Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Disney+ valt Netflix aan, nu al groter dan Videoland?

    Disney+ gaat officieel in Nederland 12 november van start. Maar in de testperiode is de nieuwe streamingdienst mogelijk nu al groter dan Videoland, dat na Netflix de nummer twee online dienst van Nederland is.
    Jarco Kriek
    4 november 2019
    comments 5
    Disney+ valt Netflix aan, nu al groter dan Videoland?
    Foto ANP

    Nederlanders hebben zich de afgelopen weken voor Disney+ kunnen aanmelden om de nieuwe streamingdienst te testen. Hiervoor moet een Disney-account aangemaakt worden. Als het proefabonnement van Disney+ niet voor 12 november wordt stopgezet dan wordt het automatisch in een regulier abonnement omgezet. Voor Disney+ moet €6,99 per maand of €69,99 per jaar betaald worden. Nederland is het enige land in de wereld dat op dit moment toegang tot de content van Disney+ heeft. De streamingdienst wordt officieel op 12 november in Amerika, Canada en Nederland op de markt gebracht. Daarna wordt de streamingdienst gefaseerd in meerdere landen geïntroduceerd.

     

    Netflix onder druk

    In Amerika kan dus helemaal nog niet naar Disney+ gekeken worden. Het is des te opvallender dat volgens recent onderzoek inmiddels rond een miljoen Amerikanen een abonnement van de streamingdienst gekocht hebben. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat 44 procent van de ondervraagden een Disney+ abonnement overweegt. Disney had onlangs in Amerika een actie waarbij bij afname van een driejarig abonnement een jaar gratis naar de streamingdienst gekeken kon worden. Ondanks dat Disney zelf inzet op 30 miljoen abonnees wereldwijd in 2024, lijkt het erop dat de concurrentie voor Netflix heviger wordt dan verwacht.

    DisneyThe Walt Disney CompanyDisney+NetflixVideolandabonnementOTTonlinestreamingdienststreamenstreamingfilmsseriescontentcontentaanbod

    Reacties

  1. TV-TIP Independence Day

    Independence Day
    RTL 7 om 20:25 uur
    De aarde krijgt te maken met een buitenaardse invasie. President Whitmore (Bill Pullman) wil eigenlijk niet vechten, maar heeft al snel door dat dat de enige manier is waarop de mens kan overleven. De hoop van de mensheid ligt in handen van Whitmore, wetenschapper David Levinson (Jeff Goldblum) en piloot Steven Hiller (Will Smith).

    TV-TIP Het Roer Om

    Het Roer Om
    SBS6 om 20:30 uur
    Bij de fanatieke hengelaar gaat het hart sneller kloppen van het Noorse fjordengebied. Zo ook bij Dennis en Annelies, die hun comfortabele huis-tuin-en-keukenleventje in Nederland verruilen voor een nog ongewis avontuur in het Noorse Rekdal. Hier, op zo’n 44 kilometer van het bij visliefhebbers bekende Romsdalsfjord, neemt het stel een viscentrum met vier appartementen over van een Nederlands koppel. Direct worden ze in het diepe gegooid, want er komt een grote groep vissers die ze op sleeptouw moeten nemen.

    Interview