Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Disney+ levert vier gelijktijdige streams en gratis 4k Ultra HD

    The Walt Disney Company zet de concurrentie op de markt van streamingdiensten op scherp. Het bedrijf brengt meer informatie over de eigen nieuwe online dienst Disney+ naar buiten.
    Jarco Kriek
    24 augustus 2019
    comments 2
    Disney+ levert vier gelijktijdige streams en gratis 4k Ultra HD

    Met een prijs van €6,99 per maand of €69,99 per jaar is Disney+ beduidend goedkoper dan Netflix. Bij Netflix is een keuze uit – afhankelijk van landen waarin deze streamingdienst wordt aangeboden – minimaal drie abonnementsvormen. Nu The Walt Disney Company meer over de mogelijkheden bekend heeft gemaakt, kan een betere vergelijking gemaakt worden.

     

    Ultra HD

    Disney+ gaat namelijk gelijkwaardige mogelijkheden als het Netflix Premium-abonnement aan abonnees leveren. Dit betekent dat op vier apparaten gelijktijdig van Disney+ gebruik gemaakt kan worden. Ook wordt gratis content in 4K Ultra HD-kwaliteit bij het abonnement geleverd. Bij Netflix moet de abonnee extra betalen om toegang tot films en series in deze beeldkwaliteit te krijgen. Verder kan bij een Disney+ abonnement maximaal zeven gebruikersprofielen aangemaakt worden.

     

    Disney+ goedkoper

    Disney+ is dus bij de marktintroductie in Nederland zeven euro goedkoper dan het vergelijkbare abonnement van Netflix. Met andere woorden: voor het bedrag dat een maand Netflix kost, kunnen Nederlanders twee maanden van Disney+ gebruikmaken. Daarnaast is Netflix nu ook in Europa begonnen met aankondigingen van prijsverhogingen. Netflix zegt dat dit nodig is vanwege hogere investeringen in eigen Netflix Original Series. Wel zal het aanbod van Disney+ in de eerste periode minder dan Netflix zijn. Maar Netflix gaat in de komende maanden en jaren een deel van het huidige contentaanbod verliezen omdat bedrijven als The Walt Disney Company en WarnerMedia eigen content niet langer meer aan Netflix verkopen en exclusief voor eigen streamingdiensten gaat inzetten.

    The Walt Disney CompanyDisneyDisney+NetflixOTTonlinestreamingdienstfilmsseriesabonnement4kUltra HDUHD

    Reacties

  1. TV-TIP Departure

    Departure
    SBS9 om 20:30 uur
    Kendra Malley, speurneus bij het Canadese Transport Safety Investigation Bureau (TSIB), wordt opgetrommeld wanneer BGA vlucht 716 boven de Atlantische Oceaan van de radar verdwijnt. Voor Kendra is het een stap om weer aan de slag te gaan; de briljante luchtvaartexpert was met verlof, nadat haar echtgenoot omkwam bij een ongeluk. Terwijl de hele wereld toekijkt, werken Kendra en haar team koortsachtig om het vermiste vlieg­tuig te lokaliseren en mogelijke over­levenden op te snorren.

    TV-TIP Flikken Maastricht

    Flikken Maastricht
    NPO 1 om 20:33 uur
    Tijdens een etentje wordt Nico belaagd door een groepje opgeschoten jongens. Wolfs schiet te hulp en slaat hierbij een van de belagers knock-out. Terwijl Eva naar Groningen gaat om met de vriend van Maurice in de tbs te praten, krijgt Wolfs van Zitman de opdracht om haar buurman bij te staan. Die is opgelicht bij de aankoop van een gebruikte sportauto. Intussen wordt Romeo opgehouden door een verlate bezorger, waardoor Marion er alleen voor staat.

    Interview