Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Disney laat abonnees extra betalen om reclamevrij te kijken

  Een prijsverhoging bij streamingdienst Disney+ is in aantocht. Eigenaar The Walt Disney Company gaat als eerste de prijs in Amerika verhogen.
  Jarco Kriek
  12 augustus 2022
  comments 5
  Disney laat abonnees extra betalen om reclamevrij te kijken
  Foto Getty Images

  Opvallend bij de aankondiging van The Walt Disney Company is dat er in de toekomst in feite extra betaald moet worden om content op streamingdienst Disney+ zonder reclame te kunnen bekijken. Op 8 december krijgt Disney+ in Amerika een nieuwe abonnementsvorm waarbij content met reclame wordt aangeboden. Wie denkt voor dit nieuwe abonnement minder te hoeven te betalen, komt bedrogen uit. Gelijktijdig wordt namelijk een prijsverhoging voor het huidige reclamevrije abonnement doorgevoerd.

   

  Nieuwe prijzen

  In Amerika kost het huidige reclamevrije abonnement 7,99 dollar. Alle abonnees gaan vanaf 8 december 11,99 dollar per maand betalen. Een forse prijsverhoging van 4 dollar dus. Het nieuwe abonnement met reclame wordt in Amerika geïntroduceerd met een prijs van 7,99 dollar. Met andere woorden: Amerikaanse abonnees moeten extra gaan betalen om content zonder reclameonderbrekingen te kijken. Wie dat niet wil, moet voor hetzelfde geld een reeks reclames tussen de gekeken content wegkauwen. The Walt Disney Company lijdt momenteel miljarden dollars per jaar verlies op de online activiteiten, waarvan streamingdienst Disney+ het belangrijkste onderdeel is. In Amerika biedt Disney ook Hulu en ESPN+ als online dienst aan. Ook de prijzen van deze abonnementen gaan omhoog.

   

  Nederland

  De prijsverhoging is vooralsnog alleen voor de Amerikaanse markt aangekondigd. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat het nieuwe abonnement inclusief reclame met de bijbehorende prijsverhoging voor het reclamevrije abonnement ook wordt doorgevoerd in Europese landen, waaronder Nederland. Als dezelfde prijsstelling wordt aangehouden als in Amerika gaat het nieuwe reclame-abonnement van Disney+ in Nederland €8,99 kosten. De prijs van het huidige reclamevrije abonnement gaat dan van €8,99 naar €12,99 per maand.

  The Walt Disney CompanyDisneyDisney+OTTonlinestreamingdienstfilmsseriesprijsverhogingabonnementreclamereclamevrij

  Reacties

 1. TV-TIP Sweet Home Alabama

  Sweet Home Alabama
  RTL 8 om 20:25 uur
  Modeontwerpster Melanie (Reese Witherspoon) staat op het punt te gaan trouwen met Andrew (Patrick Dempsey), de zoon van de burgemeester van New York. Alleen is ze nog getrouwd met Jake (Josh Lucas), haar jeugdliefde uit Alabama. Omdat hij weigert de scheidingspapieren te ondertekenen, gaat Melanie naar Alabama om de scheiding te regelen.

  TV-TIP Tomb Raider

  Tomb Raider
  RTL 7 om 20:25 uur
  Jaren geleden verdween haar vader, een excentrieke avonturier, spoorloos. Nu besluit de Londense fietskoerier Lara Croft (Alicia Vikander) hem te gaan zoeken. Ze begint haar zoektocht op zijn laatst bekende bestemming: een eiland voor de kust van Japan. Dat is het begin van een avontuur vol gevaren.

  Interview