Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Disney laat abonnees extra betalen om reclamevrij te kijken

  Een prijsverhoging bij streamingdienst Disney+ is in aantocht. Eigenaar The Walt Disney Company gaat als eerste de prijs in Amerika verhogen.
  Jarco Kriek
  12 augustus 2022
  comments 5
  Disney laat abonnees extra betalen om reclamevrij te kijken
  Foto Getty Images

  Opvallend bij de aankondiging van The Walt Disney Company is dat er in de toekomst in feite extra betaald moet worden om content op streamingdienst Disney+ zonder reclame te kunnen bekijken. Op 8 december krijgt Disney+ in Amerika een nieuwe abonnementsvorm waarbij content met reclame wordt aangeboden. Wie denkt voor dit nieuwe abonnement minder te hoeven te betalen, komt bedrogen uit. Gelijktijdig wordt namelijk een prijsverhoging voor het huidige reclamevrije abonnement doorgevoerd.

   

  Nieuwe prijzen

  In Amerika kost het huidige reclamevrije abonnement 7,99 dollar. Alle abonnees gaan vanaf 8 december 11,99 dollar per maand betalen. Een forse prijsverhoging van 4 dollar dus. Het nieuwe abonnement met reclame wordt in Amerika geïntroduceerd met een prijs van 7,99 dollar. Met andere woorden: Amerikaanse abonnees moeten extra gaan betalen om content zonder reclameonderbrekingen te kijken. Wie dat niet wil, moet voor hetzelfde geld een reeks reclames tussen de gekeken content wegkauwen. The Walt Disney Company lijdt momenteel miljarden dollars per jaar verlies op de online activiteiten, waarvan streamingdienst Disney+ het belangrijkste onderdeel is. In Amerika biedt Disney ook Hulu en ESPN+ als online dienst aan. Ook de prijzen van deze abonnementen gaan omhoog.

   

  Nederland

  De prijsverhoging is vooralsnog alleen voor de Amerikaanse markt aangekondigd. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat het nieuwe abonnement inclusief reclame met de bijbehorende prijsverhoging voor het reclamevrije abonnement ook wordt doorgevoerd in Europese landen, waaronder Nederland. Als dezelfde prijsstelling wordt aangehouden als in Amerika gaat het nieuwe reclame-abonnement van Disney+ in Nederland €8,99 kosten. De prijs van het huidige reclamevrije abonnement gaat dan van €8,99 naar €12,99 per maand.

  The Walt Disney CompanyDisneyDisney+OTTonlinestreamingdienstfilmsseriesprijsverhogingabonnementreclamereclamevrij

  Reacties

 1. TV-TIP DNA Onbekend

  DNA Onbekend
  NPO 1 om 21:29 uur
  De 52-jarige Rindert heeft, als hij de geruchten­machine moet geloven, een heel andere vader dan de man die zondags de vis fileerde. Zijn moeder nam het namelijk niet zo nauw met de huwelijkse trouw en dook, als zijn vader op zee was, het nest in met haar grote liefde: de broer van haar man, de oom van Rindert. Is dat echt zo of heeft de roddelfabriek het bij het verkeerde end?

  TV-TIP Dirty Jobs

  Dirty Jobs
  Discovery Channel om 21:30 uur
  Mike Rowe heeft sinds 2005 al voor heel wat ranzige vuren gestaan: van het uitmesten van dampende riolen tot het van de weg schrapen van aangereden dieren. Hij trapt het nieuwe seizoen af in Florida, waar hij samen met een zwembadexpert een spons haalt door zeventien jaar lang aangekoekt zwembadvuil. Alsof dat nog niet onsmakelijk genoeg is, helpt hij hierna met het recyclen van gebruikte hotelzeep.

  Interview

  • *

   Anne-Mar Zwart

   Blauw Bloed

   Anne-Mar Zwart (37) is de nieuwe presentator van Blauw Bloed, het royalty-programma van de EO dat na ruim een jaar afwezigheid, terugkeert op tv.
   Reacties0 reactie(s)