Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  ‘Disney komt met goedkoper abonnement Disney+’

  Diverse Amerikaanse media melden dat The Walt Disney Company nog voor het einde van dit jaar met een goedkopere Disney+ abonnementsvorm op de markt komt.
  Jarco Kriek
  21 mei 2022
  comments 4
  ‘Disney komt met goedkoper abonnement Disney+’
  Foto Getty Images

  Het gaat hierbij om een abonnement waarbij de gekozen content wordt onderbroken door reclames. Het huidige reclamevrije abonnement van Disney+ kost in Nederland bij afname van een jaarabonnement €7,50 per maand (met jaarlijkse vooruitbetaling van €89,99) of €8,99 per maand. Het nieuwe abonnement gaat enkele euro's per maand minder kosten. Een exacte prijs is echter nog niet bekend.

   

  Reclame

  Volgens onder meer The Wall Street Journal wil The Walt Disney Company bijna zeven procent van de tijd reclame bij het nieuwe abonnement gaan aanbieden. Dit komt neer op vier minuten bij ieder uur dat streamingdienst Disney+ wordt gebruikt. Disney stelt wel voorwaarden aan bedrijven die willen adverteren. Zo moet de reclame familievriendelijk zijn. Om deze reden wordt onder meer geen reclame voor alcohol gemaakt. Daarnaast wordt reclame van concurrerende streamingdiensten geweigerd.

   

  Onduidelijk

  The Walt Disney Company wil het nieuwe Disney+ abonnement met reclame in ieder geval in Amerika nog voor het einde van dit jaar introduceren. Het is onduidelijk of deze nieuwe abonnementsvorm wereldwijd beschikbaar komt, en zo ja op welke termijn. Eerder maakte Netflix al bekend dat het werkt aan een goedkoper abonnement inclusief reclame. In Amerika komen steeds meer streamingdiensten beschikbaar die een abonnementsvorm hebben waarbij reclame wordt aangeboden. Dit is onder meer het geval bij de diensten Peacock en Paramount+ in Amerika. In Europa zijn deze twee online diensten samengevoegd in SkyShowtime. De Nederlandse marktintroductie van deze streamingdienst wordt later dit jaar of anders in 2023 verwacht.

   

  Wat biedt Disney+?

  In Disney+ komt content van diverse bedrijfsonderdelen van The Walt Disney Company bij elkaar. Het gaat onder meer om films, series en documentaires van ABC, Walt Disney, Pixar, Marvel en Star Wars.

  The Walt Disney CompanyDisneyDisney+filmsseriesonlineOTTstreamingdienstabonnement

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)