Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Disney+ wordt uitgebreid met Star: abonnement twee euro duurder

  The Walt Disney Company heeft meer bekendgemaakt over Star. Dit wordt geen nieuwe streamingdienst, maar wordt toegevoegd aan Disney+.
  Jarco Kriek
  11 december 2020
  comments 8
  Disney+ wordt uitgebreid met Star: abonnement twee euro duurder
  Foto Getty Images

  Star wordt al langere tijd als nieuwe wereldwijde streamingdienst van Disney genoemd. Maar het Amerikaanse mediabedrijf verrast met de mededeling dat Star geen zelfstandige streamingdienst wordt. Het wordt onderdeel van de bestaande  streamingdienst Disney+. Hierdoor wordt het Disney+ abonnement wel twee euro per maand duurder.

   

  Netflix-killer?

  Maar met de nieuwe prijsstelling van €8,99 per maand wordt Disney+ wel een grote concurrent voor Netflix. Disney+ krijgt namelijk content gericht op volwassenen die gelijktijdig op vier apparaten bekeken kan worden en mits beschikbaar in 4K Ultra HD (UHD) beeldkwaliteit. Voor een abonnement met gelijke mogelijkheden dient bij Netflix vijf euro per maand meer betaald worden, namelijk €13,99.

   

  Star 23 februari in Nederland

  Disney maakte de plannen met Star tijdens de Disney Investor Call 2020 bekend. De uitbreiding van Disney+ met content van Star vindt in Europa – en dus ook Nederland – op 23 februari plaats. Op dezelfde dag wordt de prijs van Disney+ verhoogd naar €8,99 per maand of €89,99 per jaar. Op de hoofdpagina van Disney+ komt vanaf deze datum een nieuw icoon om toegang te krijgen tot het volwassen content van Star. Abonnees kunnen desgewenst een beveiliging instellen dat kinderen geen toegang tot dit deel van het content kunnen krijgen.

   

  Welk content kan je met Star bekijken?

  Door het toevoegen van Star wordt Disney+ een echte streamingdienst voor het hele gezin, van jong tot oud dus. Star brengt films en series van meerdere Disney-merken zoals ABC, FX, Freeform, Searchlight en 20th Century Studios naar Disney+. Denk hierbij aan titels als Deadpool, Grey’s Anatomy, 24, Buffy the Vampire Slayer, Modern Family, Prison Break, Planet of the Apes, Devil Wears Prada, Braveheart, Die Hard, Futurama, Homeland en The Americans. Het aanbod kan in de eerste periode na het toevoegen van Star aan Disney+ wel per land verschillen. Dit komt door inmiddels voor een bepaalde termijn verkochte rechten aan andere contentaanbieders.

   

  Netflix fors groter

  Om Netflix als marktleider van de troon te stoten, moet Disney nog veel Disney+ abonnementen verkopen. Netflix verkoopt op dit moment ongeveer 195 miljoen abonnementen. De teller bij Disney+ komt vooralsnog niet hoger dan 74 miljoen.

  The Walt Disney CompanyDisneyDisney+StarOTTonlinecontentcontentaanbodstreamenstreamingstreamingdienstfilmsseriesbingewatchenprijsverhogingabonnementNetflixconcurrentieconcurrentiestrijd

  Reacties

 1. Interview

  • *

   Eva Laurenssen

   Dertigers

   Dramaserie Dertigers sluit het jaar af met een knal, in de vorm van een heuse kerstspecial. Is dit echt het afscheidsfeestje? We vragen het aan Eva Laurenssen, gezicht van het eerste uur.
   Reacties0 reactie(s)