Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Dit kan je zelf doen om de beeldkwaliteit van Viaplay te verbeteren

  De niet altijd even goede beeldkwaliteit is een belangrijk punt dat de abonnees van streamingdienst Viaplay de laatste maanden bezighoudt.
  Jarco Kriek
  7 august 2022
  comments 8
  Dit kan je zelf doen om de beeldkwaliteit van Viaplay te verbeteren
  Foto Getty Images

  Wie op Twitter zoekt op hashtag #viaplaysportnl komt er direct achter dat veel Viaplay-abonnees ontevreden zijn over de streamingdienst. Maar ja, wat is veel? Viaplay heeft volgens de laatste kwartaalcijfers meer dan 750.000 abonnees in Nederland, die lang niet allemaal klagen over de beeldkwaliteit. Veel abonnees lijken de kwaliteit goed of in ieder geval voldoende te vinden.

   

  Vergelijk

  Maar voor een product waarvoor maandelijks toch een aardig bedrag betaald moet worden – Viaplay is na Netflix de duurste streamingdienst van Nederland – is elke klager er eigenlijk eentje te veel. Het is begrijpelijk dat Viaplay-abonnees de beeldkwaliteit vergelijken met die van de lineaire doorgifte vóór de komst van Viaplay. In het geval van Formule 1 en Premier League voetbal was dat Ziggo Sport, en bij darts RTL 7.

   

  Live streaming

  Viaplay laat zien dat live streaming iets heel anders is dan lineaire distributie. Dit is te zien op het lineaire kanaal Viaplay Xtra dat in Formule 1-weekenden bij Ziggo, KPN, T-Mobile, Delta en Caiway beschikbaar is. Viaplay gebruikt voor dit lineaire kanaal hetzelfde aanvoersignaal als bij het online kijken, en over Viaplay Xtra zijn in tegenstelling tot live streaming vrijwel geen klachten.

   

  Zelf doen

  Natuurlijk zijn de klachten over de beeldkwaliteit in de eerste plaats een probleem van Viaplay. Toch kan de abonnee zelf het een en ander doen om te proberen het beeld te verbeteren. Om te voorkomen dat Viaplay direct met het wijzende vingertje naar jou als abonnee wijst, kun je onderstaande dingen zelf thuis even nalopen.

   

  • Bij gebruik van een online mediaspeler als Apple TV HD/4K, Nvidia Shield Pro of ander Android TV/Google TV-apparaat verbind je deze bij voorkeur en indien mogelijk bekabeld met het internet, en niet draadloos via wifi.
  • Zorg ervoor dat altijd de laatste versie van de Viaplay-app op het gebruikte apparaat staat. Dit kan je checken door in de betreffende appstore te kijken of er een update beschikbaar is.
  • Het Viaplay-abonnement kan slechts door twee apparaten tegelijk gebruikt worden. Het eventuele derde apparaat kan dus geen verbinding met de Viaplay-server maken. Dit geldt niet alleen bij live streaming van sport. Ook als iemand gelijktijdig naar een film of serie uit het entertainmentaanbod kijkt, wordt dit als actief apparaat meegerekend.
  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingstoringbeeldkwaliteit

  Reacties

 1. TV-TIP Jaimie: in the Vaes Lane

  Jaimie: in the Vaes Lane
  TLC om 22:30 uur
  Nadat haar vriend Jorik Scholten (Lil’ Kleine) begin van het jaar een auto-portier tegen haar hoofd ­besloot te rammen, was het voor Jaimie Vaes klaar. Ze pakte haar koffers om met zoontje Lío voorgoed te vertrekken. In het derde seizoen van Jamie: in the Vaes Lane probeert de realityster de scherven van haar leven te lijmen met hulp van boezemvriendinnen Estelle Cruijff en Koen Kardashian.

  TV-TIP Time

  Time
  NPO 2 om 23:09 uur
  Mark Hebden belandt in de gevangenis nadat hij per ongeluk een man uit zijn schoenen heeft gereden. Verteerd door schuld­gevoelens probeert hij zich staande te houden in een voor hem totaal onbekende wereld. Intussen doet ­gevangenisbewaarder Eric McNally zijn best om de rust en orde in de petoet te bewaren. Hij raakt chantabel als een van de gedetineerden ontdekt dat ook Erics zoon zijn dagen achter de tralies slijt.

  Interview