Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Disney terug naar twee zenders in Nederland

    Disney gaat vanaf 1 april nog slechts twee kinderzenders lineair in Nederland aanbieden. Binnen iets meer dan een half jaar halveert Disney het portofolio van kinderzenders in ons land.
    Jarco Kriek
    8 maart 2019
    comments 3
    Disney terug naar twee zenders in Nederland
    Foto ANP

    Totaal TV maakte eerder bekend dat Disney Junior op 1 april stopt in Nederland. Onder meer de distributeurs Ziggo, KPN en Delta bevestigden aan Totaal TV de doorgiftestop van deze kinderzender. Disney heeft de doorgifteovereenkomst met distributeurs zelf opgezegd met als reden dat het aan het content van Disney Junior een andere invulling gaat geven. De andere invulling moet in de nieuwe online streamingdienst Disney+ gezocht worden. Disney wil nog dit jaar in Nederland Disney+ in de vorm van een test als één van de eerste landen in de wereld gaan uitrollen. De kindercontent van Disney is een belangrijke steunpilaar van de nieuwe streamingdienst. Disney opent hiervoor zelfs de zogenaamde Disneykluis met oude klassieke titels die op dit moment niet op tv en bij online streamingdiensten te zien zijn.

     

    Disney Channel

    Door het verdwijnen heeft Disney na 1 april nog slechts één zender die 24 uur per dag lineair te bekijken is. Dit is Disney Channel. De tweede zender die lineair beschikbaar blijft, is Disney XD. Deze kinderzender deelt echter bij distributeurs het kanaalslot met Veronica. Disney XD is hierdoor alleen van 04.00 tot 18.00 uur op dit kanaalslot in Nederlandse huiskamers gezien. Disney stopte afgelopen zomer met de 24-uurs variant van Disney XD. Disney Junior volgt dus op 1 april.

    DisneyWalt DisneyThe Walt Disney CompanyDisney ChannelDisney JuniorDisney Jr.Disney XDDisney+Disney +lineaironlineOTTstreamingstreamenstreamingdienst

    Reacties

  1. TV-TIP Pointer

    Pointer
    NPO 2 om 20:26 uur
    Nederlandse gemeenten komen slachtoffers van de toeslagenaffaire te hulp via een speciale ondersteuningsregeling. Omdat het Rijk geen landelijke regels aangeeft, zijn er echter grote verschillen tussen de gemeentes.

    TV-TIP Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?

    Het Roer Om: Hoe Is Het Nu Met?
    SBS6 om 20:30 uur
    Wanneer iemand zonder voorbereiding verkast naar een ander land om daar een nieuw leven op te bouwen, is de kans groot dat deze droom in duigen valt. Dat was het geval bij Anneke, die in Egypte wilde werken als haarstylist, maar ontdekte dat niemand behoefte had aan een kort-pittig paars kapsel. Teleurgesteld dacht zij nog eens goed na over haar toekomst en liet ons in spanning achter. In deze aflevering is te zien hoe het nu met haar gaat en of Anneke en blaffer Dana nog steeds in Egypte wonen.

    Interview