Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Disney+ valt met Star Netflix aan: toevoeging honderden films en series

  Het worden zware tijden voor Netflix. The Walt Disney Company (Disney) breidt streamingdienst Disney+ met Star-content uit.
  Jarco Kriek
  28 januari 2021
  comments 2
  Disney+ valt met Star Netflix aan: toevoeging honderden films en series

  Netflix is op dit moment met meer dan 200 miljoen abonnees de mondiale leider op de markt van streamingdiensten. Door de grote voorsprong op concurrenten zal dit nog enige tijd zo blijven. Maar aan de stoelpoten van Netflix wordt gezaagd. Niet alleen door het veel goedkopere Prime Video van Amazon maar vooral door Disney+ van The Walt Disney Company. Disney+ breidt namelijk het aanbod uit met Star-content Dit zijn films en series afkomstig van Disney-onderdelen als ABC, FX, Freeform, Searchlight en 20th Century Studios. Disney heeft een lijst van meer dan 300 films en series openbaar gemaakt die vanaf 23 februari aan Disney+ worden toegevoegd. Het aanbod kan overigens vanwege nog doorlopende uitzendrechten in diverse landen anders zijn.

   

  Disney+ voor jong en oud

  Met de toevoeging van Star wordt Disney+ een streamingdienst waar voor jong en oud films, series en documentaires beschikbaar zijn. Op dit moment ligt de nadruk vooral op content voor het hele gezin waarbij kinderen ook mee kunnen kijken. Het Star-content is alleen voor een oudere doelgroep bestemd. Dit betekent dat Disney+ wordt uitgebreid met een geavanceerd kinderslot waarbij voor het bekijken van content bijvoorbeeld een code gebruikt dient te worden. Het Star-content komt daarnaast in een afgescheiden gedeelte van Disney+ te staan dat eveneens met een leeftijdsslot wordt afgegrendeld. Disney+ Star biedt onder meer films en series als Deadpool, Grey’s Anatomy, 24, Buffy the Vampire Slayer, Modern Family, Prison Break, Planet of the Apes, Devil Wears Prada, Braveheart, Die Hard, Futurama, Homeland en The Americans. Hier vindt u een complete lijst met alle films en series die Disney+ op 23 februari toevoegt.

   

  Welk content bij Disney+?

  Door het toevoegen van Star bestaat het contentaanbod van Disney+ na 23 februari uit de onderdelen Disney, Pixar, Marvel, Star Wars en National Geographic. Disney+ wordt door de aangekondigde uitbreiding een veel grotere concurrent  voor Netflix, mede omdat de prijsstelling goedkoper is. Door de komst van Star bij Disney+ wijzigt Disney de naam van de Hindi-kanalen van het merk Star in aanvullende abonnementen bij onder meer Ziggo en KPN.

   

  Prijsverhoging

  Nederlanders die een lopend jaarabonnement op de streamingdienst hebben gekocht, hoeven niets extra te gaan betalen tot de einddatum van het abonnement. Na de komst van Star wordt het Disney+ abonnement twee euro per maand duurder en gaat €8,99 per maand kosten. Het jaarabonnement gaat twintig euro omhoog en gaat na 23 februari €89,99 kosten.

   

  Hier leest u eerder door Totaal TV gepubliceerde artikelen over Disney+.

  The Walt Disney CompanyDisneyDisney+StarNetflixfilmsseriesbingewatchencontentcontentaanbodstreamenstreamingstreamingdienstOTTonline

  Reacties

 1. TV-TIP Pretty Woman

  Pretty Woman
  RTL 8 om 20:25 uur
  Zakenman Edward Lewis (Richard Gere) gaat voor zijn werk een week naar Los Angeles. Voor enkele evenementen huurt hij sekswerker Vivian Ward (Julia Roberts) in om hem die week te vergezellen. Dat was bedoeld als een simpele zakelijke transactie, maar het loopt helemaal anders: Edward en Vivian worden verliefd op elkaar.

  TV-TIP Voor Hetzelfde Geld

  Voor Hetzelfde Geld
  RTL 4 om 20:30 uur
  Leonie ter Braak helpt mensen die hun kleine woning in de stad in willen ruilen voor een paleis op het platteland. Leonie volgt Natasja Froger op als presentatrice en staat meteen voor een moeilijke opgave. Erwin en Bianca wonen in Eindhoven, en hun zoon Jorg bivakkeert op zolder mét zijn vriendin Astri. Ze zoeken twee huisjes op hetzelfde perceel, zodat ze dicht bij elkaar wonen maar tóch privacy hebben. Ze spreken af dat ze alleen verhuizen als iedereen het over een huis eens is, en dát maakt de opdracht niet makkelijker.

  Interview