rechter
  NPO 1 om 21:27 uur
  Sinds de gemeente de straat van de 88-jarige mevrouw Groenewold op de schop nam, is het bal in het Zuid-Limburgse Brunssum. Want waar de inrit van de bejaarde dame eerst nog aan een groenstrook grensde, dendert ze met haar autootje nu rechtstreeks het fietspad op. Levensgevaarlijk, ook omdat de hoge heg van de buren haar zicht nog eens extra belemmert. Mocht er ooit een fietser onder haar auto belanden, dan is de gemeente daarvoor verantwoordelijk. Onzin, volgens de lokale wethouder. En is ze destijds ook niet zelf akkoord gegaan met de herinrichting?

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)