Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Disney laat abonnees extra betalen om reclamevrij te kijken

  Een prijsverhoging bij streamingdienst Disney+ is in aantocht. Eigenaar The Walt Disney Company gaat als eerste de prijs in Amerika verhogen.
  Jarco Kriek
  12 augustus 2022
  comments 5
  Disney laat abonnees extra betalen om reclamevrij te kijken
  Foto Getty Images

  Opvallend bij de aankondiging van The Walt Disney Company is dat er in de toekomst in feite extra betaald moet worden om content op streamingdienst Disney+ zonder reclame te kunnen bekijken. Op 8 december krijgt Disney+ in Amerika een nieuwe abonnementsvorm waarbij content met reclame wordt aangeboden. Wie denkt voor dit nieuwe abonnement minder te hoeven te betalen, komt bedrogen uit. Gelijktijdig wordt namelijk een prijsverhoging voor het huidige reclamevrije abonnement doorgevoerd.

   

  Nieuwe prijzen

  In Amerika kost het huidige reclamevrije abonnement 7,99 dollar. Alle abonnees gaan vanaf 8 december 11,99 dollar per maand betalen. Een forse prijsverhoging van 4 dollar dus. Het nieuwe abonnement met reclame wordt in Amerika geïntroduceerd met een prijs van 7,99 dollar. Met andere woorden: Amerikaanse abonnees moeten extra gaan betalen om content zonder reclameonderbrekingen te kijken. Wie dat niet wil, moet voor hetzelfde geld een reeks reclames tussen de gekeken content wegkauwen. The Walt Disney Company lijdt momenteel miljarden dollars per jaar verlies op de online activiteiten, waarvan streamingdienst Disney+ het belangrijkste onderdeel is. In Amerika biedt Disney ook Hulu en ESPN+ als online dienst aan. Ook de prijzen van deze abonnementen gaan omhoog.

   

  Nederland

  De prijsverhoging is vooralsnog alleen voor de Amerikaanse markt aangekondigd. Het lijkt echter een kwestie van tijd voordat het nieuwe abonnement inclusief reclame met de bijbehorende prijsverhoging voor het reclamevrije abonnement ook wordt doorgevoerd in Europese landen, waaronder Nederland. Als dezelfde prijsstelling wordt aangehouden als in Amerika gaat het nieuwe reclame-abonnement van Disney+ in Nederland €8,99 kosten. De prijs van het huidige reclamevrije abonnement gaat dan van €8,99 naar €12,99 per maand.

  The Walt Disney CompanyDisneyDisney+OTTonlinestreamingdienstfilmsseriesprijsverhogingabonnementreclamereclamevrij

  Reacties

 1. TV-TIP MasterChef Australië: Dessert Masters

  MasterChef Australië: Dessert Masters
  Net5 om 19:30 uur
  De bejubelde Australische MasterChef-franchise wordt uitgebreid met een nieuwe gang. Onder leiding van Melissa Leong en Amaury Guichon kruisen in Dessert Masters tien bekende en minder bekende patissiers de gardes om het beste dessert uit hun bakblik te toveren. Onder hen Reynold Poernomo, de toetjeskoning die het in het zevende seizoen van MasterChef nog tot de vierde plek wist te schoppen. Inmiddels is hij de trotse eigenaar van dessertbar KOI in Sydney.

  TV-TIP Voetbal: Nations League (v): Nederland - België

  Voetbal: Nations League (v): Nederland - België
  NPO 3 om 20:23 uur
  In een groep met regerend Europees kampioen en verliezend WK-finalist Engeland wisten de Nederlandse dames bij de start van de eerste Nations League voor vrouwen al dat ze zich geen enkele misstap konden veroor­loven. Alleen de winnaar van de groep houdt immers kans op een ticket voor de Spelen. Toch ging het al in de eerste wedstrijd tegen België mis. Maar Oranje rechtte haar rug, en schopte het na vier wedstrijden tot de virtuele groepswinst. De laatste horde: die dekselse Red Flames.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)