Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
 1. Nieuws

  Dit wil Viaplay niet openbaar zeggen: zo bespaar je 66 euro

  Viaplay-abonnees van het eerste moment werden een week geleden opgeschrikt met een zeer forse prijsverhoging. Er bestaat echter een manier om die te ontwijken.
  Jarco Kriek
  2 februari 2023
  comments 10
  Dit wil Viaplay niet openbaar zeggen: zo bespaar je 66 euro
  Foto Getty Images

  Wie Viaplay in de eerste weken – of in sommige gevallen zelfs voordat de streamingdienst nog maar een seconde aan content beschikbaar had gesteld – het vertrouwen gaf door het kopen van een jaarabonnement op basis van vooruitbetaling, wordt door eigenaar Viaplay Group het hardst getroffen bij de aangekondigde prijsverhoging. Deze groep kijkers gaat vanaf volgende maand niet €8,25 per maand betalen – de omgerekende prijs van het jaarabonnement – maar €15,99. Bijna een verdubbeling dus van de abonnementskosten. Dit zorgt voor veel klachten op sociale media.

   

  Webcare

  Naar aanleiding van deze klachten geeft de webcare van Viaplay meerdere malen als antwoord dat er voor deze groep klanten van het eerste uur twee mogelijkheden zijn om met een minder forse prijsverhoging gebruik te blijven maken van Viaplay. Op welke manier dit kan, wordt niet gemeld. Alleen dat hiervoor met de klantenservice contact opgenomen dient te worden. Het is opvallend dat Viaplay niet openlijk wil communiceren wat deze twee mogelijkheden zijn.

   

  Opzeggen

  Uit meldingen van abonnees die contact hadden met de klantenservice blijkt dat op jaarbasis 66 euro aan abonnementskosten kan worden bespaard. Hierbij speelt de nu lopende actie waarbij een jaarabonnement kan worden afgesloten met een maandelijkse betaling van €10,49 per maand. Deze actie loopt voor nieuwe abonnees nog tot en met 28 februari. Als contact wordt opgenomen met de klantenservice kan Viaplay het huidige, tot maart doorlopende jaarcontract opzeggen. Daarna kunnen ook bestaande klanten net voor afloop van de actie voor nieuwe abonnees op 28 februari een nieuw jaarabonnement afsluiten tegen de actieprijs van €10,49 per maand. Het is onduidelijk waarom Viaplay deze truc niet direct zelf bekend heeft gemaakt aan alle klanten van het eerste uur.

   

  Duurder

  Ook met deze methode wordt het gebruik van Viaplay duurder. De prijsstijging is met €2,24 per maand echter minder groot dan bij de overstap naar het maandabonnement van €15,99. Het verschil bedraagt €5,50 per maand. Dit komt neer op een besparing van 66 euro per jaar.

   

  Druk

  Viaplay legt met deze strategie extra druk op de Nederlandse klantenservice. Een deel van de abonnees klaagt op dit moment namelijk al dat de klantenservice slecht bereikbaar is. Dit geldt zowel voor contact via telefoon, e-mail als chat.

  ViaplayViaplay GroupOTTonlinestreamingdienstabonnementprijsverhoging

  Reacties

 1. TV-TIP The Hitman's Bodyguard

  The Hitman's Bodyguard
  RTL 7 om 20:25 uur
  Dictator Dukhovich staat terecht voor genocide, maar alle getuigen overlijden voor ze in de rechtbank kunnen verschijnen. Nu is huurmoordenaar Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) bereid om tegen Dukhovich te getuigen. Bodyguard Michael Bryce (Ryan Reynolds) moet Kincaid zien te beschermen, maar ze kunnen elkaar niet luchten of zien.

  TV-TIP Avastars

  Avastars
  SBS 6 om 20:30 uur
  Hoewel juryleden Nick & Simon, Dan Karaty en Nicky Romero de Avastars ‘uniek, fris en van een hoog niveau’ vonden, was de kijker een stuk minder onder de indruk van de dansende en zingende virtuele poppetjes. Nadat het soortgelijke Alter Ego in 2021 al flopte aan de overkant van de Grote Plas, bleek ook Avastars een flinke zeper. In het slot­­­akkoord gaan de vier finalisten nog één keer de strijd met elkaar aan. Wie gaat er vandoor met de titel en neemt een single én videoclip op met Davina Michelle?

  Interview

  • *

   Paul de Leeuw

   Niet Klein Te Krijgen

   Voor Niet Klein Te Krijgen volgde Paul de Leeuw vijf ongeneeslijk zieke kinderen. En dat was – en is – voor iedereen even slikken.
   Reacties0 reactie(s)