Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Disney laat abonnees extra betalen om reclamevrij te kijken

    Een prijsverhoging bij streamingdienst Disney+ is in aantocht. Eigenaar The Walt Disney Company gaat als eerste de prijs in Amerika verhogen.
    Jarco Kriek
    12 augustus 2022
    comments 5
    Disney laat abonnees extra betalen om reclamevrij te kijken
    Foto Getty Images

    Opvallend bij de aankondiging van The Walt Disney Company is dat er in de toekomst in feite extra betaald moet worden om content op streamingdienst Disney+ zonder reclame te kunnen bekijken. Op 8 december krijgt Disney+ in Amerika een nieuwe abonnementsvorm waarbij content met reclame wordt aangeboden. Wie denkt voor dit nieuwe abonnement minder te hoeven te betalen, komt bedrogen uit. Gelijktijdig wordt namelijk een prijsverhoging voor het huidige reclamevrije abonnement doorgevoerd.

     

    Nieuwe prijzen

    In Amerika kost het huidige reclamevrije abonnement 7,99 dollar. Alle abonnees gaan vanaf 8 december 11,99 dollar per maand betalen. Een forse prijsverhoging van 4 dollar dus. Het nieuwe abonnement met reclame wordt in Amerika geïntroduceerd met een prijs van 7,99 dollar. Met andere woorden: Amerikaanse abonnees moeten extra gaan betalen om content zonder reclameonderbrekingen te kijken. Wie dat niet wil, moet voor hetzelfde geld een reeks reclames tussen de gekeken content wegkauwen. The Walt Disney Company lijdt momenteel miljarden dollars per jaar verlies op de online activiteiten, waarvan streamingdienst Disney+ het belangrijkste onderdeel is. In Amerika biedt Disney ook Hulu en ESPN+ als online dienst aan. Ook de prijzen van deze abonnementen gaan omhoog.

     

    Nederland

    De prijsverhoging is vooralsnog alleen voor de Amerikaanse markt aangekondigd. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat het nieuwe abonnement inclusief reclame met de bijbehorende prijsverhoging voor het reclamevrije abonnement ook wordt doorgevoerd in Europese landen, waaronder Nederland. Als dezelfde prijsstelling wordt aangehouden als in Amerika gaat het nieuwe reclame-abonnement van Disney+ in Nederland €8,99 kosten. De prijs van het huidige reclamevrije abonnement gaat dan van €8,99 naar €12,99 per maand.

    The Walt Disney CompanyDisneyDisney+OTTonlinestreamingdienstfilmsseriesprijsverhogingabonnementreclamereclamevrij

    Reacties

  1. TV-TIP Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt

    Kees van der Spek: Oplichters Aangepakt
    RTL 5 om 20:30 uur
    Na de Mexicaanse avonturen van Kees in Wie is de Mol? gaat hij in Oplichters Aangepakt weer achter échte bandieten aan. Hij helpt Karola, een gehandicapte vrouw die via het internet voor 50.000 euro werd opgelicht. Kees spoort de daders op in Italië, maar daar zijn ze niet blij met de speurneus. Dit seizoen helpt Kees ook BN’ers die afgezet werden. Zo zien we o.a. Rob Geus voorbij­komen en B&B vol liefde-kandidaat Marian, die in Portugal met de dood werd bedreigd.

    TV-TIP Corsokoorts in Sint Jansklooster

    Corsokoorts in Sint Jansklooster
    SBS6 om 20:30 uur
    Het bloemencorso komt nu snel dichterbij en de verschillende teams werken koortsachtig om het feest tot een succes te maken. In het zicht van de finish duiken er tóch nog een paar grote problemen op. Extreme droogte en een verwoestende storm dreigen op het laatste moment roet in het eten te gooien. Daarnaast staat het privéleven van de teamleden niet stil, en lopen sommige kandidaten daarin óók tegen obstakels op.

    Interview