Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Dit wil Viaplay niet openbaar zeggen: zo bespaar je 66 euro

  Viaplay-abonnees van het eerste moment werden een week geleden opgeschrikt met een zeer forse prijsverhoging. Er bestaat echter een manier om die te ontwijken.
  Jarco Kriek
  2 februari 2023
  comments 10
  Dit wil Viaplay niet openbaar zeggen: zo bespaar je 66 euro
  Foto Getty Images

  Wie Viaplay in de eerste weken – of in sommige gevallen zelfs voordat de streamingdienst nog maar een seconde aan content beschikbaar had gesteld – het vertrouwen gaf door het kopen van een jaarabonnement op basis van vooruitbetaling, wordt door eigenaar Viaplay Group het hardst getroffen bij de aangekondigde prijsverhoging. Deze groep kijkers gaat vanaf volgende maand niet €8,25 per maand betalen – de omgerekende prijs van het jaarabonnement – maar €15,99. Bijna een verdubbeling dus van de abonnementskosten. Dit zorgt voor veel klachten op sociale media.

   

  Webcare

  Naar aanleiding van deze klachten geeft de webcare van Viaplay meerdere malen als antwoord dat er voor deze groep klanten van het eerste uur twee mogelijkheden zijn om met een minder forse prijsverhoging gebruik te blijven maken van Viaplay. Op welke manier dit kan, wordt niet gemeld. Alleen dat hiervoor met de klantenservice contact opgenomen dient te worden. Het is opvallend dat Viaplay niet openlijk wil communiceren wat deze twee mogelijkheden zijn.

   

  Opzeggen

  Uit meldingen van abonnees die contact hadden met de klantenservice blijkt dat op jaarbasis 66 euro aan abonnementskosten kan worden bespaard. Hierbij speelt de nu lopende actie waarbij een jaarabonnement kan worden afgesloten met een maandelijkse betaling van €10,49 per maand. Deze actie loopt voor nieuwe abonnees nog tot en met 28 februari. Als contact wordt opgenomen met de klantenservice kan Viaplay het huidige, tot maart doorlopende jaarcontract opzeggen. Daarna kunnen ook bestaande klanten net voor afloop van de actie voor nieuwe abonnees op 28 februari een nieuw jaarabonnement afsluiten tegen de actieprijs van €10,49 per maand. Het is onduidelijk waarom Viaplay deze truc niet direct zelf bekend heeft gemaakt aan alle klanten van het eerste uur.

   

  Duurder

  Ook met deze methode wordt het gebruik van Viaplay duurder. De prijsstijging is met €2,24 per maand echter minder groot dan bij de overstap naar het maandabonnement van €15,99. Het verschil bedraagt €5,50 per maand. Dit komt neer op een besparing van 66 euro per jaar.

   

  Druk

  Viaplay legt met deze strategie extra druk op de Nederlandse klantenservice. Een deel van de abonnees klaagt op dit moment namelijk al dat de klantenservice slecht bereikbaar is. Dit geldt zowel voor contact via telefoon, e-mail als chat.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP Sanditon

  Sanditon
  NPO 2 om 17:09 uur
  Negen maanden na de dood van haar tortel Sidney, die in Antigua aan de gele koorts bezweek, keert Charlotte Heywood gedesillusioneerd terug naar Sanditon. In haar kielzog haar jongere zus Alison, die er net als Charlotte alles aan wil doen om de boerenmiddelmaat te ontstijgen. Maar Alison is lang niet de enige frisse wind die door het – inmiddels stuk minder pittoreske, maar des te populairdere en drukkere – kustplaatsje waait: een aantal nieuwe gezichten weet de boel flink op te schudden.

  TV-TIP UEFA Conference League: AZ - Zrinjski

  UEFA Conference League: AZ - Zrinjski
  Veronica om 18:00 uur
  De eerste groepswedstrijd van AZ in de Conference League begon in september nog voortvarend. De formatie van trainer Pascal Jansen leidde bij Zrinjski Mostar halverwege met een indrukwekkende 0-3, maar gaf de voorsprong vervolgens volledig weg. In Bosnië-Herzegovina werd het in het obscure Stadion pod Bijelim brijegom uiteindelijk 4-3. Net als de Alkmaarders snakt ook Ajax naar een overwinning. De geplaagde ploeg gaat vanavond in de Europa League op bezoek bij Olympische Marseille. In Amsterdam werd het in september 3-3.

  Interview

  • *

   Leo Blokhuis

   Top 2000 Quiz

   Het was het jaar waarin Coldplay definitief doorbrak, het internet ontplofte, maar ook de onzekerheid of er nog wel leven zou zijn na 2000. Het jaar 1999 herinnert fans van NPO Radio 2 echter nog aan iets heel ánders, namelijk aan de start van de Top 2000.
   Reacties0 reactie(s)